Mivel lehetne megnevelni a kölyök huskyt?
sziasztok !
A kölyök huskym rendkívül "agresszív" módon elkezd harapdálni bárkit, aki meg szeretné simogatni. Talán ő játszani szeretne, de nem tudjuk, hogy lehetne erről leszoktatni. Ha rácsapunk, hogy ne csinálja, elkezd nekünk ugatni és nem hagyja abba a harapdálást.
Remélem tudtok pár jó tippet adni :)
Köszönöm !
Egyszerű. Át kell venned a falkavezér szerepét. Mert a leírtak alapján a kutya azt hiszi h ő a főnök és bármit megtehet, és ennek nem lesz túl sok jó következménye a későbbiek során.
Keress rá neten (tudod, google a barátod) , hogy hogyan lehet átvenni a falkavezér szerepét. Ha ez sikerül, nem lesz baj a kutyussal. :)
/Amit én javasolnék, az az, hogy pl mikor hazamész, és a kutyus odarohan és ugrál rád, ne törődj vele. Mintha ott sem lenne. Utána pl 5 perc múlva hívd oda és simogasd meg. Így köszöntötted őt, DE nem akkor, mikor ő akarta. A többit majd le írják neked az erről szóló honlapok/blogok).
Sok sikert. :)
az utolsó hozzászólót cáfolnám, mivel nekem is huskym van, és én már két hónapos korában tanítottam, és alig volt 9 hetes, és ült, feküdt, pacsit adott.
nagyon intelligens fajta, könnyön lehet tanítani, bár az is igaz, hogy makacs, és sokszor nem hallgat a szóra.
3 hónaposan már kutyaoviban voltunk, azóta is jártunk.
Hitetetlen módon, a kutyasuliban ő a legengedelmesebb, legokosabb, és ezt nem elfogultságból mondom.
Sétánál nem húz, úttestnél ha azt mondom, ülj, akkor leül.
ha olyan helyen vagyunk, elengedhetem, és behívható.
Szóval, a sok rémtörténet amit a huskykról mesélnek, csak akkor lép érvénybe, ha nem foglalkoznak vele, amúgy meg ők is kiváló kutyák tudnak lenni.
a kölykök harapdálásáról annyit, hogy az előttem szólók jól elmondták a dolgokat, tán annyival egészíteném ki, hogy ha a kölyök harap, akkor én lenyomtam a nyelvét, és rögtön elengedte a kezemet.
A vezérségi szerepre is mondanám, hogy pl a kutya előtt sose legyen egyfolytában étel, mindig csak amikor etetés van,és ha nem eszik, akkor el kell tőle venni, és a következő etetésnél oda adni(de mivel itt kölyökről van szó, ezért nem kell pl egy napot várni, mivel neki még nagyobb szüksége van a táplálékra.)
és, látni bármi változást?
Majd írj, kíváncsi vagyok;)
sok sikert
:) Mosolyogva olvastam. Nem is olyan régen az én huskym is egy kis rosszcsont volt, és hasonló képen viselkedett, úgyhogy ne add fel, mert egy kölyökkutya ilyen.
A nyelvlenyomást úgy kéne csinálni, hogy nem egy ms-ig nyomod le, hanem pl ha nagyon harap, akkor mintha úgy fognád meg az alsó állkapcsát, természetesen nem erősen, és pl 5 msp-is fogod, és ha utána megint harap megint lefgod, kicsit tovább. így is úgy is rájön, de a többi módszer is nagyon jó, nem muszáj ezt csinálni, csak egy tipp volt. Tényleg a legjobbakat kívánom;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!