Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az emberek miért nem tudják...

Az emberek miért nem tudják megnevelni a kutyáikat? Hogy tehetik ezt?

Figyelt kérdés

A kiskutyám csak játszani akart, farok csóválva, majd alázatosan közeledett egy staffi szuka felé, játszani akart.

Gondoltam hagyom, hiszen ott volt mellette a gazdája is aki nem figyelmeztetett, hogy a kutyája egy agresszív rohadt féreg.

Éppen nagyban mesélte a parkban a többieknek, hogy ő mekkora kiképző és szájba rúgással mutatja meg a kutyájának hol a helye és mutatta a kezét ami hogy fáj mert a kutyájának olyan kemény a feje (ez az előzmény)

hangosan nagyképűen mondta ezt a másik 2 stafford tulajdonosának akikkel körben álltak, és azon röhögtek, hogy milyen kemény a magát kiképzőnek nevező f*szi.

Közben az én kis kutyám (aki egy csupaszív, beagle) mindenki szereti, sosem volt agresszív nem kezdeményezett soha verekedést, és nem is keveredett verekedésbe.

Szal odament és játékra hívta az egyik kutyát. (történetesen a kérkedő emberét)

az egy pillanat alatt nekirontott és elkapta a torkát.

Rázta,cincálta szegényt. Rohantam oda, kiabál nekem az ember, hogy fogjam a kutyámat. Fogtam, de nem mertem húzni mert leszakadt volna a füle. (már azt is harapta az a sz*rrágó dög) közben keservesen sírt.

a végeredmény, egy halál rémült kutya, a fülében a porc belül felhasítva kívül a bőre szó szerint átlyukasztva.

Az ember mondta h miért nem fogtam hamarabb a kutyámat, nézzem meg a kezén sérülés lett... na pont leszartam. Vittem a kutyámat onnan el. Tudom, h rossz döntés volt, mert a nevüket sem tudtam, és be kellett volna rajta vasalni a holnapi állatorvosi számlát, ha lesz. Most betadinoztam a kicsim fülét, nem tűnik nagyon komolynak, de ok nélkül kapta és lógatja a fülét :( gondolom fáj neki.

már kisírtam magam, remélem reggelig nem lesz semmi, ha mégis megyünk az ügyeletre.

2013. márc. 11. 22:52
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon sajnálom a kutyusodat, de az nagyon nem tetszik, ahogy a másik kutyáról beszélsz. Mintha ő tehetne bármiről is. A r.hadék gazdája tehet mindenről!

A kutya olyan lesz, amilyenné az emberek formálják, nem őt kell hibáztatni.

Az a szemétláda veri őt, így ő is agresszívan reagál a környezetére.

Én pont ezért nem nagyon engedem ismeretlen kutyákhoz, csak így se szó se beszéd, mert soha nem lehet tudni hogy melyik kutya hogy reagál a közeledésre.

2013. márc. 11. 23:38
 12/59 A kérdező kommentje:

Oké, nem beszélek róla szépen, te sem neveznéd, kedves kis szőrgombócnak azt az állatot, ami ha egy fél centivel arrébb harap, átlyukasztja a koponyáját a kutyádnak.

Nagyon kevésen múlt, és egy aprócska karcolás miatt nem pattognék hidd el. Igen szomorú, hogy veri a gazdája, persze nem tehet róla, de azért ne kelljen már szeretnem.

2013. márc. 11. 23:45
 13/59 anonim ***** válasza:
82%

Tudod mással is előfordult már ilyesmi, nem ti vagytok az elsők, és sajnos az utolsók sem.

Mi is jártunk már hasonlóan, mások voltak a körülmények, de a végeredmény ugyanaz. A kutyámon még maradandó heg is keletkezett.

De eszembe nem jutott a másik kutyát hibáztatni, hiszen nem ő tehet róla. Mindig az ember a hibás.

2013. márc. 11. 23:50
 14/59 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj h a staffik tulajok kozott sok a ... Az olyan, akikkel talalkoztal. Raadasul a kutyaitok nimcsenek is egy sulycsoportban. Legkozelebb baratsagos kulseju gazdik kisebb testu kutyaihoz menjetek oda. Ez is olyan, hogy kutyat gazdajarol... Elvegre az neveli. Jobbulast
2013. márc. 11. 23:58
 15/59 A kérdező kommentje:
Igen, de sok staffal van barátságban és még több nagytestű kutya kedves játszótársa ... oké hallottam a gazdáit, de nem voltam előítéletes. Ha szóltam volna neki első szóra jött volna vissza hozzám, de a kutyák akkor és ott nem mutattak semmi fenyegetést, a másodperc töredéke alatt történt minden, derült égből villámcsapás.
2013. márc. 12. 00:01
 16/59 A kérdező kommentje:
Természetesen igazatok van , nem a kutya a hibás, hogy is lehetne szerencsétlent hibáztatni, de a düh beszél belőlem és a tehetetlenség. A fejemben újra és újra pörög a kép, h rázza mint egy rongyot a kutyámat, aki bepisilt és be is kakilt ijedtében és fájdalmában közben üvöltött olyan hangon amit kutyától még nem hallottam... na ezek után persze, magamra erőltetem a nyugalmat, h a kutyám legalább ne érezze, h baj van, de nem bírok szabadulni ettől a képtől.
2013. márc. 12. 00:05
 17/59 anonim ***** válasza:
76%
Ilyen emberek vannak, és mindig lesznek, nem tehetsz semmit azon kívül, hogy te vigyázol. Attól, hogy a kutya nem mutat jeleket, még nem azt jelenti, hogy barátságos. Senkihez nem kéne odaengedni kérdezés nélkül a kutyát.
2013. márc. 12. 01:39
 18/59 anonim ***** válasza:
76%
Ha pedig hallottad is még a bunkó gazdáit, akkor főleg nem kellett volna odaengedni. Szóval nem a bűntudatot akarok kelteni benned de ezt olyan simán megelőzhetted volna...
2013. márc. 12. 01:41
 19/59 anonim ***** válasza:
81%
várjatok már egy pillanatot. Egy emberként szidjátok a staffordos gazdát, meg a kutyát, holott jelen pillanatban egyedül csakis a kérdező tehet arról ami történt. A staffordos "bunkó" meg teljesen mindegy, hogy mit beszélt, a kutyája mellette volt, és pórázon. Te viszont simán odaengedted a tied, annélkül, hogy ezt bárkitől is megkérdezted volna. Ugyhogy ezért csakis te vagy a hibás. Mindenesetre jobbulást a kutyádnak.
2013. márc. 12. 06:18
 20/59 anonim ***** válasza:
81%
Az én kutyám ugyanilyen, sosem keveredett verekedésbe, sosem provokált, sosem agresszív, mégis egy fél évvel ezelőtt, 3 és fél évesen egy nagytestű kutya se szó se beszéd bekapta a fejét séta közben. Ugyanez volt, halálra rémült, kilyukadt a bőre a nyakán, úgy rúgtam le róla a másik kutyát, mert a gazdái csak álltak lefagyva. Hál istennek nagyobb baja nem lett, de nekem is jó tanulópénz volt. Szerintem ne keseregj ezen, ilyen szitu óhatatlanul előfordul, a mi felelősségünk, hogy ne engedjük mindenféle kutyához, de akkor is, óhatatlan, mégis megtörténhet ilyesmi is. Ezen túl legyél óvatosabb.
2013. márc. 12. 06:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!