Első agility-s kutyának melyik fajtát válasszam?
Most szeretnék elkezdeni agilityzni és olyan fajta kutyát szeretnék választani, amelyik eredményes ebben a sportban és könnyen kezelhető.
Szerintetek, melyik fajta alkalmas első agility-s kutyának?(ezelőtt volt már 1 kutyám, de vele nem jártam agilityzni)
Én a mudit javasolnám. Kezdőként is könnyű vele bánni és elég szép eredményeket is el lehet érni ezzel a fajtával.
Ezen kívül midi kategóriában még a közép uszkárt vagy a sheltiet mondanám.
A kis termetű kutyák közül a törpe pincsert, toy uszkárt vagy egy bichont.
A maxiban általában a borderek verik a mezőnyt, de kezdésnek én nem javasolnám őket, egy nem megfelelő ösztönű borderrel főleg kezdőként nem leszel eredményes, egy kemény munkavonalas meg nem igazán a könnyen kezelhető kategória.
Köszönöm a válaszokat!
Második kommentelő! Kertben szeretném tartani a kutyust és nagy méretűt szeretnék(vagy esetleg közepes méretűt).
Valamilyen juhász/terelőkutyát válassz. Ezek mozgékonyak, hajlékonyak. Mondanám a sheltiet vagy az aussie-t is, de ezek nem túl olcsó fajták. Ezek, vagy a pumi, mudi kicsi lenne még?
De pl, írd be youtube-ra, hogy "Mamusz agility". Ő az a pumi, aki tavaly (vagy azelőtt?) a t-home-os reklámban szerepelt, tudod a farkasokkal. Ő úgy tudom nagyon szép eredményeket elért agilityben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!