Mit tegyek ha a kutyám folyamatosan szökik? (magyar vizsla) Pedig nagy udvarunk van és mégis.
Az udvar nem elég! Le kell vezetnie a fölös energiáit, azt pedig csak az udvaron nem tudja! Egy vizslának amúgy is szüksége van arra, akár napi szinten is, hogy erdőbe, mezőn szaladgálhasson, ezt nem lehet megvonni tőle!
Szóval fizikailag is és pszichikailag is jobban le kellene fárasztani! Ennyi! Plusz lehet javítani a kapcsolatotokat, hogy jobban kötődjön hozzád, illetve mikor rajtakapod a szökésen, akkor lehet tiltani. De ezt csak akkor lehet, ha épp rajtakapod. Ha már befelé mászik, akkor már nem, vagy mikor már kinn van, akkor sem... nincs értelme.
A legfontosabb az lenne, hogy lefáraszd!
Szeretem az ilyet. Nagy udvar, minek sétáltatni a kutyát?! Gratulálok, kérdező, ezzel bizonyítod, mennyire tudatlan a magyar kutyatartók nagy része.
Csak finoman közlöm, a magyar vizsla nem kerti kutya! A lakásban a helye a gazda mellett! És a napi LEGALÁBB 3-4 óra szabad, aktív séta, futtatás, illetve még efölött a napi tanítás, munka, gyakorlás elengedhetetlen! Értem én, ehhez már nincs kedved, neked a kutya csak dísznek van. De így minek is? Ha nem vagy hajlandó azt a minimális igényét is kielégíteni, mint a lakásban tartás, szellemi és fizikai fárasztás, inkább keress egy normális, felelős gazdát neki!
Szerintem ez hülyeség hogy szobában tartani!! Minek is kéne egy vadászkutyát! Itt szaladgálna a szobába?!
És rengeteget játszok vele sétáltatom, de mihelyt befejezem máris szökik!
2 összesen 80kilónyi növendék kutya van a szobámba :D
Ha felnőnek 100fölött lesz az összsúlyuk valamenyivel...
Mennyi is egy vizsla ? 20kiló? Meg kell tanítani lakásban viselkedni és semmi kárt nem csinál.
1-2 állatorvossal meg komolyan elbeszélgetnék.. akkora marhaságokat tudnak mondani hogy az elképesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!