A kutyám nagyon pofátlan, mikor eszek folyamatosan nyüszít meg megpróbálja kivenni a kezemből a kaját. Mivel tudnám leszoktatni róla? Akárhányszor szólok rá, nemhallgat rám
először is: *eréLYesen.
Húzol egy képzeletbeli vonalat az asztal köré, amikor esztek (bár ismertem olyat, aki szigszalaggal körberagasztotta az étkezőt...). Tálalsz, maj elküldöd a kutyát az ételtől, de NEM a "Bodri, tűnés!!! TŰNÉS!!!" módszerrel, hanem a testeddel (a tv2 oldalán fent van az egyik kutya másik nem című sorozat, az egyik részben Bruce az alany, rajta mutatja be Korom Gábor a japán vacsora közben kiválóan ezt a technikát, érdemes megnézni a videót, nagyon sokat lehet belőle tanulni! Mondjuk én morogni egyszerűen nem tudok, de jelentem, nagyon mély hörgéssel és az "om" mantra mérges és mély ismételgetésével is működik, ha minden mást jól csinálsz :D). Ha jól csinálod, nem tart sokáig, hogy felfogja, hol a határ.
Az, amit most csinálsz, már csak azért sem jó, mert a puszta rászólogatással is annyira "felizgatod" a kutyát, hogy ez önmagában is elég jutalom lesz a viselkedés megerősítéséhez, pláne, ha még egy-két falat is becsúszik mellé néhanapján.
Tessék utánanézni a Cerberos falkavezérség témájú cikkének, elolvasni és betartani. Van egy csomó kutyanevelős sorozat (csodálatos kutyadoki, a póráz két végén, egyik kutya, másik nem), videó (Cesar Millan: Emberképzés kutyákhoz), könyv (Cesar Millan, Csányi Sándor, Victoria Stilwell, Korom Gábor, Vámosi-Nagy Nóra írásai), weboldal (klikk.hu, kutyasuli.hu, cerberoskutyaiskola.hu, cesarsway.com, positively.com), ezek mind-mind megtalálhatóak az interneten is, csak okosan és elég sokáig kell keresni.
Szóval tessék nekiállni és képezni elsősorban magad, hidd el, a kutya alakul majd veled, nálunk is ez történt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!