Mi tegyünk idősödő kutyusunkkal?
Szerintem semmilyen gyerek nem mentésg. Ha kutyád van, felősséget kell érte vállalnod. Mondjuk talán elvihetnéd az rovsohoz. Egy 10 éves kistermetű kutya még nem olyan öreg. Ha rossz körülmények között tartják, hamarabb megöregszik. Én elvinném az rovoshoz, és akármennyi gyerekm van, tisztességesen foglalkoznék vele, mert egyszer én döntöttem úgy hogy akarok őt.
De lehet hogy a gyerekidnek is jobb lesz végignézni azt amit én láttam a szomszéd kutynál. Aki egy ideges, unatkozó, állandóan ellő szerencsétlen kutya volt. Aztán pár év után valamitől annyira ideges lett, hogy örjöngő rohama lett neki, azt hiszem epilepsziás volt, erre elaltatták. Elegem van, hogy akinek gyerek születik az rögtön sarokba dobja a kutyát. Akkor addig nem kell kutya amíg nem neveled fel a gyerekeket. Persze megvan rá a jogod, de a kutyának is arra hogy azt kapja amit megérdemel.
a kutya is gyerek!
Ha annyira rossz állapotban van, akkor a humánus elaltatás az egyetlen lehetséges megoldás, de csak akkor ha nem kezelhető
Az Ő érdekében tudni kell elengedni, ha szükséges!
...ez meg hogy megcsipkedik a bogarak mert nem hallja Őket ....a csípést érezni szokás nem hallani. Ha ennek ellenére nem tesz semmit akkor az állapota már bőven igényli a sürgős gyógykezelést vagy az eutanáziát, bármilyen szomorú is.
Nem tudom, jól érzem-e, de most azt vártad, hogy mindenki mondja "nyugodtan altasd el"?! Esetleg akkor lelkiismeret furdalás nélkül megtennéd? Ha nem jól érzem, akkor ne haragudj, de az írásodból azt vettem le.
Egy 10 éves kutyus az még nem mondható öregnek, pláne a kis termetű kutyus. Nekem 17 éves volt a kutyusom, amikor meghalt. Gondolom az is lehet a probléma, hogy nem kap akkora szeretetet, figyelmet, mint írod a gyermekek miatt nincs időd. Nem érzem, hogy gyermekkel nem lehet egy kutyust szeretgetni, sétálni vinni, éreztetni, hogy még mindig szükségünk van rá, hiszen családtag. Főleg a gyerekeknek is látniuk kell, hogy felelősséggel tartozunk érte, és szeretjük. Ha pedig valami betegsége van, legalább annyi, hogy elvisszük orvoshoz.
Remélem, még nagyon sok szép éve lesz, és nem mondtatok le róla azért mert probléma van vele és idősebb lett, nem ugrándozik, bohóckodik mint egy kölyökkutyus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!