Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyák csak 100% korlátozással?

Kutyák csak 100% korlátozással?

Figyelt kérdés
Aláírom, vannak komolyan problémás, agresszív-domináns kutyák. De a kutyák nagy része nem ilyen. Teljesen normális kapcsolatot lehet kialakítani velük mindenféle szuper korlátozó dolog nélkül is. Egy normális kutyát meg lehet tanítani a behívásra, normális sétára, alap parancsokra mindenféle kötődési tréning meg "nem pisilhet séta közben" meg mindenféle kiképzőtábori szabály nélkül. Egyesek mégis úgy nevelik a kutyát, hogy a kutyának egy darab szabad döntése sem lehet. Miért jó ez nekik? Ha el lehet érni normális viselkedést ilyen durván korlátozó szabályok nélkül is egy kutyánál, miért érzik jobban magukat attól, hogy minden másodpercben azt bizonygatják a kutyának, hogy a gazdi a főnök? Komolyan néha az jön le a válaszokból, hogy ha nem így neveled a kutyádat, akkor tuti, hogy idegbeteg lesz és a fejedre nő. Pedig ez a kutyák többségére nem igaz.
2013. márc. 1. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
2013. márc. 1. 19:32
 62/72 anonim ***** válasza:
100%

végre megtaláltam a képeket amiket mindenképpen szeretném hogy megnézz erről a "gusztustalan" fajtáról.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. márc. 1. 20:19
 63/72 A kérdező kommentje:

Semmi bajom a pitbullal, staffal, stb. Szép felépítésű kutyának tartom őket. De inkább egy 80 kilós pasi kezében. Nem szerettem volna személyeskedni, ha te sem tetted volna, és nem mondtad volna, hogy lenézed a "tutyimutyi" kutyásokat. Én is jártam kutyasuliba, járok agilitizni, nevelem a kutyáimat, nehogy rosszul kelljen érezni magam, hogy emellett normálisak a kutyáim. Akik azért viselkednek jól kutyák között, mert jártak kutyaoviba, utána alap tanfolyamra és utána agilityzni. Ennyi elég ahhoz, hogy jó a kapcsolatuk a többi kutyával.

Amúgy a kérdésedre: ha a kutya reggel megfelelően le van mozgatva, szellemileg le van fárasztva, akkor szerintem napközben nem szedi szét a lakást. Kaja nem felszedés: én tapsolni szoktam, rászólok, "mit csinálsz?" Magamhoz hívom, "gyere ide", odajön, megdícsérem, valamivel el is terelem a figyelmét, kb ennyi. Nem szoktak semmit felenni a földről. Amúgy megjegyzem, finnyásabbak is annál. Tudom, ezzel is mázlim van. Mondjuk az biztos, nagyon sokat sétálunk és az agility miatt ki is fáradnak rendesen.

2013. márc. 1. 21:54
 64/72 anonim ***** válasza:

Én mindent ráhagyok a domináns bullterrieremre.Ilyenkor édibédi,nem győz kedveskedni.Ha olyat kérek tőle,ami nem tetszik neki,még meg is morog.

Férjem az abszolút tekintély.Csak megemeli kicsit a hangját,a kutya vigyázzban áll.Pedig nem verte soha.

2013. márc. 1. 22:03
 65/72 anonim ***** válasza:
70%

Az vagyok, akit privátban is cseszegetsz!

Költözz ide, este, vagy akár nappal is menj ki a tőlünk 20 percre lévő vasútállomásra. Útközben kb. 20 cigánnyal fogsz találkozni, ott meg vagy 40-nel. Ebből kb. 10 beléd köt! Mehetsz a levesbe a nem domináns, nem őv-s kutyáddal! Hamarabb elfut, mint te!

Kellenek a kemény kutyák, pont ezekre a helyekre, az ilyen "emberek" miatt! Ha te ezt nem tudod elfogadni, akkor tarts mopszot, vagy a f*szom tudja, de ne idegesítsd az embereket!

És én most már tényleg befejeztem, mert elegem van a hülyeségedből...

2013. márc. 1. 22:04
 66/72 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy szerinted nem kezdi el bontani a lakást, az egy dolog. De egy 'rágcsálósabb' kutyánál, az hogy lefárasztod, nem feltétlen elég. Vagy egy felnőtt kutyánál, akit lakásba akarsz szoktatni, ott sem lehetsz biztos abban hogy nem fogja szétszedni. Ha már rászólsz, hogy 'mit csinálsz'; az már negatív megerősítés hogy nem szabad. Gondolom nem mézes mázos dicsérő hangon szólsz rá. Rátapsolsz, szintén negatív megerősítés, mert ha rá tapsolsz, az élesebb hang, nem megszokott. Tehát te sem csak pozitívummal nevelsz, annyi a különbség hogy te nem a 'Nem' és 'Nem szabad' tiltásokat használod.
2013. márc. 1. 22:33
 67/72 A kérdező kommentje:
65- ki cseszeget privátban?... Nem tudom, kire gondolsz, de el vagy tévedve. Senkinek nem írtam semmit privátban.
2013. márc. 1. 23:04
 68/72 A kérdező kommentje:
66 - nem azt mondtam, hogy nem nevelem a kutyám! Csak annyit, hogy hagyom szaglászni, hagyom, hogy akkor pisiljen az utcán, amikor kedve tartja, hogy felugorjon a kanapéra és hogy ne adj isten hozza a labdáját, hogy játszani akar, és akkor játszom is vele. Persze, hogy vannak szabályok, nem azt mondtam, hogy nincs! Én csak azon akadtam ki, amikor feltettem a kérdést, hogy valaki szerint nem szabad hagyni, hogy a kutya az utcán jelölgessen, mert akkor rögtön oda a tekintélyed. Erre mondtam, hogy ez túlzás, és a kutyák túlnyomó többsége nem lesz attól falkavezér, hogy séta közben, amúgy laza pórázon szaglászik és jelölget...
2013. márc. 1. 23:09
 69/72 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én azt nem tekintély kérdések miatt nem engedem. Lakik velem két 35 kilós kankutya, hogy nézne ki amikor nekiállnak ketten lepisilni az óvoda kapuját? Vagy valakinek a kocsiját? Meg van nekik tanítva, hogy pórázon nem pisilünk, betonon nem pisilünk. Bárhol szót fogadnak póráz nélkül is, tehát annyi az egész, hogy ha olyan zöldebb szakaszra érünk elengedtem őket, ismeri a pisilhetsz vezényszót, intézhetik a dolgukat.

Van naponta kétszer lehetőség kedvükre jelölgetni a parkban, de mikor közlekedünk, akkor nem pisilünk, nem barátkozunk, hanem közlekedünk. Nálam ennek a jelzése a póráz. Ha pórázon vagyunk, akkor haladunk és kész.

2013. márc. 2. 07:50
 70/72 anonim ***** válasza:
53%

a pitbull gazdi vagyok!

én komyolyan és őszintén megkérdezem normális értelmes ember vagy e? illetve hogy sikeresen elolvasod e az egészet amit írok vagy csak szelektíven megy és csak azt érted meg ami neked tetszik? pontosan hogy a kemény nevelésnek hála a pitbull az én kezemben 100% megbízható míg a nem kistestű FÉRFI pároméban bármily hihetetlen sajnos nem mert a kutya őt lazán elhúzza. engem sem azért nem húz el mert esetleg olyan erős lennék fizikailag, hanem azrt mert olyan erős vagyok szellemileg hogy a testi adottságaival eszébe nem jut visszaélni! olyan ez mint ahogyan sokan egész biztos földbe tudnák döngölni vagy lekaratézni a főnöküket mégis különböző egyéb okok miatt a főnöknek hatalma van és hallgatnak rá. vagy a párkapcsolatokban a férfi hallgat a nőre és nem azért mert a nő (normális esetben) erősebb volna a férfinál. ebből látszik hogy te az egészet nem is érted és ezért nem tud veled szót érteni senki sem, mert te elvagy a magad világában és ahelyett hogy felfognád a tényeket inkább mindenbe belekötsz meg értetlenkedsz. ezenfelül pedig összevissza beszélsz. most az a baj hogy pitem van? vagy az hogy nő vagyok? vagy az hogy megnevelem? vagy az hogy domináns jellemű a kutyám? most mégis mi a bajod?

éppen ma volt hogy a szokásos nagy egész délutáni szabad sétánkra mentünk. ilyenkor én összeszedem a szemeteket én viszem azt a FÉRFI párom pedig viszi a kutyát pórázon. épp meglátott messziről egy kistestű kutyát amelyik mikor kiszúrta az enyémet mint egy idegbeteg megindult, a póráza pattanásig feszült . a mienk is feszítette a pórázt igaz lévén nem idegbajos barátkozni akart. ekkor szólt a párom hogy vegyem át a kutyát mert már nem tudta tartani. ekkor én átvettem rászóltam a kutyára az meg szépen leült ahogy ilyenkor szokás és úgy is maradt amíg a szegény antiszoc idegbeteg kutyát el nem vontatta a gazdája mellettünk. és tudod itt már üti is az egyik szavad a másikat ugyanis ha nem lenne megnevelve az enyém 100%os szigorral magad is beláthatod hogy sokat én sem (ahogyan a FÉRFI párom sem ) sokat tudtam volna tenni maximum hogy ketten kapaszkodunk a kutyába. és még a fába, ugyanis ennek a fajtának iszonyatos ereje van.

a személyeskedés a részedről szánalmas volt ugyanis bárki vissza tudja olvasni mit írtál azok után hogy megtudtad a kutya fajtáját. ellenben én nem téged tutyimutyiztalak le hanem ízt írtam (ezt a jelzőt használva) hogy egy domináns kutyának nem elég és nem használ az ha olyan elv alapján neveled amit te képviselsz. ezt minden olyan ember ugyanúgy leírta neked de valahogy úgy látszik neked nem megy ezt megérteni. hiába jössz agilityvel, meg 20 kilós kutyákkal, meg harapos kutyával akit te fésülhetsz egyértelmű hogy az életben nem volt közöd domináns kutyához mert kizárt hogy akkor így vélekednél. senki de senki az ég világon nem osztja a véleményedet akinek valaha is volt köze domináns kutyához, de valahogy mégsem sikerül ezt megértened. én akkor személyeskedtem veled amikor közöltem veled hogy attól mert látsz egy kanapén heverésző kutyáról fotót az még nem jelenti azt hogy a kutya lazán van fogva, mint ahogyan az sem hogy a kutya szenved csak mert a szabályokat elvárják tőle a pórázas séta közben. de még akkor sem állítottam valótlanságot rólad (úgy ahogyan azt te megtetted) hanem a nyilvánvaló tényt, ugyanis azzal takaróztál hogy az xy kutyája is a heverőn akárhol van és akkor minek a 100% szabályozás?

továbbá egyértelmű az is hogy nincsen valódi mindent átölelő tapasztalatod a kutyák terén ha képes vagy olyat kijelenteni hogy a domináns kutya egyenlő az agresszivitással. és itt jöhetsz akárkivel meg akárhány éves múlttal meg tudom is én még mi mindennel, de hogy egy ilyen alap dolgot ne tudj őszintén szólva megkérdőjelezem azt is hogy valaha volt e valódi közöd egy igazán jó kutyasulihoz, vagy hogy a felfogó képességed egyáltalán jó e mert azért az ilyesmit már megtanulja ennyi kutyázás után az ember... én a helyedben nagyon is szégyellném magamat hogy még ennyit sem tudok a kutyákról miközben verem a mellem hogy mekkora tapasztalatom van, de azt az embert aki képes kordában tartani egy domináns kutyát mindennek lehordom (szintén ezt is vissza lehet olvasni a válaszaidban). egyépként meg az nem is valódi kutyás tapasztalat ha csak a megadó típusú kutyákkal vagy képes bánni (amit egy gyerek is simán megtesz) a domináns kutyák pedig akik valóban probára tennék a tudásodat haljanak ki, mondod te. illetve egy domináns kutyára rákiáltod hogy agresszív nem érdemel családot meg tudom is én mi mindent. és tudod pontosan azért írtam hogy a valódi elismerés az ilyen típusú kutyák felelősségtelejes gazdiainak jár mert pontosan tudom milyen kemény munka van ebben, erre te közlöd hogy egoisták vagyunk meg tudom is én még mi minden. miért? nem a sarokba bezárt agyonvert kutya felett emberkedünk, hanem szellemileg tudunk fölékerekedni egy kutya fölé (pontosan a szabályok következetes és kemény 100% betartásával) ami hidd el nem kis melót és lélekjelenlétet igényel. és ezt te gondolhatod egoizmusnak mi inkább azt gondoljuk hogy sikerült valamit letennünk az asztalra és konyítunk is valamit a dologhoz, míg te leszólsz minket mert a te tudásod csak a megadó kutyákkal bír el. ez nem szégyen. más még egy megadó kutyát is elcsesz. az a szégyen hogy te megszólsz minket hogy keményen tartjuk a kutyát miközben lövésed sincs az egészhez, de még megérteni sem akarod. (vagy nem megy???)

2013. márc. 2. 19:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!