Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan üdvözölhetem kutyáim...

Hogyan üdvözölhetem kutyáim hazatérve?

Figyelt kérdés
Hosszú távollét(2 hónap)után megyek haza hamarosan családomhoz és három szeretett kutyámhoz.Szinte biztos vagyok benne,hogy ők is nagyon örülni fognak a találkozásnak-de nem jobban,mint én...Kérdésem az,hogyan szabad őket üdvözölnöm ebben az esetben,hogy megőrizzem falkavezéri,,pozícióm"?Miután a család többi tagját üdvözöltem,őket is megsimogathatom?Vagy csak ha már teljesen megnyugodtak?
2013. febr. 26. 00:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
Ennyire nem kell elvakultnak lenni! Nem azon múlik, hogy te vagy-e a főnök, hogy hogyan üdvözlöd a kutyáidat, ki megy ki előbb az ajtón, felmehetnek-e az ágyra és társai. Az a fontos, hogy rendet tudj tartani a "falkában", vezetőként tudj viselkedni általában és megfelelő döntéseket tudj hozni, amelyektől nem gyengül a falka. De valószínű, hogy ennyi idő után te már csak egyszerűen játszópajtás vagy a szemükben, nem pedig főnök. A kutyák nagyon hamar felosztják újra a sorrendet ha valami változás történik.
2013. febr. 26. 11:02
 12/14 anonim ***** válasza:
nálunk átlagosan a kutya már tudja, ha belépek az ajtón akkor engem ne "zaklasson", ez nem felttlen a falkavezérség miatt, hanem a legnagyobb előnyként én azt tudnám mondani hogy normálisan be tudok lépni az ajtón. a párom ezzel ellentétben mikorr a kutya kicsi volt mindig egymásnak estek, amit ma már nemm minden esetben imád annyira, mert szó szerint képtelen az ajtón belépni amíg el nem küldöm a kutyát vagy a kutya magától békén nem hagyja (ez egy olyan jó bő 10-15 perc). itt megjegyezném azt is hogy a kutya rám hallgat míg a páromra csak szelektíven, persze nem kötni feltétlen csak ehhez, ugyanis minden másban sem túl következetes a kutyával szemben. szóval így hogy a kutya alapból tudja hogy engem hagyjon olyankor békén amikor hazaérek eleve azt nem tudom hogy egy ilyen hosszú távvollét (még nem voltam távol tőle így) után nekem e esne. sőt hogy őszinte legyek arra sem igazán tudok választ adni hogy vajon hagynám e neki hogy íly módon üdvözöljön persze nem a falkavezéri szerep hanem kényelmi szempontok miatt. bár ha jobban bele gondolok, ennyi idő után azért lehet hogy én is ugyanúgy nekiesnék, mert egész biztosan borzalmasan hiányozna addigra. talán még jól le is fejelne a nagy újjongásba :) véleményem szerint -főleg ha minden másban minden rendben- nem hiszem hogy egy két alkalmas nagyobb üdvözlés bármit is befolyásolna a kutya és gazda közti viszonyban. sok helyen írják hogya kutya tökéletesen képes alkalmazkodni. tehát ha még úgy is nézzük hogy a kutyit egyszer kétszer nem vezérhez méltón üdvözöljük, de minden másban annak megfelelően viselkedünk nem hiszem hogy kifordulna magából hirtelen a kutya.
2013. febr. 26. 11:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan ugorj a nyakukba, hisz ez a nagy találkozás csak egyszeri alkalom.

Aztán később a hétköznapokban majd megint odafigyelhetsz erre.

2013. febr. 26. 13:37
 14/14 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy ez ne legyen rendszeres! Ilyen esetekben oké, hogy nem várod meg a 10-15 percet. De a hétköznapokban azért próbáld betartani szerintem.
2013. febr. 26. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!