Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi az, hogy nem lehet első...

Mi az, hogy nem lehet első kutyának Német Juhászt tartani, ezt ki találta ki?

Figyelt kérdés
2013. febr. 2. 22:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
Az itt válaszolók semmit nem ajánlanak első kutyának. Olyat is láttam, ahol a labradorról próbálták lebeszélni a kérdezőt. Minden kutyát el lehet rontani, ha valaki nem olvas utána, de azért ne túlozzunk már!
2013. febr. 2. 22:48
 12/17 A kérdező kommentje:
hát igen az emberekkel így már igaz , de sztem alapjáraton egy jó kennelből származó német juhász nem lesz agresszív m,ég ha nem is foglalkoznak vele , ezt onnét gondolom ,hogy egyik barátoméknak van egy gyönyörű német juhászuk és boxba tartják és náluk voltam szilveszterkor nem volt idegbeteg nem akarta lebontani a boxot meg néha kiengedi és tök szelíd nyugodt kutya pedig szinte egész életét boxba tölti ( amúgy én ezt nagyon nem helyeslem ) de azért nem tudják szabadon mert félnek ,hogy elmegy mert nincs kész a kerítésük, pedig szerintem nem menne el , de azt mondta most néha elfogja vinni sétálni na de én ebből a kutyából indulok ki hihetetlen de nagyon szelíd pedig a tartási körülményei nem frankók
2013. febr. 2. 22:51
 13/17 anonim ***** válasza:
Magyar Juhászt tartanál :P
2013. febr. 2. 22:56
 14/17 anonim ***** válasza:

Az a kutya nem szelíd, hanem apatikus a bezártságtól. Igazán szép a gazdájától, hogy talán mostantól elvinné sétálni. Bár még várhatna vele , mert lehet, a kutyában némely ösztön még nem kellően van elsüllyedve, és, ha szabadságot fog érezni,brrrrr, rossz rágondolni is.

Nem a fajtákkal van a gond az első kutyánál, hanem azzal, az emberek azt hiszik, minden kutya egyforma. Sajnos, a tenyésztőknél sem nagy divat egy kutyát vásárlótól megkérdezni a tapasztalatát, azt, hogy mire is szánja a kutyát és az alomból a megfelelőt ajánlani a gazdának.

Mert nagyon nem mindegy egy első kutyásnak a kölyök temperamentuma.

2013. febr. 2. 23:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Bár nekünk az első kutyánk egy keverék volt 15 éves koromben kaptam egy német juhászt márn tudtam hogyan kell foglalkozni egy kutyával és a németjuhásszal aztán kell bőven ahoz hogy jól nevelt engedelmes társ legyen belőle

De ha valaki suliba viszi a kutyát akkor persze hogy 100 százalékig alkalmas első kutyának mert a német juhász imádja ha feladatot kell teljesíteni szóval inkább olyan családoknak való akik szeretnek mondjuk sportólni vagy egyszerúen csak kirándúlgatni nem autós kirándulásra gondolok

2013. febr. 2. 23:22
 16/17 anonim ***** válasza:

A németjuhinak lételeme a munka! Olyan gazdának való ahol nem láncra verik vagy bezárják egész életébe, hanem rendesen foglalkoznak, dolgoznak vele.

Nekem első nagy kutyám nj. volt. Kettő évesen vettük őrkutyának. Bicikli mellett futott lakástól a telepig, majd reggel vissza. Éjjel mindent jelzett, nagyon éber volt. Amikor reggel apum hazajött, velem akart jönni dolgozni. Egyszóval fáradhatatlan volt.

A következő kutyám Dogo Canario lett. Bárkit kérdeztem mindenki lebeszélt róla, mert nem egy 150 cm. csajnak való, hanem kemény kézbe.

Érdekes módon a tenyésztő ( miután mondtam hogy dolgozni szeretnék vele + kiállításra menni ) még segített is kiválasztani a kölyköt. Mai napig velem van, és a legjobb munkatárs, és barát. A főnököm is teljesen meg van vele elégedve, mert az összes kollégám megismeri nem ugat rájuk, ám aki idegen azokat jelzi, nem közénk való.

Ha belemész egy nj. vásárlásba, akkor mindenképpen menjetek vele suliba. Nem első sorban a kutya miatt, inkább ti nektek nagyon fontos. Igazából a kutya suliban a gazdát tanítják meg hogyan nevelje a kutyáját. Otthon is nagyon sokat kell gyakorolni vele, amit az oktató felad házinak.

Bocsi kicsit hosszú lett.....

2013. febr. 3. 11:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség nekem is és ahova járok kutyaiskolába ott egy 12 éves csajnak is az van. nekem meg neki is az első kutyája német juhász
2013. febr. 8. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!