Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Valamit kritizáltok nekem?...

Valamit kritizáltok nekem? Nagyon kéne a segítségetek egy döntésben. ^^"

Figyelt kérdés

Nos, nagyon kéne a segítségetek egy fajta döntésben. Valójában egy KRITIKÁT kérnék, nem pedig véleményt. Csak 14 éves vagyok, illetve 15 leszek júniusban, de nagy álmom, hogy író legyek. Szerintetek lehetek író? ;;;;;;"

"Mindig is úgy nézett ki, mint a legtökéletesebb márványszobrok egyik különleges darabja. Vagy éppen a legkülönlegesebb darab mind közül, amelyik semelyik nyomába sem érhet: nincsen senkinek sem olyan gyönyörű mosolya, mint Neki. Nincsen olyan Vele egyfajú élőlénynek kábító, mérgező pislogói, mint Neki. Szeretettől csillogó, már - már folytogató tekintetét nem lehet összehasonlítani egyik fiúéval sem. Mert Ő más. Ő csak is egy megtestesült, angyali személy lehetett egy halandó testében, akit nekem szántak. Csak is egy őrangyal lehetett, aki megvígasztalt, ha bőgtem a semmiségek, érzékenységem miatt, vagy csak velem volt, mellettem állt, szépen, csendben, a legaranyosabb mosollyal az arcán. De a legtöbbször csak álldogált, semmitmondó szavacskák sem hagyták el a tökéletes ajkait. Nem kellettek szavak, hogy megértsük egymást, nem kellettek ostoba, mihaszna szókapcsolatok, mi csak arcmimikával értettük meg egymást. Csak néha - néha szólaltunk meg, megnyíltunk egymásnak, mindent tudtunk a másik titkairól. Viszont tudtam, hogy van köztünk egy láthatatlan fal egy olyan pajzs, amin nem lehet áttérni. És kötődtem hozzá... Nagyon is. És még most is, habár ma már nem olyan a kapcsolatunk, mint régen. Épp ezért utálom a jelenlegi barátnőjét.

Órán a fal tulajdon vakolatát szedegettem, mit sem törődve a még unalmasabb matematikával, inkább elkalauzoltam magam a gondolataim színes világába. Nincs kedvem az órára figyelni, inkább rontottam a jegyeimen és az elméletben a neki szánt köszönést gyakoroltam. Mivel sosem köszöntünk régen sem egymásnak, ezért most gondban voltam. Tompán hallottam a csengő hangját, de én pattantam fel legelsőnek az ülőhelyemről, mögém utasítva a kortársaimat, akik még a koptatott padban jegyzetelgettek. Sietve haladtam végig a hosszú, széles folyosón, hideg tenyeremet végigvezetve a lépcső vaskorlátján, az agyamba bekerült kép láttán viszont azonnal megtorpantam. A tökéletes lány és a tökéletes srác csókolózik. Mintha két, egymásnak teremtett márványszobor függött volna egymás ajkain. A belső szerveim összefacsarodtak a látványtól, mielőtt még meglátott volna, lehajítottam a fal mellé a cuccomat és a női mosdóba menekültem. Sosem fogok vele beszélgetni... A tökéletes, faragott márványszobrok nem foglalkoznak ilyen semmirekellőkkel. A lehető leggyorsabban zárkóztam be a fülkébe és a homlokomat az elválasztónak nyomtam. Halkan, mégis szaggatottan kapkodtam a levegőket, egymás után, de amikor ajtónyílást hallottam, a szemeim tágra nyíltak.

- És akkor most mit akarsz tenni vele? - hallottam meg egy női hangocskát a mosdó sorokról.

- Oppa csak róla képes beszélni, szóval majd helyrepofozom a kis csajt... Csak kerüljön a szemeim elé.

És elmentek.

Tudtam, hogy rólam volt szó, ez egyértelmű volt. És tudtam, hogy Doojoon - ról. De még mindig rosszul éreztem magam. Ennyi kellett ahhoz, hogy szétcsesszék valakinek a gyönyörű, gimis éveit. Annyira lesokkoltam, hogy egyáltalán nem voltam képes zokogni. Nem mintha hiányzott volna a bőgés."

2013. jan. 25. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Az eleje amúgy nem indult rosszul, majdnem olyan, mintha vers lenne csak prózában. Tök szép szókapcsolatokat használtál, mint pl a semmitmondó szavacskák. viszont volt jó pár mellélövés is, főleg az első bekezdés után. Ott totál megszakítottad a folyamatot, hogy ilyen tökéletes olyan tökéletes, majd bumm egyből utálom a barátnőjét. És onnan teljen kiugrottál az addigi hangulatból, és sokkal-sokkal darabosabb lett, nehézkesebb. Használtál pár rossz kifejezést, a fojtogatott szót pontos j-vel írjuk a fal tulajdon vakolata kifejezés szerintem nem túl találó, illetve az elméletben a neki szánt köszönés is meglehetősen zavaros.

Jobb let volna, ha az elején tartod a ritmust, és tovább írsz a fiúról - gondolom. Hogy miért olyan tökéletes, hogyan néz ki, mit kell róla tudni. Pár dolgot a főszereplő és az ő kapcsolatáról írtál ugyan, de az is elég zavaros. Olyan, mintha verset akartál volna írni elbeszélésben, érted? Elég katyvasz. Ezután, ha leírtál minden fontos infót a fiúról és a főhős vele való kapcsolatáról, utána ugorhatsz oda, hogy órán ül, és miket érez.

Egyébként most lehet úgy tűnik, sok rosszat írtam, alapvetően teljesen javítható dolgokban vétettél, és sok rutinnal sokkal-sokkal jobb lesz! Hajrá! :)

2013. jan. 25. 19:15
 2/9 anonim válasza:
78%
Egyszer talán. De nem most. A korosztályodhoz képest értelmes vagy, de a szóhasználatoddal és a megfogalmazásoddal vannak gondok. Viszont ha gyakorolsz... :) bármi lehetsz! Hajrá!
2013. jan. 25. 19:20
 3/9 A kérdező kommentje:
juj.^^, köszönöm.:33 ezzel most sokat segítettetek. igen, nem most akarok író lenni, hanem majd 6 év után, de a húgom szerint lehetek író. hát nem is tudom.><"
2013. jan. 25. 19:24
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Írj sokat, olvass sokat, csak ezt tudom tanácsolni :)
2013. jan. 25. 19:26
 5/9 anonim ***** válasza:
kissé sablonos és tele van mesterkélt kapcsolatokkal, de alapjában véve nem rossz. szurkolok, hogy elérd a céljaid, én is író szerettem volna lenni világ életemben. :)
2013. jan. 25. 20:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem is tudom. Én még durva szerelemben sem gondolok így valakire, de a megvalósítás szép. Jobban szeretem a sötétebb történeteket, szóval alig olvastam még ilyesmit. Ahogy írták, a hangulatváltás túl gyors, főleg, hogy úgy néz ki hosszabb műnek tervezed. Van helyed bőven, és szerintem legyen egy dolog, amit kiemelsz, ne csak úgy általánosságban legyen valaki tökéletes, mert ez (legalábbis nekem) elég negatív képet fest róla.
2013. jan. 25. 20:17
 7/9 cathilina ***** válasza:
Az egész zavaros. Lehet, hogy a te belső világodban követhető a történet, de ez nem ér semmit, ha nem tudod bevoni az olvasót. Márpedig egy inkonzisztens történettel, egyoldalú szerelmi szállal és gyakorlatilag nulla bevezetéssel ez nem fog sikerülni. Előbb olvass még legalább 2-3 évig, utána térj vissza az íráshoz
2013. jan. 25. 21:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Folyamatosan foglalkozz az írással, olvasd el ezt:

[link]

meg ezt:

[link]

regisztrálj ezen az oldalon:

[link]

és kövesd.

Írj és gyakorolj folyamatosan! 14-15 éves korban nem lehet megítélni, hogy milyen leszel kiforrott írónak. Ha nem csinálod, biztosan nem lesz belőled író...

Nem értem egyik-másik korábbi válaszadó kategorikus kritikáját. Szerintem ne add fel az álmodat.

2013. jan. 26. 16:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyet minden rajongó tud írni..... :/
2013. jan. 29. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!