A kutyánk megölte a szomszéd macskáját, már a második. Kicsit felelősnek érzem magam a kutya miatt, de a cica jött át hozzánk. Fenyeget, ha nem zárom kennelbe, megöli a kutyát. Mit csináljak? 3
Mi van akkor, ha én hörcsögöket tartok és kieresztem őket , átmásznak a szomszédba és elkapja a macska? A macskát lehet lakásban, vagy kennelben, kifutóban tartani. Mindenkinek a maga felelőssége, hogy hova engedi el a macskáját. Ugyanúgy az autó is elüthette volna. Az is baleset lenne.
Ne csinálj semmit, nincs igaza a szomszédnak, ez mindennapi jelenség, hogy a kijárós macskákat baleset éri. Erről a gazdája tehet.
A szomszéd felelőssége, hogy a macska ne menjen át más területére. De azért az nagyon alap a kutya nevelésében, hogy ne öljön meg minden nála kisebb háziállatot! Azért az, aki képtelen a kutyáját macskákhoz szocializálni, nagyon is felelőtlen ember, én nem engedélyezném nekik a kutya tartást. Nem nehéz még egy felnőtt ebet sem cicákhoz szoktatni, csak ugye sok a lusta ember, akit az érdekel a legkevésbé, hogy mi a jó a kutyájának és a környezetének.
Kérdező, és a séták hogy zajlanak? Akkor is meg akarja fogni az összes macskát a kutyád?
Kedves 18:52. A macska ízig-vérig ragadozó állat. A kutya ellenben már nem farkas, sokkal nagyobb mértékben megváltozott szóval felesleges hasonlítgatni. A kutya társasági lény, SZABÁLYOK szerint él, vagyis élne ha a gazdája képes lenne irányítani. A macska, bár okos és nevelhető, nem ilyen.
Ja oldja meg hogy ne menjen át. Öreg láttál te már élőben macskát? Nem lehet a kertből börtönt építeni. És már elnézést, de sajnos nem mindenkinek van pénze hogy macskavárat építsen! És ha lenne, én akkor sem tenném, mert a macska egy szabad állat és nem arra való, hogy ketrecbe zárják mint az állatkertben egy rabot. Ez évezredek óta így van, de most hirtelen a hiperszuper modern világban ezt már képtelenek elviselni egyesek és kennelbe zárnák a macskákat. Egy macska a ketrecben morbid látvány. Arról nem is beszélve, hogy az messzne nem elég tér neki (nem mindenkinek van ugye kisebb part méretű kertje...) Nem is értem elvileg állatszerető emberek hogy beszélhetnek így egy macskáról, mintha csak valami tárgy lenne amit ki lehet cserélni. Bezzeg ha a kutyájukról lenne szó, akkor itt óbégatnának a bolháért is. Mit szólnátok ha a ti kutyátokhoz odamenne egy nagyobb és kinyiffantaná? Azt mondanátok, hogy oké, elfogadható hisz a kisebbik kutya volt a hibás? A macska ugyanolyan értékű házikedvenc, és valaki jó esetben ugyanúgy szerette mint ti a kutyáitokat, ti meg csak egy legyintéssel elintézitek hogy hát ő volt a hibás... Nézzetek már magatokba. Mégegyszer mondom: nekem is vannak kutyáim! Mégsem bírom felfogni ezt a hozzállást soha. Jó hogy nem lassan azt tiljuk meg, hogy madarak átszálljanak a kertünk felett (figyelem sz*rni is szoktak oda!), vagy valami ilyesmi!
ma 21:27
Felelős macskatartó vagy nem engedi ki a macskáját. Vagy csinál neki a kertjében zárt kifutót. Vagy pórázon sétáltatja. És igen, ez a jövő macskatartása. Akinek van pl galambja, és a macska elkapja, az meg a macskát fogja hibáztatni. Mert, ugye, a galambot sem lehet zárt helyen tartani. Még nem tart ott az állatvilág, hogy azok az állatok, amelyek az ember közelében élnek, békésen meg is férjenek egymással.
Nálunk meg tele van minden kóborkutyákkal akik oltást, bolhairtót, féregtelenítőt még sosem láttak. És harapnak. Akkor én most járhatok puskával és irthatom őket? Vagy vehetek egy nagy dögöt és rájuk uszíthatom? Amúgy messziről honnan is tudod, hogy egy macska milyen kezelésben részesült?
Érdekes mód nekem macskám is van és madáretetőm is. Idén a rozsdafarkú az ereszünk alatt költött 1 méterre az ajtótól ahol macska ül mindig és lám túlélte. És nem azért mert a macskám nem tud vadászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!