Normális árakkal, ingyenes tanácsadással ez azért nem tud működni, mert egy ilyen központot valamiből fenn is kell tartani. Szerintem Cesar Millan is azért megy a sztárokhoz dolgozni, hogy ott jó sok pénzt keressen, és abból tartja fenn a központot. Legalábbis kezdetben. Magyarán jó meg szép dolog lenne, de ha ingyen akarsz segíteni és nincs tőkéd, egy hét múlva be is zárhatsz :(
2013. febr. 1. 10:00
12/40 anonim válasza:
Cesar kaliberű.. :D Elmondom neked hogy Cesar az esetek 90%ban csak addig oldja meg a problémát amíg ott van..
Igény lenne rá, de nem lehet olcsón csinálni, ingyen meg pláne. Annak aki csinálja is meg kell élnie valamiből. Teljes embert kíván.. Sok ember kell hozzá nagy terület sem árt. Ezek nem olcsók
2013. febr. 1. 10:01
13/40 anonim válasza:
Nekem nem lenne igényem. Vannak remek kutyasulik Mo.-on, amik nem arra mennek ki, hogy az oktató megoldja a problémát, hanem a gazdit megtanítja kezelni. Így biztosítva van a hosszútávú boldog együttélés.
2013. febr. 1. 10:06
14/40 anonim válasza:
Nem, erre nincs igény. Annak semmi értelme, amit Millan csinál, hogy kimegy, 15 perc alatt csinál valami hókusz-pókuszt, majd eljön.
Valóban vannak nagyon jó iskolák hazánkban, ahol nem az oktatók oldják meg a viselkedés zavarokat, hanem a gazdákat tanítják meg, hogyan kell megfelelően nevelni, kommunikálni, viselkedni a kutyával, hogy ne legyenek gondok. Ez valóban hoz is eredményt.
2013. febr. 1. 10:14
15/40 anonim válasza:
Cesarnak van egy kutyapszichológiai központja, ahol tart x mennyiségű kutyát, s a nagyon problémás, veszélyes kutyákat ebbe a csoportba pár hétig bevéve rehabilitálja. Én magam annak a híve vagyok, hogy a gazda menjen kutyaiskolába és tanulja meg kezelni a problémát, de elhiszem, hogy vannak olyan esetek, mikor a gazda jelenléte többet árt, mint használ.
E mellett a több hetes terápiázás mellett még az lenne a jó, ha magát a gazdát is tréningeznék ott a központban, elméletből, s a gyakorlatot egy erre alkalmas terápiás kutyával sajátíthatná el, nem pedig a sajátjával, akivel kapcsolatban berögzült előítéletei vannak, ezért nem is akar semmi sem működni vele.
2013. febr. 1. 10:20
16/40 anonim válasza:
sosem értettem a "házőrző" kifejezést. és a kutya kint él a kertben. mit őriz?? A kertet, vagy a ház külső 4 falát? nekem a házban van őrizni valóm, és hiszem, hogy a kutyának a gazdája mellett a helye. ha sokan kellő időt forditanának rá, hogy megismerjék a kutyájukat, akkor ilyen foglalkozásokra nem lenne szükség. De miután sz@rnak rá, hogy milyen a természete, csak a külső számit, igy azt mondom legyen, de az árát kérjék meg. Aki hülye az fizessen.
2013. febr. 1. 10:21
17/40 anonim válasza:
Hát egy ideig én is azt hittem, hogy nincs problémás kutya csak rossz gazdi. Aztán egy ideje látom, ahogy a kutyasuliban az oktatókhoz milyen kutyák kerülnek. Álmomban se gondoltam volna ezeket. Pl a legenyhébb eset a klasszikus kajaféltős kutya, akit sose bántottak, mégis idegbeteg lesz, ha a kajája közelébe mész 3 méterre.. Szóval szerintem igenis vannak kutyák, akiknek szüksége van szakszerű terápiára. Hisz élőlények, gondolkoznak, éreznek, már miért ne lehetne pszichológiai/neurológiai problémájuk? Ez olyan kb mint amikor egyesek nem fogadják el, hogy emberek különösebb ok nélkül is lehetnek depressziósak. Merthogy az betegség, nem hangulat.
2013. febr. 1. 10:27
18/40 anonim válasza:
Na, igen. És pl. olyan is van, hogy valaki ÖRÖKBEFOGAD egy felnőtt kutyát, mert segíteni akar. És arról NEM Ő tehet, hogy különböző problémái vannak az ebnek. Ilyen esetben is pl. jól jön. Egyébként én Millan filmjeit szeretem, csak egy gondom van, hogy mindent pórázon akar megoldani, vagy lakásban. Szívesen néznék pl egy olyat, amikor az utcán póráz nélkül sétál a kutyával, majd a kutya hirtelen meglát egy macskát..... vagy pl amikor játszanak a kutyák a parkban és az egyik elkezdi csipkedni a másikat. Nincs póráz, hogyan oldja meg?
2013. febr. 1. 10:43
19/40 anonim válasza:
Szerintem amit egy ilyen kutyapszichológiai központban megoldanak, azt meg lehet oldani egy jobb kutyaiskolában terápiás kutyákkal is, annyi a különbség, hogy nem hiszem hogy bármelyik ilyen jellegű iskola vállal bentlakást. Erre az esetre lehet keresni olyan trénert, aki ha úgy ítéli meg vállalja, hogy magához veszi a kutyát rehabilitációra. Ezek a foglalkozások nagyon sokba kerülnek, mert óriási mennyiségű tudást és tapasztalatot igényelnek, szóval szerintem az ingyenes konzultáció csak egy szép álom, ezt senki nem fogja a saját zsebéből finanszírozni. Ez nem olyan, mint a fogorvos, hogy belenéz a szádba és látja hogy mi a gond, adott esetben sokáig kell figyelni a kutyát különböző szituációkban mire felszínre jön a valódi probléma.
Vagy te úgy gondolod, hogy mondjuk egy Cesar Millan kaliberű tréner ingyen konzultál? :)
Amúgy menhelyes kutyák számára is nagyon jó ötlet lenne, de nincs az a menhely aki ezt meg tudná finanszírozni, viszont még mindig kérhetik kiképzők, trénerek segítségét.
2013. febr. 1. 11:34
20/40 A kérdező kommentje:
Talán ez a központ az utolsó esély egyes kutyák számára, akikre vagy az elaltatás, vagy az utca vár! Sok mindent nem lehet pénzen megvenni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!