Tegnap befogadtunk egy kutyát a menhelyről.5 éves. Nem tud egy parancsot se, sétálni se. Hogy tanítsam meg a sétára? Milyen parancsszavakat tanítsak neki? /márha tanítsak/
Na hát sétálni azért biztosan tud :) Tedd rá a pórázt, és vidd, ez az alapeset, de ha leírod, hogy konkrétan mi a probléma, akkor valószínűleg konkrétabb segítséget is tudunk nyújtani ehhez. Tanítani meg azt tanítasz neki, amit akarsz, semmi nem kötelező. Majd úgyis rájössz, mire van szükségetek az együttéléshez.
Mondjuk így az ünnepekre pont nem szerencsés kutyát hazavinni, abba a káoszba, a díszek, a rengeteg kaja, a jövés-menés...
Köszönöm :)
Ha most nem hoztuk volna haza,akkor hamarosan elaltatják. :(
Hozzám is karácsony előtt került egy négy éves mentett kutyus, aki soha nem volt előtte tanítva, sétáltatva.
Két parancsszót ismert mindössze: Nem szabad, kifelé. Ebből már sejthetitek milyen jó sora lehetett....
Mostanra már ezeket tudja: ül, helyedre, marad, mellettem sétál, behívás, úttesten átkelés.
Azt hogy mellettem sétáljon póráz nélkül, csak néhány napja kezdtük el tanulni. Tegnap pont feltettem egy kérdést erről. Ebben én is leírtam hogy hogy csinálom, és kaptam nagyon hasznos választ is (3/6). Mind kettő működik. :) http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3927940-hogya..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!