Mit tanácsolnátok nekem? Ti voltatok már így?
Egy adott fajtán belül, sőt még testvérek közt sincs két egyforma kutya. Ebből a szempontból nyugodtan választhatnál az előzővel egyező fajtát. De mivel a körülmények ezt most nem teszik lehetővé, keress másik fajtát szerintem, ami ugyanúgy közel áll az életmódodhoz, lehetőségeidhez.
"Szerintem ha nem érzed úgy h a következő kutya lehet olyan jó mint az előző, akkor inkább még ne is vegyél."
Miért ne??? Az emberek már csak ilyenek, hogy az újban keresik a régit...általánosítanak :D az még nem jelenti, hogy az új jövevényt nem fogja (tudni) szeretni.
Előző kutyám volt számomra A KUTYA...legalábbis akkor...úgy gondoltam, hogy még egy olyan intelligens, rafinált, alkalmazkodóképes, stb. kutyát az életben nem fogok találni...aztán itt van a mostani kutyám, szintén keverék. Ugyanolyan A KUTYA a szememben, mint az előző, pedig tök más a két kutya karaktere. De mégis számtalan hasonló vonásuk van, gondolom a nevelés-tartás miatt is :)
Előző kutyám halála után azonnal új kutyát kezdtem keresni, mert egyszerűen kellett egy társ, akivel ugyanúgy naponta foglalkozhatok, sétálhatok, stb.
3 hétig bújtam a fajtamentőket, menhelyeket, ideigleneseket a neten. Aztán egy nap a barátnőm rámutatott egy aznap leadott, fiatal kutyára, akire altatás várt volna, mert a menhelyen/gyepin millió kutya volt és tele volt domináns nagy testű kanokkal, akik sorban verekedtek.
Két nappal később útnak indultunk a telep felé...egy útbaeső másik telepen is szétnéztünk, majd elmentünk a kiszemelt kutyához. A kutya a fotók alapján nem fogott meg, sőt még ott helyben, személyesen sem...feküdt a kifutó sarkában, mint egy rakás szerencsétlenség. Aztán kihozták pórázon, hamar feloldódott, mászott az ölünkbe, puszit-pacsit osztott, bújt, mint egy macska :) Küllemre nem tetszett, snassz, átlagos keverék, roti-nj mix, fekete-cser. Előző kutyám vörös-fehér hosszú szőrű keverék volt, az volt a zsánerem akkoriban :)
Aztán a menhelyen ismerkedtünk a kutyával...a szélben lobogó zsákoktól megijedt és saját maga húzott oda megnézni, hogy mi az...ekkor már láttam, hogy jó az idegrendszere, a többi csak nevelés kérdése.
Hazahoztam, és akkor már tudtam, hogy senkinek nem adom tovább :)
De a küllemével kapcsolatban hosszú évek után mondtam azt, hogy igen, ez a kutya SZÉP, nem csak jó kiállású...úgymond elhittem, amit mások mondtak és már én is ezt kezdtem el látni :D
De a természete...csodálatos...ugyanolyan intelligens és fantasztikus, mint elődjének...
10 es vook. látom nehezen megy a leírt szöveg értelmezése .
és lehet,hogy csak én értem a problémádat ?
húzd el a beled egy menhelyre, NE HOZZ ONNAN KUTYÁT !! csak menj oda,nézz körül,és lásd meg a valóságot :)
aztán, vegyél egy neked tetsző ,szép kutyát, egy tenyésztőtől ( mint ahogy már 1-x leírtam ( 10 válasz). ez rólad szól,de te csak rinyálsz ? vajon mi az akadálya,hogy végre felnőttként cselekedj?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!