Megbüntethetnek minket, ha a kutyánk megharapja a szomszédot?
A kutyánk láncon szokott lenni, de elég hosszú láncon, de minden nap elengedjük, elvisszük sétálni.A szomszéddal határos kerítésen mindig akkor jut eszébe átnyúlkálni, s mindig ott, amerre a kutya tartózkodik.A kutyánk amikor el van engedve akkor is figyelünk rá, hogy ne legyen a gond, de mivel már idős kutya, nem szeretnénk már láncon tartani, mert idős, s reumás.De félünk, hogy a szomszédasszony direkt kiprovokálja, hogy megharapja.
Egyszer már megmérgezte, de akkor szerencsére túlélte.
MEgbüntethetnek érte, ha a szomszádasszonyt véletlenül megharapja?A kötelező oltás megvan.
A kutyus nem egy méteres pórázon van, hanem egy hozzú drót van kifeszítve, kb 5 vagy 6 méteres, ehhez jön a 3 méteres lánc.
A nénivel nem lehet megbeszélni, ugyanis ő direkt csinálja az egészet, el szeretne minket kergetni, mert meg szeretné venni a házat.
A kutya kuvasz, annak idején a kerítést is átugrotta,s elment csatangolni.
"Altasd el a kutyát, (reumás:D) az szomszédnak igaza van!"
A kutya attól még. hogy reumás, nem szeretnénk elaltatni, nagyon szeretjük, az orvos folyamatosan szemmel tartja, szóval semmi féle állatkínzás nincs.
A kuvaszunkon kívül van egy tacskó kutya, ő szabadon van.Szóval ha a tacskó megharapná, akkor is a szomszédnak lenne igaza?
"egy szabadkőműves válasza:
Nem büntethet meg mert a ti telketeken harapta meg és nem az övén vagy közterületen. Ámbár azt sem értem hogy miért tartotok kutyát ha csak láncon tudjátok tartani (az sem elég ha naponta elviszitek sétálni, egy kutyának folyamatosan kell mozgástér). Ez szerintem így állatkínzás én simán elkoboznám tőletek a kutyát bár utána kérdés hogy hova teszem úgyhogy mindegy (valszeg ezért nem csinál az állam semmit)."
A kutyus mint mondtam, nem egy méteres láncon van, hanem egy drót ki van feszítve ami több mint 5 méteres szerintem, s ahhoz van kb 3 méteres lánca, de szerintem az is hosszabb.
Szóval a kutya nem kis láncon van tartva, van mozgása.Annak idején szabadon volt, de miután átugrált a kerítésen, akkor lett láncra kötve, s bár nem bántott senkit sem, nem szerettük volna, ha az erdőbe lelőnék.
Az állam nyugodtan kijöhetne, ugyanis látná, hogy a kutya jó van, gondozva van, fésülve...stb
Amúgy ami hátul van kerítés, az elég magas, nem tud a kutya kihaparni, szóval ha megharapná, akkor a telken belül lenne.
Elöl az ő kerítése van, viszont direkt nem csináltatja meg, direkt nagyobbak is a nyílások, hogy ha átlób egy kiscsibénk, akkor agyon tudja verni.
Bolond egy öregasszony, a saját kutyájukat kínozza, szerintem tőle kellene elorozni a kutyáját, láncon van a kutyája, vagy 3 méteres láncon, s addig üti szegény kutyát, míg nem kakil akkor, amikor ott van mellette.
:S
Bocs de nem tudhattam hogy mit értesz az alatt hogy láncon van. Egyébként utána néztem:
A Kormány 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról
14. § (5) Tilos
a) ebet tartósan 10 m2 -nél kisebb területen,
b) ebet tartósan 4 m-nél rövidebb eszközzel kikötve,
Szóval nem törvénytelen amit csináltok, viszont én még mindig nem gondolom hogy helyes. A kutyát nevelni is lehet, az enyém is mindig átszökött a kerítésen de megneveltük és most már ritkábban sőt mondhatni soha.
Az igazat megvalva ő olyan makacs fajta kutya, s bár nem ugrana át a kerítésen, de mégis ha erre felé jönne egy kutya is, neki esne, s széttépné.Tudom, hogy nem szép dolog láncon tartani, de legalább tudjuk, hogy ha olyan kedve lenne, akkor sem lőnék le a vadászok.
Kuvasz, idomítani nem olyan egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!