A kutyánk megölte a szomszéd macskáját, már a második. Kicsit felelősnek érzem magam a kutya miatt, de a cica jött át hozzánk. Fenyeget, ha nem zárom kennelbe, megöli a kutyát. Mit csináljak? 3
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de annyit azért hozzátennék, hogy ha a te területeden volt, nem tud mit csinálni, nem szólhat be érte.
Az én kutyáim is kergetik a szomszéd macskáit ha anyáéknál vagyunk és nem is zavar, mert egyrészt így nincs tele a kert macskaszarral, másrészt többször mentem már ki arra, hogy a macska a verandán lakmározik ősszel a letakart kitett kajából.
Azóta tudják jól, hogy jobb nekik, ha ebbe a kertbe nem teszik be a lábukat..
26-os válaszolóval mélységesen egyetértek.
Ráadásul neki van kutyája is cicája is, így igazán elfogulatlan választ tud adni ebben a témában. Nekem is van mindkettő, bár én lakásban lakom, szóval a cicák abszolút szobacicák. De ugyan olyan teljes értékű családtagok, mint a kutyusom!
Az a baj, hogy a csak kutyások, vagy a csak macskások véleménye mindenképpen elfogult. Ha fel tennéd ugyan ezt a kérdést a macskák témakörben, se perc alatt lekapnának a 10 körmödről... Ezért szerintem azoknak az embereknek a véleményét érdemes figyelembe venni, akik igazán elfogulatlanul tudnak válaszolni, ezt nektek is be kell látnotok.
A macskás témakörben is ugyanazt a választ kapná, hogy ha átment a macska az ő udvarába, akkor azért a macska gazdája a felelős.
Én nagy macskás vagyok, mégis a kutyás félnek adok igazat. Igaz, kutya nevelési kérdésekben nem vagyok otthon, de tudom, hogy ha kiengedem a macskámat, nem csak a kutyák miatt van veszélyben, hanem autók, fertőzések, mérgezés és rengeteg dolog miatt. Az a szerencsétlen macska előbb utóbb úgyis elpusztult volna, az ilyen kijárós macskák átlag életkora 3 év körül mozog.
Normalis kutya igenis macskat fog. Macskahoz szoktatni? Minek?
Tiszta laalacsonyitjuk mar az allatokat.
Megfogta, megfogta. Igy jart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!