Van igény kutyapszichológiai központra?
Hát részemről abszolút nincs, sajnálom. Nekem sincs pszichológusom, nemhogy a kutyámnak.
Nálunk a kutya az udvarban van tartva arra amire való, házőrzésre és nem egy cicomás öltöztetett bohóc plázamacák táskáiban, lakásában.
Nem hordom kozmetikushoz, nincs stylistja és nem lesz pszichológusa sem.
De ettől ő még ugyanannyira szeret engem :)
mindjárt jön, hogy az ő kutyája nem harapja le senki kezét, és tökéletes élete van a kutyának a nagy kertben, rohangál egymagában stbstb...
vegyél inkább riasztót, az olcsóbb és nem kell etetni, meg orvoshoz járni, max ha netán elromlik szervíz, de van rá garancia....
Képzeld igenis van fogalmam róla a családunk labradorok tenyésztésével foglalkozik lassan egy évtizede!
De még egyikkel sem voltak viselkedésbeli problémák!
Azok ugyanis általában helytelen tartás és bánásmód következményei. Sajnos itthon az embereket nem oktatják arra, hogyan kell egy kutyát nevelni, hogyan kell bánni vele sokan megveszik mert olyan aranyos tüntibündi vagy mert éppen jó lesz házőrzőnek de nevelni azt persze elfelejtik. Ezekből az elhanyagolt ebekből lesznek a problémás kutyák.
Tenyésztői köreinkben sem láttunk arra példát, hogy emberre támadt volna egy kutya. Helytelenül szocializált, elhanyagolt gondatlan gazdik kutyáinál fordul elő.
Én vidéki emberként ilyenről, hogy kutyapszichológiai központ még tényleg nem hallottam felénk és az ismeretségi körömben nincsenek ilyen ebek szerencsére felelős állattartók vagyunk.
Így azt mondom szükség lenne rá. Csak kérdés, hogy egy gondatlan nemtörődöm gazdi fog-e erre időt, energiát pénzt áldozni.
Sokan már etetni sem tudják (vagy nem hajlandók) a kutyáikat, a falunkba is hetente hívom az állatvédőket egyik másik csontra lesoványodott kutyához akit sorsára hagytak láncra verve.A kutyatámadások is megsokszorozódtak hallom, olvasom a médiából. Szóval valóban nagy gondok vannak a mostani helyzetben én is azt mondom szükség lenne egy ilyen központra.
Szerintem van. :) Pláne, ha menhelyek támogatására is van mód a sérült kutyák rehabilitációját segítve.
Én igazából nem nagyon tudom elképzelni, milyen is ez, mert ugye már több kutyaiskola is foglalkozik terápiával... Ez olyasmi lenne, mint a Csodálatos Kutyadokiban?
Ingyenes tanácsadással, normális árakkal biztos lenne rá igény.. nekem legalábbis...
Viszont akkor hozzáértő ember kellene, ami valljuk be, nem terem minden bokorban!
De egy Cezar Millan kaliberű szakértőt szíven látnék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!