Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok a mellett érvelni,...

Tudnátok a mellett érvelni, hogy egy kanári szigeteki is választható első kutyának?

Figyelt kérdés
Ha lesz kutyám csak ezt a fajtát szeretném,azonban senki se ajálja első kutyának. Nem szeretnék magammal kitólni.Más kutyák nem tetszenek.Inkább mamlasznak szeretném nevelni,nem vadállatnak.
2012. dec. 15. 14:15
1 2 3
 11/30 ratata ***** válasza:

7-es te nagyon békés vérvonalat fogtál ki .... alapesetben a családdal szemben egy jószivű mackó lovagolhatnak rajta a gyerekek nyúzhatják stb de idegenekkel szemben bizalmatlan sőt nyers alaptermészetű nagyon nagy figyelmet igényel ...

ez tény saját tapasztalat és hivatalos fajtaismertető is ezt támasztja elő

[link]

2012. dec. 15. 19:59
 12/30 anonim ***** válasza:
Mégegyszer mondom hogy ez nem igaz, nyugodtan lehet első kutya.Minden kutyát kell nevelni nyilván és ahhoz nem árt tudni nehány dolgot de semmi extra,engem nem érdekel hogy annak a szomszédnak milyen volt a kutyája .ki tudja hogy milyen vérvonalból származik ? Milyen idegrendszerű szülei voltak? Mert ez a nem mindegy! Ezért is érdemes torzskonyvezett kis kutyát venni! Szóval mondhat bárki bármit én akkor is azt mondom hogy nagyon rendes nyugodt kutyák és könnyen kezelhetőek.Mondom ezt ugy hogy jó nehány tenyésztő kutyáival kerültem én is közeli ,szoros kapcsolatba és a kutyáink is mindezt mindenféle hangos szó vagy morgás nélkül. Ezek nem őrjöngő vad állatok.
2012. dec. 15. 20:10
 13/30 anonim ***** válasza:
6-os és 8-as válaszoló vagyok! Vizslát semmiféleképp sem szeretnék, ez a fajta tetszik már több éve. Azért is kérdeztem rá a futásra, (bicikli mellett semmiféleképp nem futtatnám) mert vannak robbanékonyabb canariók akiknek nagyon nagy a mozgás igényük, de lehet akkor ők inkább presa típusúak, meg ugye a kiállítási dogo típusú ami vastagabb, nehézkesebb felépítésű gondolom akkor náluk nem ajánlott. De akkor maradok a presánál, és akkor bátran jöhet velem nagyobb túrákra, meg kocogni.
2012. dec. 15. 20:19
 14/30 anonim ***** válasza:
11-es pont ez az . Mindenkinek más a tapasztalata de nekem meg az hogy békések, én még rosszat nem tapasztaltam velük kapcsolatba .Nem szabad egy egy rossz idegrendszerű kutya miatt általánosítani.És a leírás sem érdekel,régi stb. Amúgy van egy kb.15 éves kutyás könyvem abban se írnak sok jót róluk "vad,elszánt,erőszakos" hát nem túl életszerű ......
2012. dec. 15. 20:20
 15/30 ratata ***** válasza:

ne haragudj de lehet hogy te általánosítasz a saját kutyáid alapján lehet hogy te értesz is a kutyaneveléshez de a kérdező nem biztos hogy ilyen tehetséges benne...és harci kutya vér van benne ez tény a szakirodalom nem ajánlja de akkor az etológusok,kiképzők stb biztos rosszul tudják...

kérdező ha mamlaszt akarsz retrievert,beaglet,szettert egyéb ilyen vadászkutyát ajánlanám

2012. dec. 15. 20:30
 16/30 anonim ***** válasza:
Én ehhez csak annyit fűznék, hogy én fórumokon sok canariós gazdival beszélgettem. Igyekeztem minél több hasznos infót szerezni a fajtával kapcsolatban. Én amit leszűrtem, hogy maga a fajta idegenekkel semleges (területén kívül!!!!), meglehet simogatni, engedi, sőt van amelyik kunyerálja a simit, de ez is erősen egyed/nevelés függő. De mindegyik gazdi egyöntetűen mondta, hogy területükön belül már nem ilyen kezes macik, aki előtte az utcán simogatta, utána be nem engedi a területére. A tenyésztő is mondta, hogy csak próbáljon be jönni valaki, igen jól megcibálják.
2012. dec. 15. 20:37
 17/30 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók köszönöm a sok válasz.Kár ,hogy ilyen megoszlottak a vélemények.Most egyenlőre még mindíg ott tartok,hogy csak rajongó leszek.Esetleg tippeket tudnátok adni, hogy hol kaphatok "jó idegrendszerű" kutyát?Kb mi az ára,mert elég széles az árlista úgy látom.Sajna 100 ezreim nincsenek kutyára!!
2012. dec. 15. 20:42
 18/30 anonim ***** válasza:
Szerintem még várjál vele, gyűjtögess, én külföldi fórumokat szoktam olvasgatni, ott is rengeteg dolgot meg lehet tudni. Te is tedd azt, tudj meg minél többet a fajtáról. Az áruk nagyjából 100-150 ezer. Vigyázz mert már rákaptak a szaporítók és nevetséges, hogy keverékekre is rámondják, hogy kanári. Bár láttam olyan kennelt is, hogy nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek, mert úgy néznek ki a kutyái (50 ezerért árulja). Régen nekem olyan egyformának tűnt ez a fajta, de most már rá állt a szemem, tudom milyen típust akarok, tedd te is azt. Ne akarj mindenáron venni egyet, nézegess, hasonlítsd össze őket. Próbálj egészségesebb vonalt választani, túlzásoktól menteset.
2012. dec. 15. 21:00
 19/30 anonim ***** válasza:
Igen a mieink dogo típusúak és az új jövevény is az lesz :)
2012. dec. 15. 22:27
 20/30 anonim ***** válasza:
[link] Innen nagyon jó idegrendszerű kiskutyát tudsz venni.Nagyon lelki ismeretesek és náluk igazi családtagként vannak a kutyák tartva,tisztán,lakásban stb.Ja és ami tálán még fontosabb náluk ED,HD SZŰRT! kutyák vannak.ami a többi tenyésztőről nem nagyon mondható el!
2012. dec. 16. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!