Mit tanácsolnátok nekem? Ti voltatok már így?
az lesz a legjobb ha veszel mielőbb és hidd el úgy könyebb lesz vele feldolgoznod, mint kutya nélkül. én 3 kutyát vesztettem el, de mindig kicsit jobb volt ha volt kutyám mintha nem.
kitartás és vegyél olyat amilyet szeretnél. a nevét sosem adtam 2x egy kutyámnak sem. kapott új nevet és kész. :)
Én macskával voltam így:)Szerintem ha nem érzed úgy h a következő kutya lehet olyan jó mint az előző, akkor inkább még ne is vegyél.
Miért nem fogatsz örökbe?Ha elmész egy ilyen menhelyre, akkor egy kicsi ártatlan eb biztos h megfog tetszeni, és az örökbe fogadott jószágok még hűségesebbek!:))
Leírnád, hogy milyen okok miatt nem lenne megfelelő 'álmaid fajtája'?
Én voltam ilyen helyzetben. Meghalt a kutyám, de én utána is ragaszkodtam a fajtához, viszont mindenki más a családból ellenezte (túlságosan fájdalmas volt az elvesztése).
Végül 'győztem', ugyanaz a fajta lett. És az egész családnak sikerült belátnia, hogy ez volt a legjobb döntés, hisz két kutyát nem lehet összehasonlítani.
Én azt mondom, ha ennyire ragaszkodsz a fajtához, akkor várj a megfelelő körülményekre. De ezalatt ellátogathatsz menhelyekre, vagy kiállításokra, hátha lesz egy 'új szerelem'.
Nagyon sajnálom a kutyust!
Viszont ha eleve több szempontból sem a legideálisabb fajta neked akkor én fajta váltás felé irányítanálak. És tudod minden kutya egy külön személyiség és közel sem biztos hogy az új kutya olyan lesz mint a régi. És akkor meg folyton csak összehasonlítanád őket ami nem lenne jó. Azt ajánlom nézelődj a fajták között, ami külsőre és jellemben is tetszik, illik az életstílusodhoz azt nézd meg kiállításokon, esetleg beszélj tenyésztőkkel.
Sok sikert!:)
Szerintem az új fajtájút válaszd, hiszen te is tudod, hogy az az ideális neked, a másik fajta igényeit pedig nem tudnád kielégíteni.
Hidd el, az új fajtába is gyorsan bele fogsz szerelmesedni, főleg ha tényleg olyan ideális Neked. :)
Nekem most yorkshire terrierem van, ha ő már nem lesz velem, akkor whippetem lesz. Én is úgy érzem, hogy nehezen tudnék ugyanolyan fajtájú kutyát tartani, holott tudom, hogy ő tök más lenne. Yorki-yorki, de akkor is 2 külön "személyiség"
De nem szeretném, hogy a mostani kutyámat keressem benne, azt hiszem egy más fajtájú kutyával könnyebb lenne átvészelni a nehéz időszakot.
Persze lehet, hogy másképp fogom gondolni, ha már ott leszek...
Nálad mi az oka, hogy nem akarsz ugyanolyan fajtát?
talán így 1 év után ideje lenne elengedni azt a kutyát ,a lelkedben. és esetleg keresni mást?? ezek érzelmi és lelkiismereti dolgok, ne keress benne sem logikát,sem ésszerűséget . amikor az ember elmegy egy menhelyre ,és ott látja a sok kutyát a rácsok mögött, szinte leküzdhetetlen vágyat érez,hogy megmentsen egyet vagy akár mindet. talán neked is segítene a döntésed meghozatalában,ha elmennél pár menhelyre , csak úgy körülnézni,nem azt mondom,hogy válassz menhelyi kutyát,csupán azt,hogy ideje lenne gondolkodni és cselekedni. ha telik rá, vegyél ,ha akarsz válassz menhelyit, de végre lépjél már. " bizonyos okoból nem lenne megfelelő?? " mi? a kutya ,egy ugyanolyan fajta mint volt? na és? ez már bocs, de ki nem sz@rja le a " bizonyos okokat " ködösítesz, nyafogsz. ahelyett,hogy tennéd a dolgod? és igen , az új kutyádat szeretni fogod, és ő is téged. szóval talán dönthetnél végre :)
nem vagy te olyan gyenge,olyan leki beteg, csak egy lökés kellene,hogy végre cselekedj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!