Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon szeretnék megmenti egy...

Nagyon szeretnék megmenti egy kutyust, és menhelyről elhozni, de félelmem van, szerintetek?

Figyelt kérdés
az a kutya pl egy német juhász amit onnét hoznék lenne már 2 éves látszólag rendesnek , tűnik de nem nálam szocializálódott nem tudom , hogy bánt vele az előző gazdája és félek , hogy nem birok vele és megtámadna , szerintetek ez lehetséges?
2013. jan. 29. 19:15
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:

Nem fog bántani, csak az a "félelmetes" számodra, hogy felnőtt nagy kutya, és nem ismered az elő életét. Én egy 2,5 éves rotit hoztam menhelyről, mivel távolt volt tőlünk a menhely, nem tudtam sokszor kimenni látogatni. Először elmentünk megnézni, már akkor úgy üdvözölt, nyalakodott, mintha 1000 éve ismert volna. A kocsiba simán bement, kicsit nyugtalan volt az úton (de nem akart kimenni, vagy nem ugatott, csak új volt neki a helyzet).

Mikor megérkeztünk, kiengedtük az udvarra, mindent felfedezett, mindent körbeszaglászott, később a lakásban is. Megmutattuk neki a helyét, oda is hamar odaszokott. Bár a kertben, udvaron sehol nincs egy kis rés sem, illetve nem hagytam még véletlenül sem nyitva egy ajtót egy kaput sem, egész éjjel nem tudtam aludni attól féltem, hogy elmegy, vissza akar szökni vagy nem tudom. Másnap reggel mentem ki hozzá és jó nagyon nyújtózkodva jött elém. (mint aki már évek óta itt él)

Arra figyelj eleinte, hogy gyerekkel ne maradjon kettesben a kutyus.

Mivel nem ismered az elő életét, lehet, hogy van valami rossz emléke (mondjuk egy kisgyerek meghúzta a fülét, vagy rácsapott egy faággal). Aztán nehogy baj történjen.

Összességében kellemesen fogsz csalódni, mert különböző élet szituációkban tényleg úgy fog viselkedni a kutya mintha már nagyon rég veled élne.

2013. jan. 29. 19:49
 12/43 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon gyorsan felejtsétek el, hogy a mentett kutya hálás.

A kutya nem gondolkozik a múltján, hogy jajj de rossz volt neki, most meg milyen jó, persze a vacsorájának azért örül, de az emberi értelemben vett hálát nem érzi. Pont olyan eséllyel szarik majd a fejedre mint egy kétszázezres törzskönyves.

Ha ilyen kérdés felmerül nálad, hogy megtámadna-e a kutya, illetve már most félsz tőle szerintem hagyd ott, ahol van.

2013. jan. 29. 20:25
 13/43 anonim ***** válasza:
68%
Két menhelyi állatom van, és biztosan állíthatom, hogy nem hálásabb egy vásárolt kutyánál egyik sem. Sőt. Ettől függetlenül én nem féltem attól, hogy megharapnak, pedig az egyiket harcoltatták. Igen, nagyobb problémák vannak vele, mint egy "nullás" kutyával, de ez ezzel jár. Azzal, hogy kihoztam őket 4 kutya életén segítettem. Rajtuk, és a másik két kutyán akik a helyükre kerülhettek. Nagy munka lesz, szinte biztos, hogy kutyasuli, de megéri. Egyébként nem hiszem, hogy megtámadna, de ha félsz az nem jó senkinek. Ő is érzi. Legyél magabiztos, határozott, domináns. Ha ezt nem teszed meg az elején, akkor sokkal nehezebb dolgod lesz.
2013. jan. 29. 20:27
 14/43 anonim ***** válasza:
Volt egy Illatos úti kutyám, vele nagyon nehéz volt az első pár hónap. Tavaly nyáron hoztam egy éves és két hónapos menhelyi kutyát, ő is már ott eldöntötte, hogy eljön velem. Nagyon szépen őrzi a házat, nincsenek vele gondok, játszik, eszik, sétál, hízeleg. Csak azt hozd el, amelyik már a menhelyen elfogad téged.
2013. jan. 29. 20:37
 15/43 anonim ***** válasza:
Fajtamentoknel voltunk 2 eve higy megnezzuk a neten kinezett szukat...ugy hugyozott mint a kanok es a parom (aki kutyat akart) ,nagyivbe elkerulte,hozzam meg odajott pedig a tököm se hivta...végülis nem hoztuk el.nem lett volna lakásba valo na meg hogy ennyire domináns volt.nem lett volna eronk ennyit.kuszkodni szerencsetlennel. Pár honappal kesobb vettunk egy tk-s kutyat.
2013. jan. 29. 20:41
 16/43 anonim ***** válasza:
*páromaT nagyívben elkerulte
2013. jan. 29. 20:45
 17/43 anonim ***** válasza:
90%

Majd megmondom a huskymnak, hogy hálásnak kéne lennie nekem:D Mert erről ő nem tud, pedig mentett kutya. Hónapokig nem is volt normális kötődés köztünk...

Szóval ez ilyen formában, hogy 'a mentett kutyák hálásak' egy baromság. Van olyan mentett kutya, amelyik hálás, van amelyik meg totál agresszív lesz kutyákkal vagy akár emberekkel is. Rengeteg múlik a személyiségén, a gazda személyiségén, és persze fontos az előélete is. Szóval ha félsz, ne vállalj be egy német juhászt, esetleg ha tudsz vele járni normális kutyasuliba, és képes vagy fejlődni, akkor.

2013. jan. 29. 20:55
 18/43 anonim ***** válasza:
A jobb menhelyeken akárhány kutyával sétálhatsz, barátkozhatsz, amelyikkel kialakul a kapcsolat, azt kell hazavinni. Ha ilyen kapcsolat nincs, akkor már régen rossz, az nem a te kutyád. A menhelyiek meg is kérdezik, lakásban lenne, vagy kerti kutya, aztán ajánlanak. A helyedben közepes termetű keveréket választanék elsőre.
2013. jan. 29. 21:05
 19/43 anonim ***** válasza:
Normális menhelyről úgy nem adnak ki kutyát,hogy előtte nem ismerik meg a viselkedését.
2013. jan. 29. 22:17
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

Szép dolog, hogy menhelyről szeretnél kutyust, de az nem jó ha már ilyen kèrdéseken gondolkodol. Egy menhelyi és egy utcáról befogadott kutyusunk van. Amikor megláttam kóborolni szegény kutyát csak arra tudtam gondolni, hogy nem hagyhatom ott. Semmi félelem nem volt bennem és most sincs. Szinte ő vàlasztott engem és olyan volt mintha küldték volna, mert pont előtte gondolkodtam, hogy errefelé nincs kóborkutya és tessék.:) Mikor ránézek sokszor eszembe jut a régi goldenünk (sajnos elszökött és nem jött haza) olyan mintha ő küldte volna. Nem tudom miért de szinte pont olyan nekem.

Mikor játszok vele ugyan olyan èrzés fog el mint régen. Szerintem nem véletlen volt, hogy pont arra jártam, ennek így kellett lennie. Nagyon vidàm sokszor sìrok mert annyira megváltotott és úgy örülök neki, hogy pont akkor mentünk arra. Megfogalmazhatatlan érzés.

Ugyan ez a menhelyes kutyus is. Ott ült csendben, egyedül ő nem ugatott mintha csak ránk várt volna. Mikor èrte mentünk és kihozták szinte mintha mondta volna: Jaj de vártalak titeket, tudtam hogy vissza jösztök értem!:)

Mikor átvettem a pórázt autómatikusan kirángatott a kapun megállt a kocsi előtt és mikor kinyitottuk az ajtót rögtön beugrott.

Csodás érzés de jól meg kell fontolni a dolgot és meg kell ismerned a kutyust, hogy tényleg illik e hozzád. Ha kérsz segítséget biztos segítenek neked ha ez a kutyus még se lenne az igazi.

2013. jan. 29. 22:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!