Yorkie-bolondok!? Nézzétek a spektrumot!
Tiltakozok! :) Nekem yorkim van.
És miért ezt a fajtát választottam?
1. Társasházba lakunk, szóval nagytestű eleve kizárva.
2. A yorkik nem vedlenek, és nem lesz tiszta szőr minden.
3. A terrierek nagyon okosak!
4. Gyerekkorom óta vágyok egy ilyen kutyára.
Szóval nem azért, mert divatos.
Más:
Bár a kutyám soha nem ehetett bele a mi ennivalónkba, de ott ül melletem a széken ha eszünk, és néha kap 1-1 falat húst.
Mellettem alszik az ágyon. Fajtája válogatja, de a yorkik iszonyatosan egygazdásak, és ahhoz az egy emberhez nagyon ragaszkodnak. Kicsi, elfér, és nem zavar az, hogy lent fekszik a lábamnál. Volt már más kutyám is (tacsi, bearded collie) egyik sem igényelte az ágyon alvást.
Ruha: én azt mondtam soha nem adok rá ruhát, mert mégiscsak kutya...de képzelj el egy 20 cm marmagasságú kutyát 15 centis hóban. Az neki azonnal a hasát éri, nem úgy, mint pl. egy vizslának, akinek az még a térdéig sem ér.
Esőben szörnyű lenne ruha nélkül. Írtam, hogy ők nem vedlenek, ugyanis ez az egyetlen kutyafajta, akinek a szőre úgy működik, mint a haj. A legtöbb kutya szőre olajos, ha megrázza magát, lepereg róla a víz. Egy yorki szőréről soha nem fog. Olyan, mintha Te próbálnád a saját hajadról lerázni a vizet.
Szóval a kistestűeknek igenis kell ruha. És természetesen most nem a Paris Hilton és társai féle kutyaruha baromságról beszélek. Az nálam már az állatkínzás kategória...
Viszont a kutyám piszkosul meg van nevelne. A terrierek nagyon makacsok, nagyon hamar az ember fejére nőnek, ahogy azt a műsorban is láttad. Én kutyaként bánok vele, és úgy is nevelem. Ő pedig boldog életet él, mert tisztában van vele, hogy én vagyok a "falkavezér"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!