Én mindig leveszem otthon is, jár velem dolgozni, úgyhogy a melóhelyen is és vendégségben is.
2013. febr. 24. 22:41
12/28 anonim válasza:
Az egyikről, aki fojtót hord, leveszem, mert csak egy mozdulat, a másiknak viszont nagyon hülye nyakörve van, mikor leveszem, mindig elállítódik, így inkább rajta szoktam hagyni. Lakásban vannak, nem igazán van olyan tárgy, amibe beleakadhatna.
2013. febr. 24. 22:44
13/28 anonim válasza:
Én akkor sem teszem rá, ha megyünk sétálni (jajj, mit fogok ezért kapni:)) De tényleg, már-már idegesítően szófogadó.
Na jó, nagyon nagyon ritkán rajta van, ha messzire megyünk, de eszembe sem jutna rajta hagyni.
2013. febr. 24. 22:57
14/28 anonim válasza:
Mindig leveszem róluk a nyakörvet, ha otthon vagyunk, csak sétánál rakom rájuk. A kerítésen nem tudnak és nem is akarnak kimenni, chip van bennük, így nem csak, hogy veszélyes, még felesleges is, hogy rajtuk legyen. Sajnos hallottam már olyat, hogy a kutyán rajta hagyták a nyakörvet, fennakadt valahol és pillanatok alatt megfulladt. Emellett kényelmetlen nekik és ki is koptatja a szőrüket.
2013. febr. 24. 22:59
15/28 anonim válasza:
Leveszem mert egyrészt kikoptatja a szőrét másrészt felakad vele. Életveszélyes. Nem lehetek vele minden percben hogy lessen hova dugba be a fejét.
2013. febr. 25. 01:26
16/28 anonim válasza:
22:57 ezt nagyon viccesnek tartod, de ha a saját kutyád iránt nem érzel ennyi felelősséget, akkor legalább a törvényt követhetnéd vagy más lakosokra gondolhatnál, akik nem biztos, hogy konfortosan érzik magukat...
2013. febr. 25. 01:28
17/28 anonim válasza:
Nem rég fogadtam örökbe egy menhelyi kutyust. Ő rajta még rajta hagyom a nyakörvet. Volt már rá példa, hogy kijött utánam és ha nem lett volna rajt nyakörv el se tudom kapni. Ígyis pont, hogy megtudtam fogni. :/ Szerencsére csak egyszer fordult elő ilyen.
De mivel udvaron van így én is félek, hogy valahol fent akad. Az egyik válaszoló írta, hogy van egy szökős kutyája és rajta hagyja a nyakörvet meg a bilétát. Na igen én most rendeltem mind a 2 kutyusomnak egy nyakövet amibe a kutya neve plusz a telefonszámom van bele varrva. Olyan anyagból ami majd nem dörzsöli egyiknek sem a nyakát. :) Ha véletlen elszökik könnyebben haza talál ha valaki befogadja és veszi a fáradtságot és felhívjon. :)
De én is le veszem most már róla. Elég szépen ki dörzsölte neki a nyakát. És hámot fogok venni. nekem az szimpatikusabb és a kutyusnak is jobb SZERINTEM! vagyis ezt így gondolom mindenki mást lát jónak ezért ne pontozzatok le! :D
2013. febr. 25. 04:44
18/28 anonim válasza:
Én is mindig leveszem. Szerintem olyan szépek nyakörv nélkül a maguk természetességében. Meg az én kutyám ilyen laza bőrű fajta, ha rajtahagyom bebüdösödik alatta.
2013. febr. 25. 08:01
19/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, ezentúl én is le fogom venni. Első kutyus, eddig csak utcán láttam huzamosabb ideig kutyát ott meg ugye volt rajtuk. :D
Mondjuk valósznűleg előbb-utóbb eszembe jutott volna, hogy minek legyen rajta.
Bár az is igaz, hogyha az elején levettük volna, nem biztos, hogy záros határidőn belül vissza tudtuk volna juttatni a lakásba, mert ahogy nyílt az ajtó, természetesen ő már nyargalt ki. De már szépen meg van nevelve, csak akkor jön ki, ha hívom, tehát csak emiatt már nem kell rajta lennie.
2013. febr. 25. 08:26
20/28 anonim válasza:
Nekünk hám és nyakörv is van neki. Társasházban lakunk, tehát nem tudna igazából úgy kiszökni. Sétáltatásnál hám van rajta, amit ha feljövünk le veszek róla. A nyakörvet meg vagy ráadom vagy nem. Mikor kicsi volt, akkor rajta hagytam a hámot, mert akkor más milyen volt még neki, (azóta kinőtte); és macerás volt fel meg levenni róla, meg ugye 2-3óránként lementünk, így akkor rajta volt. De nem zavarta. Most sem zavarná, de ezt le szoktuk venni róla.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!