Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutya felelne...

Milyen fajta kutya felelne meg nekünk? Elég elfoglal életet élünk.

Figyelt kérdés

Megváltoztak az életviszonyaink. Elfoglaltabbak lettünk kevesebbet tudunk a kutyákkal foglalkozni.

Olyan fajtát keresünk amely nem igényel állandó "szórakoztatást". Kis vagy közepes testű legyen, jó jelző kutya. Ne legyen túl nagy mozgásigénye naponta 1,5 óra mozgás volna neki maximum hétköznapokban. Hétvégén több. Persze volna szellemi fárasztás is.......

Szóval:

-szeresse a gyerekeket

-legyen jó jelzőkutya, kis vagy közepes testű (közepes testűnél maximum 15-16kg-ig)

-jól kijöjjön más állatokkal is (bár tudom, hogy ez nevelés kérdése)

-ne legyen nagy mozgásigénye naponta 1,5 óra mozgás legyen neki elég.

(Van, hogy nyáron nagyokat kirándulunk az erdőben, szóval azért olyan kutya legyen ha kell többet is bír).

Vagy inkább egy macska jobban megfelelne nekünk? Vagy kutya is tartható így?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. ápr. 17. 20:16
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és azt kifelejtettem, hogy heti kb. 20 órát lenne egyedül.
2012. ápr. 17. 20:17
 2/8 anonim ***** válasza:

Beálítottam már mindent neked az igényeid szerint!

itt vannak kicsik:

[link]

itt a közepesek:

[link]

jó válogatást, kívánom hogy megtaláld a társadat! Gondolom kertben lenne!

2012. ápr. 17. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Kertben tartanád-e?:) És utána esetleg tudok neked segíteni:)
2012. ápr. 17. 20:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát a közepes testű kutyust kertben a kistestűt bent.
2012. ápr. 17. 20:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 17. 20:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Basset Hound: Kistestű,Kevés Mozgást Igényel Békés és odaadó, kiváló családi kutya bár a fülére oda kell figyelni:)

Pumi: Kistestű,Élénk, kiválõ õrzõkutya

Pomerániai TörpeSpitcz: Kistestű, ezt a kutyát azért ajánlanám figyelmedbe mert a szomszédomnak van egy ilyen kutyusa, akiket ismer annak odaadó egy kutya, az idegeneket pedig megugatja tehát jó jelző kutyának , a gond csak az lenne, hogy a szőrét ápolni kéne, de szerintem ez nem nagy elvárás tőle:)

Uszkárok: Kicsi,Közepes,Óriás Kiváló jelző kutyák

Welsh corgi: könnyen tartható, barátságos bár a nyakamat nem tenném rá, hogy jelző kutyaként jó-e

Bár hozzá tenném, hogy attól,hogy leírnak egy XY fajta kutyáról egy átlagos tulajdonságokat nem biztos,hogy az általad vásárolt kutyának is meglesz.

1 Beagle tulajdonosa vagyok, mikor megvásároltam felhívták rá a figyelmemet,hogy mennyire ugatós energikus családi központú és mindent szétrág. Hát ezekből csak az energikus és a családközpontú igaz rá, csak a kutyákat ugatja meg a miénk, az embereket nem szokta..bárkit beengedne sajnos a kerítésen belül, míg a falu másik végébe van egy beagle az pedig mint egy örjőngő véreb:/

Nevelés kérdése a kutya magatartása.

Sok sikert a választáshoz!:)

2012. ápr. 17. 20:46
 7/8 A kérdező kommentje:
A válaszokat köszönöm!
2012. ápr. 17. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az amerikai staffordshire terrier a megfelelő választás a számodra. Nekem is van, és alá tudom támasztani a kívánalmakat. Nyugodt kutya, alapjába véve semmi hiperaktivitás nincs benne. A mozgást szereti, de szerintem ha minden nap betartod, akkor elég neki másfél óra intenzív szaladgálás. Ezt esőben, hóban, mindig kell csinálni, mert valósággal követeli a napi mozgásadagot. Összeszoktatható más állattal, és maximum 20 kg.
2012. ápr. 17. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!