A kutyánk megölte a szomszéd macskáját, már a második. Kicsit felelősnek érzem magam a kutya miatt, de a cica jött át hozzánk. Fenyeget, ha nem zárom kennelbe, megöli a kutyát. Mit csináljak? 3
Össze lehet szoktatni a kutyát a macskával, de ehhez nagyban szükséges a macska közreműködése is, ugyanis ha fut, a legtöbb kutya megkergeti, elkapja, akár csak játékból is, ráadásul ha erős a kutyában a vadászösztön, akkor elég kétséges, hogy mennyire lehet benne megbízni ebből a szempontból.
Szerintem azok a tippek a legjobban, amelyek visszafenyegetik a macskatartót. Ha az állat életét úgy oltják ki, hogy az annak különös szenvedést okoz (pl. mérgezés), három év letöltendő börtönbüntetést is kiszabhatnak.
Ha a kutyátok a szomszéd kertjében vagy az utcán ölte meg a szomszéd macskáját, akkor megértem hogy téged hibáztat a szomszédod, egyébként meg oldja meg azt hogy ne jöjjenek át hozzátok a macskái.
Nagyapámnak pl. mindig az első kertjébe jártak szarni a szomszéd macskái, egészen addig amíg unokatesóm nem vett neki egy foxit. Ott okosabbak voltak a szomszéd macskák, gyorsan felmérték az erőviszonyokat.
Nálunk 2 kerti macska van, körülöttünk levő 3 szomszédnak van kutyája, néha jön át hozzánk kutyával barát, rokon, ilyenkor a macskák kérés nélkül is biztonságba helyezik magukat, jellemzően felmásznak valamelyik fára vagy épület tetőre.
Ha nem az ő területén ölte meg a kutyád a szomszéd macskáját, akkor a szomszéd neve kuss. Gondoskodjon arról, hogy a macskája ne mehessen át hozzád. Azzal, hogy fenyegetőzik, csak maga alatt vágja a fát.
Nagymamám kutyája a saját macskákkal el van, de az idegeneket nem tűri meg.
13-as, azzal vitatkoznék, hogy erre minden kutya megtanítható, mert mondjuk egy agárba szerintem sokaknak beletörne a bicskája. A legtöbb kutyatartó (főleg akinek macskája is van) képes letiltani a kutyáját a macskájáról, ez nem nagy kunszt, az azonban merőben más, ha a kutya felügyelet nélkül találkozik egy rohanó macskával.
Szerintem az élelemmegtagadással is ugyan ez a helyzet. Arra is elég nehéz megtanítani, hogy a gazda jelenlétében ne vegyen fel semmit a földről, de ha valamit bedobnak az udvarba a legtöbb kutya ígyis-úgyis megeszi.
Akik a kutya gazdájának adnak igazat akkor azok mégis hogy gondolják a dolgot megoldani: senki ne tarthasson macskát vagy ne engedje ki a házból? Köztudott dolog, hogy a macskák mindenhova átmászkálnak és a legtöbb nem boldog házban, de ettől még senkinek nincs joga megölni őket. Szerintem egyáltalán nem normális ha egy kutya más élőlényeket kivégez. Az sem mentség, hogy vadászösztöne van. Ha nem vettétek volna észre, még a vadászkutyák sem öldökölnek számolatlanul, sőt ez a legkisebb rész a munkájuknak (van amelyiknek nem is kell soha ilyen csinálnia) és emellett ha hazamennek, akkor az ottani állatokkal nyugodtan él.
Nekem kutyám is van, macskám is, és a föld alá süllyednék, ha a kutyám megölné valakiét...
Kedves utolsó! Akkor a macskáknak is tanítsd meg, hogy ne öljenek egereket... mert bizony azok is ugyanúgy élőlények!
Ahogy írod köztudott, hogy a macskák kerítéseket másznak át, de ugyanúgy köztudott az is, hogy a kutyák nagy része bizony megkergetik, és meg is fogják a macskákat. Ez van.
Én különösebben nem foglalkoznék a macskákkal, oldja meg a kedves tulaj, hogy mondjuk ne az én kertembe járjon át a macskája szarni...
Egyébként ha egy kutyát összeszoktatnak egy macskával, még nem jelenti azt, hogy az idegen macskát is meg fogja tűrni a portán.
Szerintem mindketten felelősek vagytok a szomszéd is, meg te is.
A szomszédnak is, de neked is jobban oda kellett volna figyelni az állatokra. Ha a kutya olyan fajta, (pl vadászkutya) erősen számítani lehet ilyen esetekre - amiket illik megelőzni. Tanítással viszont sok mindenről le lehet szoktatni.
ha a szomszédod előző macskáját is a te kutyád gyilkolta meg, akkor a szomszédodnak is tennie kellett colna valamit az új macska érdekében.
Tulajdonképpen, mivel a kutyád már 2 állatát megölte, jogos a fenyegőzése, miszerint megöli majd a kutyádat. Így lenne fifty-fifty a dolog, és nagyonis jogos lenne, hiszen már 2 lelket kioltottatok ami hozzá tartozott. Viszont mégsem szeretném, ha bajod esne a kutyádnak. Remélem azért egy kicsit bűntudatod van, mert ez nem olyan, hogy véletlenül ráléptél a lábára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!