Egy kan rottweiller elfogadna "gazdának" egy 15 éves lányt?
Ahogy bejön a jobb idő, szeretnék egy kiskutyát, és a rottweiller tetszik nagyon, vagy a bullmasztiff.
Félek, nem fogadna el..mármint, hogy egy 163 centi magas 14,5 éves lányt képes lenne elfogadni ? Vagy lekezelne?
Jah és kertes ház, kint lenne a kutyus...tudom hogy szüksége van neki a gazdájára, de anyum bentre nem enged kutyát, maximum kistestűt.
Előre is köszönöm!
Nem tudom mennyi a zsebpénzed, de egy valamire való táp (közepes minőség) olyan 8eFt környékén van (15kg), ezt meg tudnád neki venni minden hónapban?
Azon kívül a rotikat agyonszaporították, akárhány menhelyen voltam bent, a legtöbb fajtatiszta kutya rottweiler volt. Az ilyen helyeken a diszpláziától kezdve a többi örökletes betegségeken át, bármi előfordulhat, ami majd a kiskutya 1-2-3 éves korában jöhet ki, mivel nem szűrtek rá a szülők, így bármi lehet.
Bullmasztiffot pedig 30eFt-ért még szaporítóktól sem fogsz kapni..
De azt jobb, ha tudod, ha nem figyelnek az idegrendszerre is (márpedig arra csak tenyésztő figyel), könnyen megütheted a bokád és egy fegyvert tarthatsz a kezedben. Mert a bullmasztiff is lehet az és a rottweiler is, ha nem jó helyről veszik.
Ha erre még rájön az, hogy netán nem boldogulsz a nevelésével, más pedig nem fog vele foglalkozni, na akkor lesznek csak igazán gondok.
Köszönöm a válaszokat!
Már nagyon sokat olvastam a kutyatartásról...és azért nem akarnánk bentre, mert beszokik, utána pedig rossz lesz neki kimenni az udvarba...nem?
Igen..most már én is érzem...
A tudatlanságot arra értem, hogy az oldalakon nem tudom, hol tudok ilyen kutyákat keresni..magáról a tartásról sokat olvastam.
És akkor esetleg valami más kutyát tudnátok mondani, ami ezek után NEKEM való? vagy ne is álmodjak?
Az általad vágyott kutya tartási költsége alap hangon is havi 10 ezer forint (és akkor kutyaiskolába még nem jártál vele). Ha van ennyi felesleges pénzetek minden hónapban, akkor egy év alatt a vételárát is össze tudod gyűjteni. Ha mégis olcsón veszel kutyát, akkor viszont ne csodálkozz, ha hosszú távon ennek a többszörösét otthagyod az állatorvosnál.
Rajtad kívül még nagyon sok embernek nincs pénze arra, amire vágyik. Ilyen esetben két dolgot lehet tenni. Ideiglenesen lemondani a túlzó vágyainkról (hátha később lesz még jobb a helyzet), vagy gyűjteni rá, tenni annak érdekében, hogy megvalósuljon.
Vállalnánk menhelyről is kölyköt, de mi a garancia?
Mert akkor már nagytestűt szeretnék.
Nem tudhatom hogy mekkorára nőne meg...
és ezt most nem bántásból mondom...csak nekem a nagy kutya a mindenem...
Valamint milyen menhelyek vannak?
Budapesti vagyok.
Az illatos úti menhelyről tudok...azt figyelem minden nap..máshol mik vannak?
Ebben segítenétek még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!