2 éves eddig macskázós kutyát össze lehet szoktatni cicával?
Ha a macskázik alatt azt értjük hogy bántja, akkro szerintem ne vidd oda,Pláne hogyha erre külön felhívják a figyelmedet,egy kutyusról mindig kb az 5 legjellemzőbb tulajdonságát mondják el rögtön.
Nekünk volt cicánk, imádtuk, de oda került egy foxi aki ugyancsak macskázós volt, és meg is ölte.
Szerintem ne tedd ki az eddig nevelgetett szeretgetett macskáidat egy esetleges balesetnek, meg mentesz a menhelyről egy kutyust viszont a saját állataidat el vesztenéd.:S
Ha már örökbe akarsz fogadni egy kutyát és vannak cicáid, akkor miért olyant akarsz házhoz vinni, aki nem szereti őket? Itt kellene az eszedre hallgatni, nem csak a szívedre.
A probléma kiküszöbölése egyszerű: Vigyél cicabarát kutyát haza! Ne szeress bele az első szimpatikus kutyába, azt is nézzed, hogy a többi állattal mennyire jön ki.
Szerintem ezt magadtól is tudod, ha gondolkozol egy kicsit.
Nekem a kutyával erős a kötödés, jó a kapcsolatunk. Itthon megölt 1-2csirkét. Most probálom leszoktatni róla másfélóra aktív próbálkozás után odáig jutottam el hogy nem akarja eltépni a pórázt ha meglát egy csirkét vagy nyulat. És már rám néz hogy mit kell csinálnia.. Nah ez van ha 10méterre vagyunk egy csirkétől.. 2méterre még nem tudom nagyon legyőzni az ösztöneit..
Szóval sok munka van vele nagyon. Válasz macska barát kutyát inkább.
Bocsi,de szerintem nagyon rossz ötlet hazavinni,ha nem birja a cicákat.
Kevés az esélye,hogy megszereti őket,viszont arra sokkal több,hogy egy óvatlan pillanatban(elég egy pillanat)annyi a cicáknak:S
Ők voltak elsőnek,szerintem az ő érdeküket kell elsősorban figyelembe venned.Ha direkt felhivták rá a figyelmedet,hogy nem birja a cicákat,akkor vedd komolyan a figyelmeztést,és keress másik kutyát.Lehetőleg kiskutyát a legkönnyebb a macskákhoz szoktatni,még kicsiként.
Am nálunk is macska volt először,és később lett kutya is,de csak kiskutya aki kezdetektől a macskához lett szoktatva.Az elején igy is nehéz volt, félt tőle a macska,amikor hangosan ugatott a kutya,körbeszaglászta,ismerkedett vele.
Most már nagyon összeszoktak,sokszor együtt alszanak,játszanak,esznek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!