Az miért lehet, hogy a kutyám egyik nap egy kisangyal, a másik nap meg maga az ördög?
Úgy értem ezt, hogy valamikor úgy tudom sétáltatni, hogy egyáltalán nem kell rászólnom, rögtön jön ha hívom, nagyon rendes. Máskor meg nem lehet vele bírni, tiszta dilis, nem jön ha hívom, messzire elszalad.
Teljesen rendszertelen hogy mikor milyen, de nagyjából fele-fele arányban.
Felnőtt kutya, két hónapja került hozzám. A falkavezérségre vonatkozó szabályokat (pl ajtón ln megyek ki előbb, nem adok a kajámból, nem jöhet az ágyba, játék kezdeményezés stb...) betartjuk.
Mitől lehet hogy ilyen labilis a kapcsolatunk, mit tehetnék még? Kutyasuliba fogunk menni, csak jelenleg még nincs rá pénzem, csak úgy 2 hónap múlva lesz, de szeretném ha addig is fejlődne a dolog.
A kis kutyákkal még nehezebb is. Mert nehezebb komolyan venni őket.. Az utcán egyszer szóltak mikor durvábban szóltam rá a kutyára.. Mikor elmagyaráztam hogy azért van hogy ő szabadon lehessen meg értették. Mert ugye ha egy 45kilós kutyát nem tudsz kezelni annak rossz vége is lehet.
Ha a pincsimmel beszéltem volna úgy, és ugyan ezt mondtam volna lehet rámhívják az állatvédőket :D
Pedig én tartom hogy kutya méretétől függetlenül ugyan úgy kell bánni velük. A pincsim is egy farkas..( és ő komolyabban gondolja mint a nagyok :D )
Próbáld meg agyilag lefárasztani amúgy. Vidd el labdázni. Dobd el neki a labdát, de nem mehet addig utánna amíg nem engeded :) Aztán később két-három labdát dobj el amit az általad meghatározott sorrendben hozzon be :)
Vagy kezdjetek el klikkerezni az is nagyon jó. Szerintem 10perc klikkerezés felér fél-1óra sétával ^^
Köszönöm, ezek jó ötletek a fárasztásra. :)
De akkor ha ennyire ezt ajánlgatjátok, akkor szerintetek nem is elvárható, hogy a kutya jól viselkedjen akkor is ha nincs lefáradva?? :O
Hát szerintem elvárható. Át lehet vezetni a túlpörgöt állapotot egy túlpörgött megfelelni vágyásba :D csak elég nehéz és nem minden kutya képes rá.
Én például labdázás közbe is szoktam neki már az elején is feladatokat adni amikor a legjobban kész van. Lábhoz hívom ül fekszik stb amit tud. Olyan mint egy kis katona csak azért hogy dobjam már végre el a labdát :D Ez növeli egyébként a tekintélyedet is és a kapcsolatotoknak is jót tesz mert ez egy komoly közös akció. Hiszen egy túlfűtött állapotban teljesíti ezeket a dolgokat neked. Nekem ami még nagyon tetszik hogy már sikerül labdázás közben is szemkontaktus.. azaz végre nem a labdától várja a szórakozást hanem tőlem :D
Egy szó mint száz el szerintem el lehet várni sőt el kell várni a kutyától az engedelmességet ilyenkor is. Különben az van amit ő akar az meg nem jó irányba sodorja a dolgokat, mert egyre tovább fogja csinálni azt hogy engedetlen egyre durvábban és az a vége hogy bármikor azt csinál amit akar :)
Én is úgy gondolom hogy ez elvárható.
Jajj de nagyon várom már azt a sulit... Eddig ellene voltam, úgy gondoltam nekem is menni fog ez. És egy darabig jó is volt, rengeteget fejlődött, de egyszer csak megrekedtünk egy szinten. Most már úgy várom mint a messiást. Csodát azért nem remélek, biztosan sok munkát kell majd belefektetnem, de megéri. Ha rákapok az ízére talán majd a középfokra is elmegyünk, de egyenlőre annak nem érzem szükségét. Csak gondolom ahogy egyre ügyesebb lesz a kutyus, az én elvárásaim is egyre magasabban lesznek.
Persze, labdázásnál én is elvárom, hogy a túlpörgött állapotban is csináljon olyan feladatokat, amiket tud. Olyat nem várok el, ami irreális. Tehát ha mondjuk tudom, hogy tegnap sem volt rendesen kifuttatva, és van 5 percem, hogy menjünk egyet a ház körül, mert aztán rohanni kell valahova kocsival, akkor nem várom el a pórázfegyelmet, mert úgy gondolom, hogy nem elvárható. Meg tudnám oldani, rá tudnék pirítani úgy, hogy szépen jöjjön, csak azt gondolom, hogy azzal sokkal inkább frusztrálnám, mert abban a helyzetben az egy irreális elvárás. Na de én a kutyámat le tudom hívni rohanó vadnyúlról, szóval ez már tök más szitu, mint amíg ezt építettük.
Na addig mindent elvártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!