Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tanácsolnátok nekem? Ti...

Mit tanácsolnátok nekem? Ti voltatok már így?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Volt egy kutyám, akit 2 évesen egy balesetben elveszítettem. Nagyon közel állt hozzám, még néha most is elfog a sírás ha rágondolok, nagyon nehéz volt ezt feldolgoznom. Ez 1 éve történt. Most van lehetőségem egy új kiskutyára, és már alig vártam ezt a pillanatot, megfogadtam hogy ugyanolyan fajtájút veszek. Viszont az a gond, hogy bizonyos okokból nem lenne megfelelő. Néztem más fajtát, vannak szimpatikus kutyák, viszont úgy érzem, egyik sem olyan jó mint amilyen nekem volt. Már 1000x futok neki ennek a dolognak, mindig elhatározom hogy olyat veszek ami a legmegfelelőbb lenne, de valahogy lelkiismeret furdalást érzek ilyenkor, és rám tör a sírás. Vajon az új fajtájú kiskutyát, aki még számomra teljesen ismeretlen és idegen fajtájú, megtudom ugyanannyira szeretni mint az előzőt, és már nem fogok arra a fajtára vágyni? Ti voltatok már így?

2013. febr. 28. 07:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Ilyen helyzetben meg nem voltam.Akar most vagy 5ev mulva dontod el hogy veszel kutyat (szerintem)azt is nagyon fogod szeretni,de lehet nem annyira mint az elsot,mert osszehaspnlitasokat fogsz csinalni,de lehet hogy nem altalaban az ido szokott segiteni,te tudod legjobban mikor vagy kesz arra hogy uj kis kedvenced legyen.
2013. febr. 28. 08:29
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

az lesz a legjobb ha veszel mielőbb és hidd el úgy könyebb lesz vele feldolgoznod, mint kutya nélkül. én 3 kutyát vesztettem el, de mindig kicsit jobb volt ha volt kutyám mintha nem.

kitartás és vegyél olyat amilyet szeretnél. a nevét sosem adtam 2x egy kutyámnak sem. kapott új nevet és kész. :)

2013. febr. 28. 08:30
 3/16 anonim válasza:
100%

Én macskával voltam így:)Szerintem ha nem érzed úgy h a következő kutya lehet olyan jó mint az előző, akkor inkább még ne is vegyél.

Miért nem fogatsz örökbe?Ha elmész egy ilyen menhelyre, akkor egy kicsi ártatlan eb biztos h megfog tetszeni, és az örökbe fogadott jószágok még hűségesebbek!:))

2013. febr. 28. 08:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ugyanolyan fajtájút veszel, az sem biztos hogy ugyanolyan lesz. Egy másik kutya lesz, másik természettel. De ebben semmi rossz nincs, két egyforma ember sincs. Ugyanúgy fogod szeretni ha más fajtájú kutyát választasz akkor is. De ha egyikben sem vagy biztos, menj el egy menhelyre. Biztosan fogsz találni olyan kiskutyát, amelyikbe első látásra bele szeretsz. :)
2013. febr. 28. 08:37
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Leírnád, hogy milyen okok miatt nem lenne megfelelő 'álmaid fajtája'?

Én voltam ilyen helyzetben. Meghalt a kutyám, de én utána is ragaszkodtam a fajtához, viszont mindenki más a családból ellenezte (túlságosan fájdalmas volt az elvesztése).

Végül 'győztem', ugyanaz a fajta lett. És az egész családnak sikerült belátnia, hogy ez volt a legjobb döntés, hisz két kutyát nem lehet összehasonlítani.

Én azt mondom, ha ennyire ragaszkodsz a fajtához, akkor várj a megfelelő körülményekre. De ezalatt ellátogathatsz menhelyekre, vagy kiállításokra, hátha lesz egy 'új szerelem'.

2013. febr. 28. 08:46
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom a kutyust!

Viszont ha eleve több szempontból sem a legideálisabb fajta neked akkor én fajta váltás felé irányítanálak. És tudod minden kutya egy külön személyiség és közel sem biztos hogy az új kutya olyan lesz mint a régi. És akkor meg folyton csak összehasonlítanád őket ami nem lenne jó. Azt ajánlom nézelődj a fajták között, ami külsőre és jellemben is tetszik, illik az életstílusodhoz azt nézd meg kiállításokon, esetleg beszélj tenyésztőkkel.

Sok sikert!:)

2013. febr. 28. 08:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Szerintem az új fajtájút válaszd, hiszen te is tudod, hogy az az ideális neked, a másik fajta igényeit pedig nem tudnád kielégíteni.

Hidd el, az új fajtába is gyorsan bele fogsz szerelmesedni, főleg ha tényleg olyan ideális Neked. :)

2013. febr. 28. 09:36
 8/16 anonim ***** válasza:

Nekem most yorkshire terrierem van, ha ő már nem lesz velem, akkor whippetem lesz. Én is úgy érzem, hogy nehezen tudnék ugyanolyan fajtájú kutyát tartani, holott tudom, hogy ő tök más lenne. Yorki-yorki, de akkor is 2 külön "személyiség"

De nem szeretném, hogy a mostani kutyámat keressem benne, azt hiszem egy más fajtájú kutyával könnyebb lenne átvészelni a nehéz időszakot.

Persze lehet, hogy másképp fogom gondolni, ha már ott leszek...

Nálad mi az oka, hogy nem akarsz ugyanolyan fajtát?

2013. febr. 28. 10:18
 9/16 A kérdező kommentje:
Olyan tulajdonságokkal rendelkezik a fajta, ami nem lenne megfelelő a mostani körülményeimhez. Ezért most muszáj egy másik fajta mellett döntenem. De egyszer mindenképpen veszek egyet, talán 10-20 év múlva.
2013. febr. 28. 10:25
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

talán így 1 év után ideje lenne elengedni azt a kutyát ,a lelkedben. és esetleg keresni mást?? ezek érzelmi és lelkiismereti dolgok, ne keress benne sem logikát,sem ésszerűséget . amikor az ember elmegy egy menhelyre ,és ott látja a sok kutyát a rácsok mögött, szinte leküzdhetetlen vágyat érez,hogy megmentsen egyet vagy akár mindet. talán neked is segítene a döntésed meghozatalában,ha elmennél pár menhelyre , csak úgy körülnézni,nem azt mondom,hogy válassz menhelyi kutyát,csupán azt,hogy ideje lenne gondolkodni és cselekedni. ha telik rá, vegyél ,ha akarsz válassz menhelyit, de végre lépjél már. " bizonyos okoból nem lenne megfelelő?? " mi? a kutya ,egy ugyanolyan fajta mint volt? na és? ez már bocs, de ki nem sz@rja le a " bizonyos okokat " ködösítesz, nyafogsz. ahelyett,hogy tennéd a dolgod? és igen , az új kutyádat szeretni fogod, és ő is téged. szóval talán dönthetnél végre :)

nem vagy te olyan gyenge,olyan leki beteg, csak egy lökés kellene,hogy végre cselekedj.

2013. febr. 28. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!