Melyik kutyafajta alkalmas mind családbarát kedvencként mint a K9-esekhez hasonló "Fogd meg Csibész " parancs betanítására? Úgy mint a rendőrkutyák.
Figyelt kérdés
Tehát úgy képzelem el, hogy normális családbarát kutya házikedvenc de szükség esetén elkapja azt akire ráparancsolom Pl bejön valaki a kertembe de parancsra el is engedi illetve hol tanítják ezt be a kutyánk? Oké Német és belga juhász és azon kívül? Kuvasz esetleg? Vagy más?2012. dec. 17. 18:51
21/31 A kérdező kommentje:
a mali az a belga juhász ugye ? :) és a Moszkvai őrkutyáról mit tudtok ? :)
2012. dec. 18. 20:28
22/31 anonim válasza:
Boccs, de a kérdésed alapján semmit nem tudsz a kutyakiképzésről, így a moszkvai őrkutyát szerintem felejtsd el nyugodtan még egy darabig.
23/31 A kérdező kommentje:
igen sajnos még elég amatőr vagyok a témában... :) azért kérek segítséget :)
2012. dec. 18. 21:29
24/31 anonim válasza:
Nyilván mindenki megtanulta valahogy, csak itt az a probléma, hogy rögtön ilyen dolgot szeretnél. Laikus vagy, és sajnos nagyon sok az önjelölt kutyakiképző, illetve a segéd, akik a hozzánemértésükkel nagyon komoly károkat tudnak okozni. Én a helyedben először elmélyednék a kutyafajtákban, és elkezdenék kutyaiskolákat látogatni. csak ugy kutya nélkül. nézel, és tanulsz. Ki fog benned alakulni egy kép, hogy mi a pontos elképzelésed, hogy ez a valóságban ,hogy működik, és akkor könnyebb lesz a választás. valamint lesz róla valamennyi fogalmad.
25/31 anonim válasza:
Azt felejtsd el, hogy "ráuszítod " valakire a kutyádat. Még saját udvaron belül sem teheted meg. Egy kutya vagy védi a területét, vagy sem. Még azonos fajtákon belül is vannak az egyedek között különbségek.Nem is kell éppen fajtatisztának lennie egy kutyának, csak megfelelő testméret és megfelelő idegrendszer legyen, akkor jól nevelve a családdal is remekül ellesz, a területét meg a maga módján védeni fogja.
26/31 A kérdező kommentje:
eszem ágában sem lenne egyedül csinálni csak szakemberrel:9 és igen még sokat kell tanulnom...
2012. dec. 19. 16:41
27/31 pinkipoo válasza:
Ha csalàdi kutyàt akatsz akkor èn a golden retrievert ajànlom!nekem is van egy 7 hònapos!csalàdkutyànak a goldi a legjobb salyàt vèlemènyem alapjan.nagyon baratsàgos,engedelmes.
28/31 anonim válasza:
9-es! Kuvaszok között nőttem fel!éves korom óta 4 kuvasz vett körül. Soha, de soha nem bántott volna egyik sem, pedig lovagoltam rajtuk, rájuk feküdtem, velük aludtam.Én nem tudok jobb családbarát kutyát! Igaz, ha idegen lépett volna be, valószínű, hogy egyben nem ért volna be a házig. De a családért az életüket adnák!
29/31 anonim válasza:
Stafford pitbull na az igazán jó lehet ha elkap valakit. mire elereszti fél karra marad az illitő.
30/31 anonim válasza:
Nekem volt egy komondorom 4éve elpusztult 13 évesen. nagyon imádtuk. véleményem szerint könnyen tanul hűséges a végtelenségig és a területét védi. idegen hozzánk nem léphetett be engedéj nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!