Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az miért lehet, hogy a kutyám...

Az miért lehet, hogy a kutyám egyik nap egy kisangyal, a másik nap meg maga az ördög?

Figyelt kérdés

Úgy értem ezt, hogy valamikor úgy tudom sétáltatni, hogy egyáltalán nem kell rászólnom, rögtön jön ha hívom, nagyon rendes. Máskor meg nem lehet vele bírni, tiszta dilis, nem jön ha hívom, messzire elszalad.

Teljesen rendszertelen hogy mikor milyen, de nagyjából fele-fele arányban.

Felnőtt kutya, két hónapja került hozzám. A falkavezérségre vonatkozó szabályokat (pl ajtón ln megyek ki előbb, nem adok a kajámból, nem jöhet az ágyba, játék kezdeményezés stb...) betartjuk.

Mitől lehet hogy ilyen labilis a kapcsolatunk, mit tehetnék még? Kutyasuliba fogunk menni, csak jelenleg még nincs rá pénzem, csak úgy 2 hónap múlva lesz, de szeretném ha addig is fejlődne a dolog.

2013. febr. 19. 10:31
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Amikor bejön (még ha a gyilkos tekintetes felé lépő módszerrel is), akkor már nem büntetem meg, hanem nem túl lelkesen, de megdicsérem.

De most akkor ezt már nem értem. Ha bármilyen szigorra is, és bármilyen nehezen is, de bejön, akkor ugye dicsérni kell. Viszont azt mondják, hogy ha nem akar jönni, nem szabad oda menni hozzá semmiképp. De akkor hogyan büntessem meg? Mert ugye ha jön, nem büntethetek, oda meg nem mehetek...

2013. febr. 20. 10:23
 42/51 anonim ***** válasza:
Oda lehet menni csak ne kösd meg olyankor. Ezt úgy tanultuk ha jól emléxem hogy hosszú pórázon végig sétálsz kicsit megrángatod 3-4 hátra lépsz és behívod akkor dicséred meg.
2013. febr. 20. 10:31
 43/51 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm, nagyon hasznosnak tűnő tanácsokat adtál. :) Mindjárt nyomkodom a zöld kezeket. :)
2013. febr. 20. 10:33
 44/51 anonim ***** válasza:
Én azt szoktam csinálni az ideigleneseimnél, hogy ha már alakul a behívás, hogy egyszer hívom, ha nem jön, akkor indulok is felé. Akkor már nem érdekel, ha ráébredt, hogy mit akarok , ha már elindultam, akkor az első pár alkalommal biztos, hogy van valamennyi büntetés is. Aztán kihátrálok, hívom, és ha jön megdícsérem. Tehát mindig adok lehetőséget javításra is. Ebből aztán kialakul az, hogy egyszer hívom, ha arra nem indul meg, akkor egy keményebb rászólás, és amint arra reagál máris dícsérem.
2013. febr. 20. 10:44
 45/51 A kérdező kommentje:
Tegnap is és ma is olyan jó kutya volt, bár így maradna... :)
2013. febr. 21. 09:32
 46/51 A kérdező kommentje:
Eltelt még egy nap, és még mindig jó a kutya... Már kezdek aggódni, attól tartok beteg....
2013. febr. 22. 09:54
 47/51 A kérdező kommentje:

Gondoltam hátha érdekel valakit. A kutya azóta is folyamatosan jó és egyre jobb. :)

Már legalább egy hete egyetlen egyszer sem kellett felemelnem a hangom ahhoz hogy visszahívjam. Persze azért még nem jön elsőre, de már nem jutunk el odáig hogy rá kelljen kiabálnom.

És egyre közelebb sétál hozzám, nem távolodik úgy el. Ez azóta van, amióta elkezdtünk bújócskázni. :)

A kaját még mindig feleszi, de ha időben észreveszem és rászólok, már kiköpi. :)

2013. febr. 28. 16:22
 48/51 anonim ***** válasza:
Nah az tök jó. Én most untam meg a rászólogatást pár napja. Ha el kezd enni valamit szó nélkül hozzávágom azt ami épp a kezembe van ez legtöbször a póráz :D.. 2napja kezdtem vagy 3 azóta nem nyalogat és nem eszik semmit. És nem is meg olyan messzire amin kifejezetten meglepődtem ^^ 3szor kellet hozzávágni figyelmeztetés nélkül
2013. febr. 28. 16:52
 49/51 A kérdező kommentje:
Ó, egy újabb jónak tűnő módszer. :)
2013. febr. 28. 19:02
 50/51 Szilvi & Argos ***** válasza:
Klasszak vagytok, gratula, csak így tovább!!!
2013. febr. 28. 20:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!