Melyik kutyafajta alkalmas mind családbarát kedvencként mint a K9-esekhez hasonló "Fogd meg Csibész " parancs betanítására? Úgy mint a rendőrkutyák.
Most lehet hogy elítéltek, de...
Stafford, Pit bull Családcentrikusak, inteligensek nem borul el az agyuk ivarérettség után, remek házőrzők. Sok tenyésztő is csibészeltetett staffival, pittel védi a tenyészetét, vagy kiállítási kutyáit.
Bármilyen tökösebb kutya alkalmas erre, a parancsra támadást és eresztést úgyis tanítani kell, egyiknek sincs a vérében. Persze ezt gyakorolni is kell, hogy ne felejtse el, amihez olyan egyed kell, aki bírja a munkát, ő viszont akkor rendszeres és kimerítő foglalkozást igényel. Nem úgy megy ez, hogy egyszer beállítod, aztán működik, és még mindig ott van az a veszély, hogy ha a kutya megérzi, hogy most nem felszerelésre harapott, hanem tényleg húsba, akkor megijed, hogy úristen, embert nem harapunk, és akkor húzatod le a vécén a képzést. Nem véletlen, hogy a fegyveres erőknél "elmebeteg" kutyákat alkalmaznak, akiknek mindegy, mibe harapnak, csak teljesítsék a feladatot. Egy emberközpontú családi kutyánál ez már nem biztos, hogy így fog működni.
Én azt mondom, döntsd el, melyiket akarod jobban, őrző-védő vagy családi kutyát, vegyél egy arra alkalmas fajtából egy arra megfelelő egyedet, és reménykedj, hogy a másik szerepre is alkalmas lesz, de ne legyenek olyan elvárásaid, amiknek csak nagyon kevés kutya tud megfelelni.
Nincs olyan kutya amelyik nem családbarát.Csak nevelni lehet nem családbarátnak.Az őrző-védő munka olyan habitust kíván a kutyától.A vizsla nem olyan szerintem.
Kutyaiskolában szakemberek képzik ki a kutyád.Menj el kérj tanácsot azért nem kell fizetni.Beszélgess emberekkel akik oda járnak iskolába mik a tapasztalatok ,aztán mérlegeld elmehetsz több iskolába tájékozódni.Hozzám 7évesen került a kutyám akkor kezdtünk suliba járni ,szóval nem csak kölyköt lehet tanítani.
Ha megvan a kutyád arról is megmondja egy szakember alkalmas e ilyen feladat ellátására vagy nem.Szerintem ezért sem kell fizetni.A fajtakiválasztásban is segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!