Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi tegyünk idősödő kutyusunkkal?

Mi tegyünk idősödő kutyusunkkal?

Figyelt kérdés
Kis termetű és 10 éves.Rosszul hall,rosszul lát,és sajos egyre többször tapasztalom hogy megcsipkedik a bogarak mert a szerencsétlen nem hajtja el őket.:( nyáron epilepsziás rohamai vannak a melegtől.Tudom sokan elítéltek majd emiatt de kicsi gyerekeim vannak és sajnos nem mindig jut időm rá hogy foglalkozzam a kutyával.mit tennétek a helyemben hogy neki is jó legyen a hátralévő élete?
2009. szept. 7. 14:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Másnak is van 3 gyereke, és kutyája. Nem hanyagolja el.
2009. szept. 7. 15:01
 12/28 A kérdező kommentje:
basszus írtam egy szóval is hogy el van hanyagolva?azt írtam hogy nincsen annyi időm rá és nem azt hogy leszarom a kutyámat!
2009. szept. 7. 15:06
 13/28 A kérdező kommentje:
azért kiváncsi lennék hogy a válaszadók közül hánynak van 2 vagy 3 gyereke?
2009. szept. 7. 15:07
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Feltettél egy kérdést, és most nem tudod elfogadni a válaszokat, amiket kapsz. Mégis mit gondoltál, milyen tanácsot lehet ebben a helyzetben adni? Elmondták, vidd orvoshoz, engedd be a házba. Ezekben a válaszokban mi a rossz? Az, hogy gyerekeid vannak nem mentség arra, hogy elhanyagold a kutyádat, akiért egyszer felelősséget vállaltál. És képzeld, másnak is van gyereke és kutyája is együtt, és nincsenek ilyen jelelgű problémái. Miért gondolod, hogy olyan lehetetlen ez a helyzet?
2009. szept. 7. 15:12
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, nyugi, nem kell mindent mellre szívni! Nagyon sok állatbarát van az oldalon, aminek nagyon örülök. Biztos te is szereted a kutyusod, szerintem amit tehetsz:

1. A bogarak ellen meg kell találni az okot, hogy miért mennek rá. Esetleg nem lehet valamivel bekenni, hogy távol tartsad tőle?

2. Az epilepsziára gondolom van már gyógyszer, lehet, hogy adod is neki, esetleg ha nem jó meg kell próbálni mást kérni az állatorvostól.

3. Nem tudom, milyen körülmények között él a kutyus, esetleg nem megoldható, hogy legalább az előszobába bemehessen? Többet látna benneteket, ha arra jársz egy jó szó, simogatás, érezze, hogy ő is oda tartozik.

A gyerekekkel együtt séta, játék.

4. Szerintem vitamint is lehetne neki adni, lehet, hogy az is sokat segítene.

Remélem segíthettem valamit, és ne ítéld el a többieket sem, sok az érző és sajnos tehetetlen ember, aki csak olvassa a problémákat, de nem mindig tud segíteni az állatokon.

2009. szept. 7. 15:14
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy 3 éves lányom és egy 7 hónapos fiam van, és 2 kutyám. Képzeld, mindegyikre jut időm, házimunkára is, főzni is, sőt, még netezni is tudok napi 1 órát. Mit szólsz? (Boszorkány lennék?! Nem..)
2009. szept. 7. 15:26
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok!

Növéremnem egy babája van és 4 kutya+2 macska! Dobermann keverék+amstaff kverék+ két kicsi nagyon szőrős kutya. Na ehhez mit szólsz?

Mi meg négyen vagyunk testvérek és amikor kicsik voltunk, két kutya volt + tehén+ egyéb háziállatok.

Ja és nekem most 3 kutyám van és épp érettségire készülök aztán ELTE-re+ nyelvizsgára. Közben versenyre hordom őket, sétálni stb... Szóval meg lehet oldani, bár lehet mi csak nagy állatos család vagyunk és megszoktuk.

2009. szept. 7. 15:31
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van 2 gyerekem és 4 kutyánk!=) Amikor nem érek rá akkor a gyerekeim játszanak/foglalkoznak a kutyusokkal! Nekem sincs túl sok időm a kutyáimra mert, nagy a ház kikell takarítani ezért a ygerekeimet kérem meg, hogy egy picit foglalkozzanak a kutyusokkal! Összefogunk így semmi és senki se lesz elhanyagolva!=)
2009. szept. 7. 15:33
 19/28 anonim ***** válasza:
12%
Elolvastam a "válaszokat" . Falun élek , tiszta hülyének néznek mikor elviszem a 2 kutyámat sétálni meg a 3 gyerekemet . Ez viszonylag ritka dolog , a falun élő kutya azt se tudja mi az a séta , vagy meg van kötve vagy csak szabadon van a kertben esetleg az utcán csatangol . Nem hiszem hogy bárki megvádolná azért a gazdáját , mert nem sétáltatja vagy nem játszik vele . A kutya házörzésre való (így tarják falun )vagy vadászni , vagy társnak ... ki mire használja . Kap enni , inni és van hol aludnia , van akit a gazdájának "hívhat " ennyi . Szerintem ha ennyi meg van adva annak az állatnak akkor nincs gond .
2009. szept. 7. 15:40
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Ház őrzésre a riasztó való... A kutya a társad... Azért mert Buksi falun elsínylődik 20 évet falun, házat őrizve még nem biztos, hogy boldog... A kutyának megfelelő kajára, sétára, szellemi fogalkozásra, sok érdekes dologra, más kutyákra, szocializációra, nevelésre van szüksége!
2009. szept. 7. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!