Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Balesetet okozó kutya és a...

Balesetet okozó kutya és a chip. Te mit tennél?

Figyelt kérdés

Ma volt a hírekben kutya okozott balesetet 2 autónak annyi, 1 súlyos sérült, 1 kimúlt kutya.

Etikai témát feszegető kérdés, mi lenne ha.

2013. jan. 22. 04:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nem szöknek el és ki a kutyáim, és abban a tudatban chipeltettem be őket, hogy így felelősséget kell vállalnom értük, de nálam ez nem chip kérdése, egyébként is felelősen tartom őket. Nem is teljesen értem a felvetést, épp ezért is tették kötelezővé, hogy ne lehessen elodázni a felelősséget. Azt az állatorvost meg, amelyik egy tetemből kiszedi a chipet feljelenteném a maoknál.
2013. jan. 22. 08:12
 12/29 anonim ***** válasza:
84%

szerintem egy ember, aki felelősen tartja a kutyáját, annak nem szökik el. a séta közbeni póráz szakadást lehetetlennek gondolom, mert ha látom, hogy rossz állapotban van a póráz, akkor veszek egy újat. ha egy kutya nevelve van, nem szökik ki a gazda lába mellett a kapun, még akkor se, ha nincs ott a gazdája. amúgy, én sétánál minden úttestnél leültetem a kutyát, még akkor is ha nincs kocsi, hogy tudja, hogy nem lépünk le az úttestre egyből.

És igenis, aki nem tud vigyázni a kutyájára, az vállalja érte a felelősséget, mert ha én megtudom oldani, holott állandóan dolgozok, akkor ne mondja más, hogy nincs ideje... mindenképpen megbüntetném a gazdát, de nem olyan súlyosan, mintha mondjuk maga a gazda okozta volna a balesetet, mert azért valljuk be, a gazdának nem sok köze van a balesethez, azon kívül, hogy elszökött a kutyája... macskák is okoztak már balesetet... ha ez kiderülne, akkor mondjuk adnék egy pénzbírságot, de nem milliós nagyságrendet, hanem "csak" pár százezret, hogy a gazda is kapjon észbe, hogy nem így kell tartani egy állatot.

De én, úgy gondolom, hogy ebben az esetben én vállalnám a felelősséget, mert az én hibámból volt a kutya az utcán.

2013. jan. 22. 08:21
 13/29 anonim ***** válasza:
61%
Ha nekem okozna kárt egy chipes kutya, szemrebbenés nélkül fizettetnék a gazdijával, de ha az én chipes kutyám okozna kárt, akkor szemrebbenés nélkül fizetnék az illető káráért.
2013. jan. 22. 08:40
 14/29 anonim ***** válasza:
Na, akkor a Te kutyádat érdemes felhasználni ilyen célra.
2013. jan. 22. 08:53
 15/29 anonim ***** válasza:
85%

mi az, hogy érdemes felhasználni ilyen célra?

Komolyan, amúgy én már kinézem sok emberből, hogy képes lenne szándékosan elütni egy nyakörvvel kóborló ebet, annak a reményében, hogy chipes, és majd a gazdi fizet, mint a katonatiszt.

2013. jan. 22. 08:58
 16/29 anonim ***** válasza:
8%
és ha valaki mutat valaki egy tulajdonosváltozási szerződést , hogy már nem az övé a kutya , csak az új tulaj elfelejtette átíratni? Akkor már mindjárt nem övé a felelősség!
2013. jan. 22. 09:03
 17/29 anonim ***** válasza:

Az én kutyám, én tartozom érte felelősséggel, csakis én tehetek róla ha elszökik, ezért vállalnám a dolgot, nem próbálnék kibúvót keresni, nem bánnám meg a chipet.

Hiszen ez is az egyik lényege. Ha nekem lenne anyagi károm más kutyája miatt, akkor én sem szeretném hogy kibújjanak a felelősség alól a gazdái. Ez így fair.

2013. jan. 22. 09:28
 18/29 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem ma Magyarországon, ha egy kutya balesetet okoz és abban a kutya is meghal, csak egyszerűen félre lökik az útról és meg se nézik kié! A chip az állat érdekeit képviselik! Ha véletlenül elveszne, (tűzijáték, vagy egyéb ok miatt) akkor az aggódó gazdinak van reménye arra, hogy vissza kerüljön szeretett kedvence! Én ezért rakattam chipet a kutyámba, mert nagyon nagyon fél minden durranástól. (sosem szökött el még!) Sosem lehet tudni, mit hoz a holnap :)
2013. jan. 22. 09:31
 19/29 anonim ***** válasza:
31%
Akik nem vállalnának felelősséget....Ha a gyereketek összetörne egy kocsit brahiból, azért sem vállanátok? Azt mondanátok, h nem a ti gyereketek, hanem Marikáé 3 várossal odébb?
2013. jan. 22. 09:53
 20/29 anonim ***** válasza:
4%
kKzárt dolog, hogy elszökjenek a kutyáim! Ha előttem lelépne a járdáról és pont elütnék ami szintén lehetetlen akkor vállalnám a felelősséget. De ha így állunk hozzá és egy kisgyermeket elütnek volt már rá példa akkor a vezetőt sem kellene elítélni hanem csak a szülők a felelősek, nem? Ha egyedül engedném ki a kutyámat és úgy elütnék akkor nem vállalék érte semmit mert nem tartom felelősen tehát felelősséget sem vállalok, így írtam, hogy akkor valaki mutatna egy ad-vételit vagy tul. váltási papírt az máris kibújt a felelősség alól. Volt már rá példa, hogy kóbor kutyákat direkt ütöttek el akik nem szeretik az állatokat így nem biztos, hogy az a szerencsétlen állat valóban a kocsi elé rohant. A másik amikor valaki leteszi a jogosítványt akkor tanítják, hogy "Gépjármű vezetőnek úgy kell vezetni a gépjárművét,hogy a látási és útviszonyok figyelembe vételéven bármikor meg tudjon állni.....
2013. jan. 22. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!