Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát ajánlasz?

Milyen fajtát ajánlasz?

Figyelt kérdés
Közepes méretű,rövidszőrű,nyugodt de mozgos kutya legyen és tanulékony.Bent a lakásban lehessen tartani.Napi szinten 2,5-3 órát tudnék vele sétálni,játszani,tanitani.Sok fajtát megnéztem már de nem találtam még megfelelőt.Vagy legyen menhelyről?
2009. szept. 7. 21:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Én a menhelyet ajánlanám, hiszen ott annyiféle szomorú kutyus közül választhatsz. Nekem két menhelyről hozott kutyám van, mind a kettőt 2-3 éves korban fogadtam örökbe és imádni való kutyák. Mindent megtesznek azért, hogy megfeleljenek nekünk és borzasztóan hálásak minden kis simogatásért.
2009. szept. 7. 21:43
 2/12 anonim válasza:
63%
nekem is 2 menhelyről hozott kutyám van, és szinte ugyanezt tudom elmondani mint az első válaszoló. Sokkal kedvesebbek (lehetnek) mint a bolti kutyák. Hiszen tudják hogy TE mentetted meg őket a haláltól, és mindennek örülnek. Hogyha megsimogatom hogyha adok neki enni, hogyha megölelem, hogyha elviszem sétálni. Mindennek annyira örülnek a kutyusaim :)
2009. szept. 7. 21:54
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Nézd meg a hazikedvencek.hu-t. Ott van egy progi amit segíthet. Nem könnyű a választás,tudom én is. Kitartás !
2009. szept. 7. 22:07
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
A nyugodt alatt azt érted, hogy nem agresszív? De amúgy aktív és mozgékony? Szerintem a magyar vizsla egy nagyon jó és okos kutya. Én a helyedben azt választanám, ha az általad megadott paramétereket szem előtt tartom. Bár nekem a favoritom a francia bulldog. :D tiszta hülye és hülyén néz ki és röfög és imád mindenkit és nagy fülű, nekem van egy és imádom. Bepisil, ha meglát. Persze nyilván minden kutya egy egyéniség, szóval a vizslák között is próbálj "jól" választani, már kiskutyaként is valamennyire látszik, melyik milyen.
2009. szept. 7. 22:19
 5/12 anonim ***** válasza:
66%
A Magyar vizsla nem nyugodt, nem kozep meret, es nem valo lakasba. Agresszivnek nem agressziv de pattog mint pottyos labda allandon. Csak kertbe!
2009. szept. 7. 22:29
 6/12 anonim ***** válasza:
90%
22:19-es vagyok azt írja, hogy nyugodt, de mozgós, ebből arra következtettem, hogy aktív kutyust szeretne és a nyugodtra mint az agresszív ellentétére gondol a kérdés kiírója. A vizsla, ha minden nap van időd hosszabb sétát tenni vele, akkor jól megvan lakásban is.
2009. szept. 7. 22:34
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

középschnauzer: ha rendszeresen trimmeltetted, akkor semmi szőrt nem hagy maga után; okos, sportos

Napi 2,5-3 óra fogalalkozással tökéletes kuytád lenne :D

2009. szept. 8. 08:48
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

Koment a vizslához, ők évszázadok óta a kandalló előtt melegednek, egyáltalán nem való kintre, főleg télen. Pont az a jó a vizslában, hogy nagyon mozgós kutya, de szuper nyugodt a lakásban és a szőre sem hullik nagyon. (bár azért hetente ki kell kefélgetni, mint minden kutyát!) A vizsla egy szuper intelligens kutya, kicsit érzékeny az idegrendszere, talán ezt lehet felhozni neki hibának.

Én is menhelyről hoznék kutyust, főleg azért mert ott aztán van választék és biztosan beleszeretnék egy kis szerencsétlenbe! Nagyon hálásak a menhelyi kutyák!

Sok szerencsét!

2009. szept. 8. 12:30
 9/12 anonim ***** válasza:
75%

bocsi az offért.

"Nézd meg a hazikedvencek.hu-t. Ott van egy progi amit segíthet. Nem könnyű a választás,tudom én is. Kitartás !"

nem találtam az oldalon azt a progit. légyszíves segítenél. köszönöm és még 1 szer bocsi.

2009. szept. 8. 13:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is a menhelyet ajánlom, esetleg fajta mentőket. Olyan menhelyre menj, ha tanácstalan vagy, ahol családias a légkör, pl. Lelenc (Bp, Népliget,Strázsa) ott segítenek neked, mert jól ismerik a kutyáikat, melyiknek milyen igényei vannak, ill. hogy te megfelelsz-e neki.

Nekem is van kedvenc fajtám: amerikai staffordhire, angol cocker spániel, de jobb nézni őket, mint tartan. Az am. staff agresszív, a cocker beteges... Nem nagyon van fajta kutya, amelyikkel ne lenne valami komoly egészségügyi probléma, úgyhogy ha igazi kutyás életre vágy keveréket fogadsz be, ő mindenhol alkalmazkodik, te alakítod, míg a fajtáknál erős ösztönök vannak, ami munkájuknál elengedhetetlen, de hobbi kutyaként csak fölös frusztrációt szül az ösztönök ki nem elégítése.

Vadász: egyértelmű, hogy nem hobbi kutyának vannak teremtve

Juhász: bár nagyon jól alkalmazkodnak, de rengeteg energiájuk van, amit nagyon nehéz lekötni

Terrier: ásógép kontra kimeríthetetlen elem

Öleb: nyugodtan tarthatsz macskát, azt is lehet sétáltatni---persze a szeretetet nem úgy adják, mint a macskák :)

Szóval mindegyik fajtának van előnye is, hátránya is, a jó keverék az egyes fajták előnyeiből kovácsolódik össze, úgyhogy én tényleg a menhelyet ajánlom. :)

2009. szept. 8. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!