Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komolyan nem értem, hogy...

Komolyan nem értem, hogy miért támogatjátok őket ebben a döntésben?

Figyelt kérdés
Minden egyes alkalommal ledöbbenek, amikor egy kérdező leírja, hogy ugyan még soha nem volt kutyája, most 16 éves, de ő amstaffot vagy dobermannt vagy kaukázusit akar, és ti nem beszélitek le erről, hanem támogatjátok! Komolyan, első kutyának, egy tininek?!? Miért nem írjátok, hogy inkább labradort vagy bordert vagy bármilyen könnyen kezelhetőbb fajtát? Miért kell az első kutyásokat bátorítani, hogy a leg következetesebb nevelést igénylő fajta a jó a számukra? És ha mégse jön be, megy a kutya a gyepire vagy megharap valakit, mert mégse sikerült elég következetesnek lenni. Szóval miért ne valami alapból engedelmesebb fajtával kezdjenek?
2013. febr. 14. 08:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem értem, miért kell minden 16 évest beskatulyázni. Én is voltam ennyi idős, akkor is borzasztóan vágytam egy kutyára, el is vittem volna kutyasuliba, kirándulni, sétáltatni, mégsem engedték. És én sem labradort, goldent, hasonlókat akartam, hanem egy keményebb fajtát. És? Ha az ember eléggé akarja, és van lehetősége kutyasuliba járni, akkor miért ne? Egy roti vagy dobermann simán megnevelhető, főleg ha a család is mellette áll. Kaukázusit tényleg enm ajánlanék akárkinek, ahhoz valóban 'ember' kell.
2013. febr. 14. 10:15
 22/28 A kérdező kommentje:
Hm... Szóval akkor szerintetek egyik fajta sem könnyebben/nehezebben kezelhető a másiknál, csak mert van harapós labrador és szökős tacsi, meg jól nevelt roti?... Aztán próba szerencse alapon vagy sikerül megnevelni, vagy nem? Én az óvatosabb válaszadókkal értek egyet, de azért mindenkit felfelé pontoztam, mert normális válaszok vannak.
2013. febr. 14. 10:19
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, van nálunk a kutyasulin olyan 30 év körüli 2 méteres pali, aki megvett egy kanári szigeteki kutyát, és piszok módon szenved vele. Pedig nem is első kutyája. Látszik, hogy szerencsétlenkedi, határozatlan, nem tud a sarkára állni, a kutya kiröhögi. És több olyan fiatalt láttam, furcsa, de főleg fiatalabbakat, akiknek olyan természetes kisugárzásuk van, hogy a kutya automatikusan beáll mögé. És gondolom, ha egy tini elmegy a családjával a tenyésztőhöz, akkor a tenyésztő is meg tudja állapítani a leendő vevő jellemét, és aszerint választ neki kiskutyát.
2013. febr. 14. 10:25
 24/28 anonim ***** válasza:
itt lép képbe a tenyésztő. vagyis ez a dolga, hogy megtalálja az összeillő párost:)))
2013. febr. 14. 10:26
 25/28 A kérdező kommentje:
Hát, ha mindenki családi támogatással, lelkiismeretes tenyésztőtől választ kutyát, persze. De pár napja volt a "kedvenc" kérdéseim egyike, hogy ugye a rotit nem kell szeretgetni, meg hogy felugrott rá játék közben, erre a szülei tanácsára már soha többet nem fog játszani vele. A kérdező, azt hiszem, 13 éves lány volt. De fő az optimizmus.
2013. febr. 14. 10:33
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzőekkel. Normális tenyésztő megismeri a leendő gazdikat és a lehető legjobb kutya-gazda párosításokat hozza össze. Ugyan ez a helyzet a jobb menhelyeknél. Ott is jól ismerik már a kutyákat, az érdeklődőket alaposan kifaggatják és az emberek életstílusához megfelelő kutyát ajánlanak mindig.

Az is igaz, hogy nem lehet beskatulyázni sem fajtát, sem embert. Bizonyos embereknek (sokszor még olyanoknak sem, akiknek vannak kutyás tapasztalatai) még egy újfundlandit vagy labit sem engednék. Máskor akár kezdő embernek is mernék komolyabb kutyát adni, mert látszik rajtuk, azon ahogy viszonyulnak az állatokhoz, hogy felelősek, elkötelezettek, tudatosak és elég magabiztosak. Viszont a kezdő kutyások 99%-ának kötelezővé tenném a kutyasulit legalább az első egy-másfél évben.

Kutyáknál hasonlóan. Pár házzal arrébb tőlük élt egy roti kan. Sosem vitték sétálni, sosem foglalkoztak vele, sosem nevelték de az a kutya mégis olyan jó fej, barátságos lett mind emberekkel, mind más kutyákkal, hogy mindig elcsodálkoztam rajta. Mint egy retriver, mindenkinek örült, házőrzésre alkalmatlan volt (2-ször rabolták ki a házat mellette, utána hoztak oda még egy kutyát a tulajok). És nem ez a normális egy rotinál, de ilyet is ki lehet olykor fogni! Kezdőnek pedig leginkább ez való. Van olyan labi, amelyik piszok domináns, nagyon sokat küzdött vele a gazdája, egy valóban tapasztalt ember, mire sikerült elérnie, hogy a kutya beálljon mögé.

Csak az arányokkal van "gond". Például a pásztor és ÖV kutyák, terrierek nagy része kemény, még tapasztalt embereknek is okozhatnak kihívást. És bár olykor van köztük egy-egy egyszerű eset, mégsem lehet őket első kutyának ajánlani, csak mert mindenkinek van egy sztorija a kivételekről.

2013. febr. 14. 11:14
 27/28 anonim ***** válasza:
Gyerekek Magyarországon élünk!.. A kutyák 20% van tenyésztőtől és akkor lehet sokat mondtam...
2013. febr. 14. 11:27
 28/28 anonim ***** válasza:

Sziasztok.

Nekem az első kutyám rotti volt,azóta már eltelt egy kis idő.Jelenleg a 3. rotti kislányt nevelem egy amsteffel együtt.Én is tini voltam az első rottinál.Tudom mivel jár a fajta.Egyetértek azzal,hogy sok,nagyon sok múlik a nevelésen.Fontos ,hogy határozottak legyünk és sok szabadidővel rendelkezzünk.Igen,nincs buli,nincs pasi....vagy van,de olyan aki jár veled kutyázni.DE mivel tudom mivel jár ez én inkább azt a tanácsot adnám,hogy ne,ne rotti legyen az első kutya...én személy szerint a spánielt ajánlanám vagy a boxer ha nagyobb kutyust szeretne.Persze tudom őket is el lehet rontani,de nem kell talán annyi munkát,időt fektetni a nevelésükbe,így egy tininek szerintem ideálisabb.

2013. febr. 16. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!