Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyánk megölte a szomszéd...

A kutyánk megölte a szomszéd macskáját, már a második. Kicsit felelősnek érzem magam a kutya miatt, de a cica jött át hozzánk. Fenyeget, ha nem zárom kennelbe, megöli a kutyát. Mit csináljak? 3

Figyelt kérdés

#kutya #szomszéd #macskàjàt
2013. febr. 26. 15:20
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
16%
21:48 hát ezt megszívtad mert galambjaink is vannak! :) Soha egyik macskánknak sem jutott eszébe megfogni őket. És kisnyulakat, kiscsirkéket, sem egyéb más háziállatot amit tartunk. A felelős macskatartás pedig az, hogy orvoshoz, hordod, oltatod, ivartalanítod stb. Ha az lenne, hogy várat épeítesz a kertedben... Akkor ezek szerint ebben az országban minden macskatartó egy szemét felelőtlen állat. Mert hogy ketrec a tenyésztőkön és a menhylen kívül nem sok helyen van az tuti. A világ nem ilyen fekete-fehér.
2013. febr. 26. 21:50
 32/45 anonim ***** válasza:
16%
De ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy a mai felelős, civilizált kutyatartás bizony azt is magába foglalja, hogy a kutya nem más állatok megölésével szórakoztatja magát...
2013. febr. 26. 21:52
 33/45 anonim ***** válasza:
76%
Meg lehet csinálni a kerítést úgy, hogy a macska ne tudjon kimenni. Az állatkertekben használt technika, a vissza hajló drótkerítés például tökéletes erre és egyáltalán nem drága! Megint csak az emberek lustaságáról és felelőtlenségéről van szó, hogy nem hajlandóak ilyen apróságokat sem megtenni az állataik érdekében. A macskát kint az utcán bármikor elütheti valami, bármikor megfoghatja kutya, bármilyen betegséget összeszedhet és mindenhol vannak idióta, barom emberek, akiknek meg sem kellett volna születniük! Sokkal jobb és biztonságosabb egy cicának, ha a lakásban vagy normális kertben van, ahonnan nem tud elmászkálni.
2013. febr. 26. 21:55
 34/45 anonim ***** válasza:
81%

21:48-as!

Onnan tudom, h ismerem a macsekokat a környéken. Mindet. Azt is ahol most lakom, és ott is, ahol hagyom a kutyát "vadászni" - a másik házunknál.

Volt már nálunk ideiglenesben macsek, ráfújt a kutyámra, rá se mert nézni többet. Illetve mondtam neki, h hagjya. de az a macsek fárghajtott volt, oltott, tehát nem bántam, h itt van. Sőt, lakásban volt, nem kinn.

Nem vagyok macskafan, de azt nem hagyom, a kutya bántsa őket. Viszont nem tűröm el a kertünkben mászkálst, össze-vissza párosodást, madárirtást.

2013. febr. 26. 21:59
 35/45 anonim ***** válasza:
70%
Leszarom, hogy a macska egy "szabad" állat, de nekem ne járjon át a kertembe kakkantani, meg kikaparni tavasszal az ágyást. Ha nem a kutya kergeti meg, akkor majd "megkergetem" én.
2013. febr. 26. 22:01
 36/45 anonim ***** válasza:
26%
Remélem az összes többi állatot is elüldözöd akik elözönlik a kerted csak nem tudsz róla...
2013. febr. 26. 22:03
 37/45 anonim ***** válasza:
30%
Little Red, szépen kiemeltél mindent ami a te javadra szolgál! Csak azt nem hogy egyeseknek sikerül kutyával, macskával madarakkal békésen együttélniük! És még az ágyás sem lesz sz*ros! De hát persze bedugni a ketrecbe az állatot valóban sokkal gyorsabb és könnyebb.
2013. febr. 26. 22:08
 38/45 anonim ***** válasza:
76%

Igen, sok a felelőtlen macskatartó, a kijárós macskáknak hány százaléka van beoltva? kb 5%? Hány százalékuk van ivartalanítva? 15%? De lehet, hogy sokat mondtam. Macskát könnyebb tartani, mint kutyát, ezért több a felelőtlen állattartó. Még enni sem muszáj nekik adni, mert fognak egeret, madarat és egyéb dolgokat. Nagyon szaporák, szívósak, nem esnek az emberek kétségbe ha elpusztul egy pár, mert minden évbe születnek újak.

A felelős állattartók nem engedik szabadon a macskákat, mert tudják, hogy nem "szabadságra" van szükségük, hanem biztonságra!

2013. febr. 26. 22:10
 39/45 anonim ***** válasza:
20%
Ja mert kutyák annyival jobban állnak? Hát errefelé biztos nem. Miért nem jöttök inkább azzal, hogy a felelős kutyatartó bent tartja a kutyáját, foglalkozik vele, lekötni, biztos helyen tartja amikor nincs rá ideje ügyelni, kiképzi, stb és akkor nem történik ez meg? Ez így elég álszent, ha csak a macskatartók rosszak.
2013. febr. 26. 22:17
 40/45 anonim ***** válasza:
82%
A kutya legalább kerítésen belül van, legtöbb esetben. Már ezzel óriási előnyben vannak a macskákkal szemben. A macskáknak is ennyi kéne legalább, hogy csak a gazdája területén tartózkodjon. Létezik macskabiztos kerítés is, ami tény, hogy drágább, mint a sima, de nem lehetetlenség. Viszont aki úgy tartja a macskáját, hogy 0 Ft-ot költ rá, se ivartalanítás, se semmi, az nem fog kerítést építeni. A kennel sem ketrec, lehet tágas helyet is építeni. Tehát tény, hogy a nem ivartalanított, csavargó macskák esnek legtöbbször áldozatul kutyatámadásnak, autógázolásnak.
2013. febr. 26. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!