Ártok azzal ha hetente 2-3 alkalommal tápszert kap a babám, mert épp nem vagyok otthon?
Hát nem mindegy mennyi idős a baba. Ha picike akkor árthatsz mert előbb utóbb át fog szokni a cumisüvegre,plusz el fog kezdeni apadni a tejed. Ha nagyobbacska akkor már mindegy. Az sem mindegy miért mész el. Ha dolgozni,vagy nagymamát ápolni,vagy suliba akkor kár ezen agyalni,mert fontos dolgod van,igy tudod megoldani és kész.
Ha kevésvé fontos dolgod van el kel gondolkozni a fontossági sorrenden.
Hová mész hetente alkalommal? nem mindegy a válasz szempontjából.
Én pl. úgy időzítek, hogy 3 óra alatt megjárjam. Pl, fodrász, bevásárlás, nagytesóval játszótér, bábszínház, stb.
Azt még mindig nem írtad meg, menniy idős a baba, de ha az "egyszeri anyaságit" intézted, akkor gondolom még nagyon pici.
Ebben az esetben én nem tápszerezném. Két lehetőség van: vagy viszed magaddal (a legmeglepőbb helyeken is meg lehet szoptatni egy babát, plusz sok helyen még kedvesek az emberek, ha látják, hogy újszülöttel vagy, előre engednek.
Vagy, otthon hagyod, 2,5 órát akkor is kibír, ha picit nyűglődik. A babák nem csak az éhség miatt szopiznak, hanem mamaközelség miatt is, ha pl. apa van velük, hamar megtanulják, hogy tőle nem kapnak cicit. Máshogy kell addig megnyugtatni, vagy elvinni sétálni, vagy hordozókendőben magára veszi apa, simán "elbánik vele" ennyi ideig. Nem szabad azon sem aggódni, ha picit sír a baba. Ha közvetlenül egy kiadós szopi után távozol, ki fogja bírni. És az apa-gyerek kapcsolat is épül! :o)
mennyi idős?
szerintem ez olyan kérdés amit fordítva kell nézni. ha olyan tennivalód van, amit muszáj megoldani és senki nem tudja elintézni helyetted, akkor a babának kell alkalmazkodnia (akár azzal hogy kivárja míg hazaérsz, ha 2-3 óráról avn szó), akár azzal, hogy tápszert eszik (de nem biztos hogy elfogadja).
ha viszont olyan tennivalóról van szó, amit másra is rá bízhatsz (pl.pelus vásárlás), akkor a baba igénye a fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!