Mondja már meg nekem valaki hogy a 7 éves spánielem miért vizel folyamatosan a párom párnájára?
szerintem ez szó szerint üzenet a párodnak. a prod a kutya alatt helyezkedik el a rangsorban. érdemes lenne kicsit rágyúrnia a dologra.
ebben a videóban is (többek között) az a gond hogy a barátnőnek nem túl sok tekintélye van a kutyával. amit a kutya (többek között) az ágyra piszkítással is jelez.
Kedves elso nem hiszem hogy nem lenne megnevelve ugyan is sok idot szántunk a megnevelésére kiképzésére de valamit bizonyára elszurhattunk amikor kisebb volt akkor is megvolt ez a probléma akkor neki mind1 volt hogy az ágy melyik sarkába vizelhet azota nem engedtuk be háloszobába egyáltalán és nem is megy be ha itthon vagyunk csak akkor ha ne tán az ajto nyitva marad.2 eset volt rá és mind 2 x a párom párnájára vizelt.
A videot meg koszonom de még egy picit sem hasonlo a mi helyzetunkre ugyan is szot fogad mindenben olyan nincs hogy nem teszi meg akár mit kérhetunk tolle és ez mind 2 vonatkozik megteszi.
Szoval én már semmit nem értek...
Először is: nyugodj le. Másodszor: lehet kiírni sok ku..va kérdést és hidd el kapsz is normális választ. (ez is az, bár a látszat néha csal)
Ha egy kutya lehugyozza az embert vagy egy olyan személyes cuccát amin egyértelműen érzi az ő szagát akkor az -bármilyen felháborítónak tartod is- kizárólag dominanciaprobléma. Lehet magyarázkodni, hogy így meg úgy meg van nevelne, és milyen sok idő elment a kutya nevelésével meg "kiképzésével", akkor is az.
És ne dühítsen, főleg annyira ne, hogy elmenjen a kutyától a kedved, de neked is és a párodnak is rátok férne egy kis falkavezér-szerep tanulás.
A kutya az általa ismert legfeltűnőbb módon fejezi ki a dominanciáját: szagmintát hagy egy olyan tárgyon, ami szaga alapján egyértelműen a párod tulajdona (mivel azon alszik nap mint nap).
Az pedig, hogy akkor kizárod a nappaliból, nem nevelés, hanem "tűzoltás", a probléma elfedése - ami viszont nem, hogy megszüntetné, de sok esetben még növeli is a problémát.
Nem értem miért háborodtál fel,ennél egyszerűbben nem is lehetne elmondani. Te kinek a párnáját pisálnád le inkább,a főnöködét,aki tudod,hogy nemcsak kirúg de pofán is ver egy szívlapáttal ha meglátja,vagy a szomszéd béláét,aki 50 évesen az anyjával lakik és tudod ,hogy úgysem lesz következménye ,de jó buli volt?na?
Ha egy kutya lehugyozza a szeméyles dolgaidat,amin érzi a szagod,az semmi mást nem jelent,minthogy sz@rba se vesz téged. Egy falkatag vagy,ettől még ragaszkodhat hozzád,lehetsz jó játszópajtás,de tulajdonod nem lehet,ugyhogy ne is legyen már pofád rajtahagyni a szagodat bármin a lakásban,ami az ÖVÉ!
Ennél csak egy durvább van,amikor a kutya egyenesen téged vizel le. Láttam már ilyet,nem vicc ..
Itt ültök a net előtt,nézzetek utána,hogy kell domináns kannak lenni a házban. Mondjuk akit egy spániel ledominál,az túl férfias nem lehet.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!