Tudnátok a mellett érvelni, hogy egy kanári szigeteki is választható első kutyának?
Én is első kutyának választottam a bullmasztiffot, nekem sem kellett volna más fajta. Sok helyen olvastam, hogy első kutyának nem ajánlják.
Ha van a környéketeken jó kutyasuli (pl. tüköriskola), ahol a gazdi képzése az elsődleges és el is vinnéd, ha nem boldogulsz, akkor szerintem nincs az a fajta, akit ne lehetne első kutyának tartani, hiszen ők óriási segítséget tudnak nyújtani a nevelésben.
Ha ez megvan és akár hajlandó vagy kölyök korától oviba, suliba járni vele, akkor nyugodtan :)
De tényleg nagyon fontos a jó kutyasuli, mert ha csak hagyományos iskola van a környéketeken és segítségre szorulsz, ők nem fognak tudni nevelési tanácsokat adni neked, mivel náluk nem ezen van a hangsúly.
Nem véletlenül mondják, hogy a középfok egy durva önismereti utazás, és csak az elszántak vágjanak bele:) egy jó suliban mindenekelőtt magadon dolgozol.
Egyébként nagyon függ a dolog a kutya egyéniségétől is. Én is olyan fajtát választottam, amit nem ajánlanak első kutyának, mégsem fogott ki rajtam, olyan simán közlekedtünk póráz nélkül a városban, hogy sokszor fogalmam sem volt hol a póráz, pedig mindenhova jött velem. Aztán a második kutyám ugyanaz a fajta volt, és vért izzadtam a kutyasuliban, mire az agresszív terroristából megbízható kutyát faragtunk. Igaz, a mai tudásommal már tudom, hogy ügyesen hagytam, hogy kiválasszon engem magának a legdominánsabb kölyök az alomból, látszott rajta már akkor is, hogy mi lesz belőle, csak nekem nem volt szemem hozzá.
Ha megbízható tenyésztőt választasz és kéred, hogy egy alárendelődőbb kölyköt adjon, és ovira meg sulira sem sajnálod a pénzt és az időt, akkor nem lesz baj. És én a helyedben biztos, hogy szukát vennék.
nem hacsak egy tehetséges falkavezér vagy
a szomszédomban végigkísértem egynek az életét +ismerek még eggyet úgyhogy kezdőnek szigorúan nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!