Hogy tanítják be a kutyát úgy hogy úgy űl, fekzik a parancsra mint egy katonatiszt?
Tudtommal kajával csinálják. Legalábbis én nagyon-nagyon régen úgy tanítottam be, hogy elhúztam az orra előtt a kaját lefelé, közben mondtam, hogy feküdj, és lefeküdt a kaját követve.
Felfelé húzva meg felült.
Szerintem is-is.
Vagyis lehet a legprofibb kiképző mellette, nem tudom elképzelni, hogy pl. egy mopsz az első parancsszó 1 tized másodpercében hasra vágja magát és közben tekintetét az emberre függesztené, várva a következő parancsot.
Ilyet láttam már pl. juhászkutyáknál, de mondjuk egy pincsinél, vagy csivavánál sosem.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet őket idomítani, sőt.
De szerintem egy "munkamániás" és egy öleb közt nagy a különbség a parancs teljesítése szempontjából.
(elnézést az ölebezésért akit ez sért :D )
Amúgy szerintem ha te vagy a falkavezér és következetesen foglalkozol a kutyáddal, el tudod ezt érni magadtól is, nem kell hozzá kutyaiskola.
Tökéletesen és nem is hinnéd milyen könnyen meg lehet tanítani a leglassabb kutyát is.Egy jó gazdi-kutya kapcsolat kell.Hát, igen, a nagytestű kutyák eleve a méretükből adódóan nem fognak gyorsan teljesíteni,de dinamikusak lesznek.Egy német dog is ugyanúgy szeretne megfelelni a gazdi elvárásának, mint egy kisebb, dinamikusabb német juhászkutya.Úgyanígy egy tacskó a testfelépítése miatt nem is tud lefeküdni úgy, ahoigy az szabályos, hiszen a rövid lába nem elég hosszú, hogy úgy feküdjön, hogy a mellkasa ne érjen le.Attól még a tacsi is szívesen ül, követ szabadon de még apportírozik.Pedig a tacskóról köztudott, hogy makacs fajta.Ha szereted a kutyát, és ezt érezteted vele elég erősen, akkor a csillagokat is lehozná az égről neked fényes nappal.
Ha tudsz feltenni konkrét kérdést, akkor szívesen elmagyarázom, hogyan kell megtanítani a kutyát a-tól z-ig.
Persze, ha ilyen hitetlen vagy, nem fog menni.Bízni kell a kutyában, lelkesedni kell, és ő is lelkes lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!