Komolyan nem értem, hogy miért támogatjátok őket ebben
a döntésben?
Figyelt kérdés
Minden egyes alkalommal ledöbbenek, amikor egy kérdező leírja, hogy ugyan még soha nem volt kutyája, most 16 éves, de ő amstaffot vagy dobermannt vagy kaukázusit akar, és ti nem beszélitek le erről, hanem támogatjátok! Komolyan, első kutyának, egy tininek?!? Miért nem írjátok, hogy inkább labradort vagy bordert vagy bármilyen könnyen kezelhetőbb fajtát? Miért kell az első kutyásokat bátorítani, hogy a leg következetesebb nevelést igénylő fajta a jó a számukra? És ha mégse jön be, megy a kutya a gyepire vagy megharap valakit, mert mégse sikerült elég következetesnek lenni. Szóval miért ne valami alapból engedelmesebb fajtával kezdjenek?
Hát nem tudom, hogy te mit olvasol.. De még a border colliról is próbáljuk lebeszélni az embereket nem hogy a nehezfiúkról, pláne ha gyerekről van szó..
Akárhol előkerül az hogy ő tini(vagy még fiatalabb) felhozzuk hogy még suliba jár nem tud vele eleget fogllakozni nem tudja ellátni.. még megvenni sem tudja a kutyát akkor mit akar?.. Hogy mit csinál majd ha elkezd bulizni és délre ér haza stb..
Nem emlékszem hogy bátorítottunk volna bárkit is amstaff tartásra. Én kifejezetten ellenzem hogy tömeg kutya legyen... Mert ő lesz a következő pitbull aki megöli a hozzá nem értő gazdáját mert az keménykedni akart vele.
2013. febr. 14. 09:37
12/28 A kérdező kommentje:
Kb az ötödik kérdés most éppen a sorban a kutya témakörben, de van még bőven ilyen...
2013. febr. 14. 09:42
13/28 anonim válasza:
A bordert se említsd akkor mert nekem nem első kutya és igen problémás egyedül nem bírtam "megküzdeni" vele segítséget kellet kérjek és elég 1-2 nap elgyengülésem és máris megint kezdhetünk mindent elölről.
2013. febr. 14. 09:47
14/28 anonim válasza:
1válasz
Kezdőkutyának sz.tem németjuhász. Staffi elég erős lenne kezdésnek.
3. A staffi,és a bull, teljes embert kíván.
6. Kezdő kutyásnak egyiket sem ajánlom. Az amstaff, ambull agyatlanná válhat rossz kézben
Jah egyébként nem is amstaffról van szó hanem staffbullról. Azért az nem ugyan az.
Hülye tanácsok meg mindig lesznek azok ált 0sok vagy legalábbis közelítenek felé.
2013. febr. 14. 09:48
15/28 anonim válasza:
A bordert is a nehezek közé soroljuk ált. mivel jó esetben annyi energiájuk van hogy 2teljes embert kívánnak :D
2013. febr. 14. 09:49
16/28 A kérdező kommentje:
Diesel, tudom, nem te támogattad őket :) amúgy igazad van, a fele a válaszadóknak támogatta, a fele nem... De akkor is elgondolkodtató szerintem.
2013. febr. 14. 09:54
17/28 anonim válasza:
Kérdező!
A nővérem 17 évesen vett egy roti kant, TÖKÉLETESEN megnevelte suli nélkül. Egyszer látta egy kiképző ismerős és alig akart hinni a szemének. Azóta is visszasírom azt a kutyát. Imádtam.
Alapból engedelmes fajta pedig nincs. Sokan jönnek pl a labival is. Ismerősnek az van, megharapta már őket is. Tényleg jó, ugye? (igaz, sz@rnak rá, tehát az oka is megvan. De fajtától független, ha sz@rsz a kutyára, azt meg fogod bánni)
2013. febr. 14. 09:59
18/28 anonim válasza:
Az emberek fele mindig idióta. Sőt általában azok a bátrabbak mivel nincsenek tisztába vele :D úgyhogy még csoda hogy csak a válaszok fele hülyeség..
Am nézd meg van csomó válaszoló aki 30-40%os de azért még mondja a marhaságait :D
2013. febr. 14. 09:59
19/28 anonim válasza:
nekem az a véleményem, hogy látatlanban tanácsot adni senkinek sem szabad. Se azt, hogy igen, se azt, hogy nem. láttam már olyan tinit, többek között nekem is van egy ilyen gazdim (kan dobis) aki ugyanugy éli a tinédzserek szokásos életét, de mellette nemcsak, hogy foglalkozik a kutyával, hanem keményen dolgozik vele. Szombaton bulizik, de vasárnap reggel ott van a kiképzőjénél. itt igazán az a lényeg, hogy a család, hogy áll a dolgokhoz. Ilyen kutyákat csak akkor lehet vállalni, ha mindenki egyöntetűen támogatja. Ismerek olyan fiatalt is, akinek még egy játékegeret sem adnék. Ahol én lakom van egy kutyaiskola, az oda járók 80%-a tini. A kiképző nemcsak kutyás, hanem összefogja ezeket a fiatalokat. és ez egy nagyon jó dolog. mondjuk a kau, vagy a KÁJ nem könnyű fajta, én megmondom őszintén félek tőlük:) De egy jó agyu dobermann szuka simán lehet első kutya szerintem, ha a körülmények meg vannak teremtve.
2013. febr. 14. 10:04
20/28 anonim válasza:
Azért a rotti és rotti között is hatalmas különbségek lehetnek! :) Némelyik kan szabály szerint elmenekül, mikor pl. a tüzelő szuka rámordul :) De jó már, mi?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!