Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi tegyünk idősödő kutyusunkkal?

Mi tegyünk idősödő kutyusunkkal?

Figyelt kérdés
Kis termetű és 10 éves.Rosszul hall,rosszul lát,és sajos egyre többször tapasztalom hogy megcsipkedik a bogarak mert a szerencsétlen nem hajtja el őket.:( nyáron epilepsziás rohamai vannak a melegtől.Tudom sokan elítéltek majd emiatt de kicsi gyerekeim vannak és sajnos nem mindig jut időm rá hogy foglalkozzam a kutyával.mit tennétek a helyemben hogy neki is jó legyen a hátralévő élete?
2009. szept. 7. 14:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
93%
B@sszus, ne szidjunk már mindenkit. Ne akarjunk már butaságokat a kérdező szájába adni. Lehet meg sem fordult a szájában az altatás, de ti valahol azt sulykoljátok az agyába azzal, hogy vagy 10x leírtatok,meg mondogatjatok,hogy rossz gazda. Jó tanácsokkal kell ellátni, tapasztalatokat megosztani vele és akár konkrét tippeket adni neki vitaminokra, immunerősítőre, tápokra stb. És mielőtt bárki leszólna,önkéntes vagyok egy menhelyen,10-12talált kutyát fogadtunk már be és kerestünk nekik gazdát,vittük házhoz saját költségen, a fejem pedig ki sem látszik a szobacicáim fenekéből,akikkel ha baj van akkor is orvoshoz rohanok ha az utolsó 1000forintomat adom oda.Na.Tehát tényleg ne támadjunk már,hanem lássuk el hasznos tanácsokkal. Üdv:az első
2009. szept. 7. 16:44
 22/28 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem tudsz vele foglalkozni esetleg megkérhetx vmi környékbeli gyereket,h vigye el sétálni,játsszon vele kicsit.
2009. szept. 7. 16:47
 23/28 A kérdező kommentje:
látom még mindig köpködnek rám...egy valamit tisztázzunk!erre a kutyusra én sok sok 10ezer ft-ot költöttem már ,fiatalabb korában jó pár műtéten átesett a szemével,csak igy tudtuk megmenteni a látását....szeretem a kutyámat és nem fogom elaltattatni,de időm akkor sincsen rá több ha a halálba kívántok engem!ja,és még valami,ő nem házörző,sosem volt az,és nem is lesz!De!!egy embergyerek mindig is előbbre való lesz mint a kutya!szeretem az állatokat de ne vegyük már előbbre mint egy csecsemőt vagy egy gyereket!pl most is idebent ápolom a 3 náthás hőemelkedéses gyerekemet és bocsássatok meg hogy nem kint játszom a kutyámmal,aki épp az árnyékban hűsöl.és most jöjjön a beszólás hogy internetezni van időm...nos,ez pedig a munkaeszközöm!szóval,továbbra is igyekszem mindent megtenni annak érdekében hogy minél kevésbé legyen "elhanyagolva",ezt eddig is igyekeztem tartani!a kérdésem félre lett értve és ezért kaptam a sok okosságot!3-4-5 gyerek 4 kutya stb....tehén meg egyebek....örülök hogy vannak emberek akiknek ennyi mindenre jut idejük meg energiájuk....nekem sajnos véges az energiám,és nem sajnáltatni akarommagam.biztosan túlvállaltam magam.és képzeljétek már az is megfordult a fejemben hogy kellene mellé egy társ,egy hasonló korú kutyus!nem azért hogy két kutyust "hanyagoljak" el hanem hog yne legyen egyedül amikor nekem nincsen időm rá.a lakásban pedig kizárt a kutya,allergia miatt!sajnos ez esetben is az emberi lény az első és nem az állat.lehet hogy mások másként döntenének,pl a gyereket nevelőintézetbe adnák csak hogy a kutya bent lehessen....vagy hasonlók...szerintem felesleges az észt osztogatni...már bánom a kérdésemet mert érdemleges választ nem kaptam,csak okítást,arra pedig nincsen szükségem,felnőtt és felelősségteljes ember vagyok!akárki akármit gondol!
2009. szept. 7. 17:01
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a gyerekeid biztos belehalnak ha nem ülsz mellettük állandóan amíg náthásak...

Ha netezni tudsz akkor olvass utána a kutyáknak, mert úgy látszik 10 alatt nem nagyon tetted! A kutyának nem egy másik kutya kell, hanem az ember! Mert már jobban ragaszkodik az emberhez! Két kutya dupla gond! Nem feleannyi! Akkor majd kettő fog szenvedni, mert szegény gyerekednek halálos náthássága van! :@ Senki nem beszélt itt életekről, a gyerekeid maguktól is ki tudnak gyógyulni a náthából! Utálom amikor valaki felsőbbrendűnek tartja magát más élőlényeknél! Amúgy meg te kérdezted, hogy kinek van még annyi gyereke mint neked! Mintha ez olyen nagy szám lenne. Aztán amikor látod, hogy másnak megy, akkor visszakozol... Amikor kutyát szereztél akkor is tudtad, hogy lesz gyerekd! Dokkal nagyobb felelősségget tartozol egy kutyának mivel ő sokkal jobban ki van szolgáltatva a nagyszerű emberek kénye-kedvének! Én sokszor voltam náthás, de sosem tudtam, hoyg ez 25 órás ápolást igényel! Inkább add oda másnak, aki foglalkozik vele, és nem mérlegeli, hogy kinek az élete mennyit ér!

Képzeld el a legtöbb embernek aki a kutyázást hivatalosan űzi, sok gyerek van! Például a kutyástábor vezetőjének épp mosz született kisbabája. De tábor attól még van és ő boldog, és a gyerekének sincs semmi baja! És vagy 50 kutyájuk van (menhely+tenyésztés)!

Add oda egy felelősebb gadzival, mert szerintem még akkor sem vinnéd orvoshoz ha görcsökben fetrengene, mert a gyerek náthás... Úristen...

2009. szept. 7. 17:22
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Én eleve nem értem a kérdésedet. Mi hogyan tudunk neked segíteni innen? Azt tudjuk mondani, hogy foglalkozz vele többet, kezeltesd az epilepsziáját, tegyél valamit a rovarok ellen. Azt tudod csinálni, hogy kimentek a gyerekekkel a kertbe, a kicsik simogatják a kutyust, dobálják neki a labdát, a babakocsi mellett sétáltatod a kutyát. Az semmiképpen nem megoldás, hogy másik kutyát visztek mellé, azzal dupla annyit kéne foglalkozni. Nem beszélve arról, hogy az öreg kutyátok valószínűleg nem örülne, ha vetélytársa lenne egy másik kutya személyében és akkor rá feleannyi idő jutna. Két öreg kutya meg nem fog eljátszani együtt, sőt agresszívek is lehetnek egymással szemben.
2009. szept. 7. 17:47
 26/28 A kérdező kommentje:
basszus 17:22-es!Gondolkozzál már mielőtt írsz!én sem haltam még bele a náthába de gondolom mikor csecsemő voltál akkor az anyukád ha egész nap takonyban úsztál ott ült a kiságyad mellett ha kellett és el sem mozdult mellőled!!!!!!!!!!!!!!!!!!ne oktassál basszus mostmár elegem van!kössz a jó kis tanáccsokat,tartsátok meg mostmár magatoknak.a kutyusom gondjait majd megoldom magam családon belül!soha nem fogom előbbre venni a kutyát mint a gyerekeimet egy csecsemő legalább annyira kiszolgáltatot mint a kutya!és nem a halálán van a kutyám csak öregszik!!inkább felejtéstek el a kérdésemet!kössz.
2009. szept. 7. 18:06
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Jó, inkább elfelejtjük a kérdést, csak azt a szegény kutyát nem tujuk, aki addig jó volt, amíg nem lett helyette gyerek, utána pedig valahogy nincs rá idő...
2009. szept. 7. 18:49
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
"érdemleges választ nem kaptam" Keveset ugyan de kaptál. Ha neked tényleg semmi nem jó akkor erőlködjön a ... És nem a kutyaról vagy a gyerekeidről van szó, hanem hogy makacs vagy és itt hisztizel,holott 100 különböző választ kaptál. Kezdem azt gondolni,hogy nyakadba szakadt minden, betegek a gyerekek és egyszerűen csak ki akartad beszélni magadból a problémákat. Ezt viszont megtehetted volna ilyen körités nélkül is.
2009. szept. 7. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!