Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elütöttem véletlenül a szomszé...

Elütöttem véletlenül a szomszédot átszökött kutyáját az udvaromban! Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés

A kutyája szökős volt és most kivételesen átszökött hozzánk.Tolattam ki a garázsból az autómmal,ami egy magas terepjáró és nem láttam a tükörben sem a mögöttem lévő kutyát (kistestű).

Sajnálom,ami történt,már bocsánatot kértem,de a szomszédok nagyon haragszanak rám.A kutya sajnos elpusztult (megsérült a feje).

2013. febr. 7. 17:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy a hibás főleg hogy az ő kutyája volt a te udvarodon és akármilyen magas és erős is lehet egy kerítés egy kutya akkor si kiszökik ha akar akármilyen barikádot is építenek az emberek ha bezárják szegény kutyát egy alul felűl oldalt teljesen zárt ketrecbe abból márn nem nagyon szökik ki egy szökős kutya se.

Érdekes az én német juhászom nem megy ki pedig 50-60 cm a kerítésünk magassáhga és simán átnéz felette a kutya .

A kutya tulaja a hibás és még ő örűlhet hogy nem mégy hogy térítse meg a kárt a kocsidon amit a kutyája okozott.

Itt csak te pattoghatnál neki ha olyan vagy.

ő neki kellet voln a kutyával foglalkozni és úgy nevelni hogy ne szökjön ki amelyik kutya meg kiszökik az azt jelenti hogy a kutya etetésén kívűl nem nagyon foglalkoznak vele mert egy megfelelően nevelt és foglalkoztatot kutyának ezsébe se jutna a szökés

2013. febr. 7. 18:48
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

ja a kerítéses dologról meg még annyit mondanák ha márn készen vannak a kerítések akkor neked semmi felelőséged nincs mert ha még a te kertéseden is jöttát a kutya azt is a szomszédodnak kelet voln a kerítés elé csinálni valami másik kerítést is.Mi is csináltunk a szomszéd kerítése elé még egy kerítést hogy a kutya ne az övékére ugorjon rá.

Szóval ez is a kutyatartó felelősége mert ha neked márn ott a kész kerítés te nem vagy felelős azért hogy szökésbiztos kerítést csinálj erre nem kötelezhet senki és nincs is ilyen szabály rá

2013. febr. 7. 18:54
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen irreleváns a kerítés, ha teszem azt nyitott az udvar, vagy tanyán történik az eset, semmin nem változtat.
2013. febr. 7. 19:03
 24/34 anonim ***** válasza:
90%

Tök mindegy h van kerítés vagy sincs, hol történt. HA a kutya felügyelet nélkül volt közterületen, a gazda máris elkövette a kutyával való veszélyeztetést, illetve benne van a tv-ben az is, h a kutya szökését a GAZDA köteles megakadályozni, teljesen mindegy h kié lenne az adott kerítészakasz.

Követelni követelhet rajtad, csak nincs jogalapja. Kérd meg, h ha nagyon pofázna, h vigyétek perre az ügyet, ő veszít és még a perköltséget is ő fizeti.

2013. febr. 7. 20:07
 25/34 anonim ***** válasza:
77%

A 10es egy SZ@R alak, és mellesleg még hülye is, mert nincs igazság amit mond.

Annak kell a kerítést megcsinálni akinek kutyája van az összes oldalon.

Hogy kötelezhetném a kisnyugdíjas Marikát hogy a dísznek lévő békebeli 1 méteres fakerítését cserélje már le, legalább 50e forintért vegyen újat, mert én kutyát akarok tartani.

Nem tudom másoknál hogy megy, de nálunk még megkérdezni sem kellett a szomszédot, teljesen evidens volt hogy kutyát fogok tartani, és ahhoz meg kell egy rendes kerítés, sőt még örültek is neki mert ez ügye az ő költségük lett volna a jövőben ha fel kell újítani a kerítést, de mégis én fizettem ki teljesen.

Mivel nem direkt ütötted el, és nem mellesleg saját területen voltál, így téged nem terhel felelősség.

Nem lennél rá kötelezhető, de a jó szomszédi viszony megőrzése érdekében fele-fele kifizethetnéd a költségeket.

2013. febr. 7. 20:43
 26/34 A kérdező kommentje:
Köszi,akkor kifizetem a felét...10-es,neked meg remélem se gyereked,se kutyád nem lesz...
2013. febr. 7. 20:47
 27/34 anonim ***** válasza:
82%

DE miért fizetnéd ki a felét? Olyan sok a felesleges pénzed? Akkor inkább küldd el nekem :D

Egy petákot se kell adnod, és nem is kéne. Ha az ÉN hibámból ütné el valaki a kutyámat, nem pénzért kiabálnék, hanem elég keményen megbüntetném magam. Nem mást, nem a gázolót, MAGAMAT!

2013. febr. 7. 22:16
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
ne fizess semmit, örüljön, hogy TE nem kéred tőle az autóban okozott kár értékét. pl. Az a szerencsétlen kutya már elpusztult. Fizetnie annak kell, akinek a hibájából ez történt, történetesen a gazdájának. remélem elég tanulópénz lesz neki, hogy máskor odafigyel a kutyájára.
2013. febr. 8. 08:41
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne fizess neki, mert ez olyan mintha magadra vállalnád a felelősséget.
2013. febr. 8. 09:34
 30/34 anonim ***** válasza:
48%

Nahát azért meg van a vélemény egy-két itt "észt" osztó kutyásról.

Jogos, hogy nem a te hibád, de azért az is tisztességes tőled, hogy állod a fele költséget...mert kutyagazda ide, vagy oda, mégiscsak egy életről beszélünk és nem hiszem, hogy a gazdája direkt küldte a kocsi alá.

Másfelől pedig a szomszéddal igyekezzék az ember jó viszonyba - legalábbis nem rosszban - lenni, mert soha nem tudhatod, hogy mit hoz az élet.

Én igenis támogatom a tisztességes eljárásodat!

2013. febr. 8. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!