Nem tenne jót a kutyás morálnak az ebadó újbóli
bevezetése? Mit gondoltok?
A chip regisztrálása kb 300ft körül van. A mi lelkiismeretes állatdokinkat mikor kérdeztem, hogy a cippeltetésben benne van-e a regisztráció, nézett rám, hogy ez természetes...
2009. aug. 30. 09:56
Nem tartanám jó ötletnek. Azt viszont igen, hogy minden kutyatartónak vizsgáznia kelljen a kutyatartás alapvető szabályaiból és valamilyen engedelmességi vizsga is kötelező legyen. Természetesen eleinte több lesz a kidobott kutya, de bármit teszünk, ez így lesz, viszont, ha nem teszünk semmit, az sokkal nagyobb baj.
2009. aug. 30. 19:51
23/27 A kérdező kommentje:
Minden válaszban látok igazat, de mégis azzal a válaszolóval értek egyet, aki a képmutató prémiumosokra hívja fel a figyelmet... Jó egészségű, génállományú kutya nem lesz beteg a sima táptól. A prémium táp nem kötelező, hanem ajánlott, bizonyos betegségeknél kötelező...
Nekem menhelyről van a kutyám, az átírásért 398 ft-ot kértek. :S Szerintem ez igazán nem nagy összeg, így utólag főleg nem, hogy visszatalált hozzám a drága. :)
"1) A kutyáknak nincsen nyilvántartási rendszere, hiszen nem kötelező a chip. A gazdának még a csekket se tudná az állam kiküldeni, hiszen nem tudni, kiknek van kutyája! " - ezzel kapcsolatosan csak annyit, hogy ha a kötelező oltást ellenőrizni tudja az önkormányzat, akkor erre is lenne valami ötletük! (legalábbis nálunk, vidéken - 8000 fős kisvárosban ellenőrzik!)
2009. aug. 31. 13:07
Minden kutyának szüksége van jó minőségi eledelre. Ez nem a génállomáytól függ! Ha pedig valaki képmutató akkor őt szídd ne a jó tápokat! Hogy gondolod? Ha a kutya egészséges akkor eheti a 2% hústartalmú, marhavérrel kevert színezékes sz@rokat? Ha te egészséges vagy akkor nem kell rántott húst enned, meg zöldséget meg gyümülcsöket, eheted a kenyéthéjat. De ha beteg vagy akkor eheted a rántott húst... Ez butaság. A jó tápok között is vannak olcsóbbak.
2009. aug. 31. 17:09
Amúgy nincs olyan hogy smia táp. Jó táp van meg olyan ami nem felel meg a kutyának de legalább olcsó. A te általád sima tápnak nevezett dolgoban olyanok vannak amik nem elégítik ki a kutya szükségleteit, ellenben a prémium tápokkal... De kérdés mit értesz sima táp alatt... A teszkósat vagy pl a Dog Chow-t? Mert nem csak Royal canint lehet venni prémiumtápként...
2009. aug. 31. 17:11
27/27 A kérdező kommentje:
A Royal Canin jó pár éve nem prémium táp, aki utána néz meg tudja miért. Egyenlőre még meg tudja fizetni az előkelő helyeket magának a boltokban, de a tartalma pedigree szinten mozog, mivel a gyártó jól megszedte magát és mivel be akarta aranyozni a háza falát csökkenteni kellett a tápértéket...
Ajánlott, kötelező. A kettő között óriási a különbség. Igen, ha egészséges vagyok, ajánlott helyesen táplálkoznom, de nem kötelező. ;)
Kapcsolódó kérdések: