Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik parancs szót használjam?

Melyik parancs szót használjam?

Figyelt kérdés
Mikor leültetem a kutyám és mondom neki "vársz" majd indulnánk mondhatom azt, hogy "gyere" vagy azt össze fogja keverni a behivásnál használtal?
2013. jan. 27. 15:33
 1/5 compactegon ***** válasza:
persze, hisz magadhoz rendeled :)
2013. jan. 27. 15:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a behívásra nem az igazi a gyere, persze nyilván ez ízlésfüggő, na meg a kutyát nem érdekli, hogy melyiket használod. A lényeg, hogy két külön szó legyen a behívás, és a sima magadfelé hívás. Én az ültetés végén azt mondanám, hogy 'gyere' a behívásra pedig egy másik szót találnék ki: 'gyere ide' vagy 'hozzám'. A lényeg, hogy tudja, hogy ha az a szó elhangzik, azonnal oda kell mennie hozzád, nem csak feléd, és nem késlekedve.
2013. jan. 27. 15:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem köszi:)
2013. jan. 27. 16:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Kutyasuliban azt tanították és mi azóta mind a mai napig a "Lábhoz" szót használjuk.

Ezt mondjuk pl. séta közben minden esetben, pl. amikor a járda széléhez érünk,- ne lépjen az úttestre az engedélyed nélkül- ekkor bal láb mellet szorosan leül, és addig nem moccan, amíg el nem hangzik újra a "Láb" szó. Aztán amikor átértünk az úttesten és olyan helyen vagyunk ahol lehet szaladgálni, akkor azt szoktam mondani, hogy "Mehetsz". Nálunk bevált. :)

Behívásnál először a "Hozzám" szóval gyakoroltunk, aztán pedig a kutya nevével.

(Imádtam a suliban amikor egy csomó kutya egyenes sorban ül szemben a gazdikkal, és egyenként a behívást gyakoroltuk. A "Hozzám"-ra előfordult, hogy más kutyája is megindult a gazdijához. :) )

2013. jan. 27. 20:07
 5/5 A kérdező kommentje:

:)

Köszi.Akkor igyekszem majd ezt kipróbálni

2013. jan. 27. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!