Megbüntethetnek minket, ha a kutyánk megharapja a szomszédot?
A kutyánk láncon szokott lenni, de elég hosszú láncon, de minden nap elengedjük, elvisszük sétálni.A szomszéddal határos kerítésen mindig akkor jut eszébe átnyúlkálni, s mindig ott, amerre a kutya tartózkodik.A kutyánk amikor el van engedve akkor is figyelünk rá, hogy ne legyen a gond, de mivel már idős kutya, nem szeretnénk már láncon tartani, mert idős, s reumás.De félünk, hogy a szomszédasszony direkt kiprovokálja, hogy megharapja.
Egyszer már megmérgezte, de akkor szerencsére túlélte.
MEgbüntethetnek érte, ha a szomszádasszonyt véletlenül megharapja?A kötelező oltás megvan.
Ha a kutyád a ti telketeken harapja meg, nem büntetnek. Más, ha a kutya harap át a túloldalra.
Mondjuk, úgy is kellemetlen, ha saját telken történik a harapás. Nekünk is volt ilyen esetünk. A kutya telken belül volt, benyúlt a páciens, hogy megsimogassa (kb. az élire állított kézfeje fért be), a kutya meg megkóstolta. Bírság nem volt, viszont nekem kellett kifizetni az állatorvost, akit a sebészet hivatalból értesített. Azért, mert kijött, ellenőrizte az oltási könyvét, de nem vette karanténba a kutyát, mert 3 héttel az eset után jött ki, egyértelmű volt, hogy nem veszett. De a költség az enyém volt. Ha tudom, kit harapott meg, kifizettettem volna vele. Egyértelmű volt, hogy kapun, kerítésen, tehát birtokhatáron belül volt a kutyánk. Ez a lényeg.
Ha átnyúlkál és úgy harapják meg, akkor nem csinálhat semmit, ő baja, minek provokált...
Egyébként:"Egyszer már megmérgezte". Az ilyen büdös k.urvát nem lehet feljelenteni?! :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!