Elütöttem véletlenül a szomszédot átszökött kutyáját az udvaromban! Mit tehetnék még?
A kutyája szökős volt és most kivételesen átszökött hozzánk.Tolattam ki a garázsból az autómmal,ami egy magas terepjáró és nem láttam a tükörben sem a mögöttem lévő kutyát (kistestű).
Sajnálom,ami történt,már bocsánatot kértem,de a szomszédok nagyon haragszanak rám.A kutya sajnos elpusztult (megsérült a feje).
Végre még egy rendes lelkű, azért mondtam hogy jószomszédi viszonyból fizesse ki, mert a szomszéd ezek szerint egy paraszt, és mint ilyennel nem szabad rosszban lenni.
A kérdezőnek magas terepjárója van, akkor feltételezem hogy pénze is van, tehát ez esetben még csak nehézség se lenne számára hogy ennyit tegyen a jó viszony megőrzéséért.
Értem hogy jogilag még neked állhatna feljebb, de egy ilyen sértett parasztot ez fog a legkevésbé meghatni, még ha a saját hibája is, ő akkor is úgy fogja gondolni hogy a te hibád, és ha nem bűnhődsz érte, akkor dühös paraszt módjára fog hozzád állni a későbbiekben.
És kinek hiányzik ez?
Ha van feles pénzed akkor jobb a békesség, de hangsúlyozd ám ki hogy ez nem a te hibád, te kizárólag lelkiismereti okból vállalod a felelősséget, és ettől független ő nem figyelt oda a kutyájára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!