Miért jó, ha egy robot a kutya?
Az egyik barátnőm kutyájáról van szó. Úgy nevelte, hogyha pl eldobja neki a labdát, csak parancsszóra mehet érte, akkor ehet a kutya, amikor ő megparancsolja neki, ha sétáltatja, akkor úgy megy mellette, ahogy az be van neki tanítva. Gazdi mellett, nem nézeget semerre, nem áll meg szaglászni, stb.
Miért jó ez? A másik barátnőm kutyája sokkal szimpatikusabb, nem egy ilyen robot... Nem kell ráparancsolni, hogy ehet, mégis a barátnőm a falkavezér. Sokkal boldogabb kutya, mint a másik..
Azért tettem fel a kérdésem, mert múltkor elkísértem robot-kutyás barátnőmet a parkba, és több kutya is csak parancsszóra mehetett a játékért.. MIÉRT?!?! Miért nem játszhat önfeledten??
Én rendszeresen összekapcsolom.
Célszerű, praktikus. A feladat is le van tudva, és a séta is meg van. Ilyenkor ugyan úgy sétáltatok, mintha csak miatta mennék sétálni, szaglásik, labdázunk, egyebek. Viszont ha például csomagot cipelek, akkor hazafelé már láb mellett kell hogy jöjjön, mert akkor már ne a séta a cél, hanem hogy haza érjünk. De ha mondjuk csak postára mentem és nincs csomag, akkor hazafelé is ugyan úgy sétáltatás van. :)
ma 10:42
Pontosan. A sétálóutcában megyünk, haladunk valahova. Ott láb mellett menés van. A lakótelepen belül, a zöld részeken már van "mehetsz" pórázhosszon.Viszont az utóbbi nekem SÉTA.
Akkor itt csak fogalmi zavarok vannak, de a lényeg ugyan az. :)
Te megkülönbözteted a sétát, és a "haladást". Én pedig csak úgy nevezem, hogy sétálás és láb mellett sétálás. Az értékes idő, természetesen a szabad séta, tehát a te megfogalmazásod lehet hogy egyértelműbb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!