Mit szóltok ehhez a microchipes megjelöléshez? Te beültettetted már a kutyádnak, vagy be fogod?
Kösz a lepontozást!!!!! Az egyik legnagyobb állatvédő vagyok, egy hangyát nem tudnék megölni!!' Szóval köszi!!!!!
Mellette vagyok a chipezésnek, mint már írtam , de ez most haza vágott!
Ha epilepszia lenne, akkor lábra tudna roham után állni .
Kösz az együttérzést, nekem olyan ne ítélkeztek, akinek azért fontos a chip, mert mi van ha a kutyája elszökött, nem, nem erről kellene szólnia az egésznek!!!
A lepontozás haza vágott? :) Remélem, hogy nem arra mondtad... Remélem jobban lesz a kutyád (én NEM pontoztalak le, nincs miért) a véleményem úgy, hogy nem vagyok állat orvos az, hogy epilepsziás a kutyád. A roham eleinte tudtommal nagyon megviseli, megijed, sokkot kap stb. Tőle az állat lehet ezért nem tud lábra állni meg enni.
Amúgy majd írd meg ide vagy tőlem privátba, h mi lett a kutyuval mert még ismeretlenül is érdekel. Mivel, igen én is szeretem az állatokat ;)
Dehogy a lepontozás, ez a magyar inteligencia erre csak ennyit tudok mondani !
Kivették a chipet a kutyámból, minden lelete negatív volt, kíváncsi leszek tényleg ez volt e a baja, mert a sok nagyokosnak egy szóval nem írtam, hogy tuti a chip !!!
Nagyon remélem jobban lesz és nem ő volt az egyetlen kutyus, akinek nem fogadja be ennyi idősen a szervezete, hiába bőr alá kerül csak ! A tokláz is bőr alá kerül, mégis begyullad ! Most antibiotikumot kap és sok szeretetet!
Köszi, utolsó, hogy érdeklődtél , még megírom pár nap múlva van e jelentős változás, de remélem lesz pozitív arányba !
55-s, attól hogy chipes a kutya attól még ugyanúgy ott maradhat mert a gazdája akkor is kirakja mert a chip ellenére a fejekben még mindig nincs rend.
Valahol írta valaki hogy találni chipes kutyát menhelyen mert a gazda nem megy érte.
Chipes kutya lefial, a gazda lerakja a kölyköket útszélére onnan meg valaki beviszi a menhelyre.
Chipes kutya szaporító, kölykök irány menhely ha rajta marad.
Kóbor kutya bekerül, illetve az is lefial én annak a kölykei is bekerülnek.
Ha valaki emiatt kirakja a kutyáját, az is oda kerül.
Nem tudom milyen csodát vártok ettől, ez max annak jó aki vissza is szeretné kapni a kutyáját ha az elveszik véletlen, illetve majd az adóhatóságnak ha szeretne valami adót kivetni a létrejövő nyilvántartás alapján.
Én nem tenném kötelezővé, viszont a bilétát mindenképp, mert arra senkinek sem lehet ellenérve,kifogása.
Igazából csak azért vagyok ellene mert tudom hogy később esély van rá hogy kitalálnak rá valami adót.
Személy szerint ha valaki felelős megígérné hogy a kutyákon soha nem fognak pénzt beszedni, akkor máshogy állnék hozzá, és biztos sokan mások is.
Mert a chip pártiak nem értik meg hogy sokaknak evvel elvi problémájuk van, sem mint anyagi.
És csak halkan kérdezem meg hogy a macskába ilyen alapon miért nem kell?
Van ellenérv:az én kutyáim pl.folyton elhagyták,bármivel is erősítettük fel.
Biztos,hogy nem az adó miatti nyilvántartás az ok.Ugyanis sok éve kötelező a veszettség elleni oltás,és ezt az orvosok be is jelentik minden kutyáról minden évben a hatóságoknak.
Ez az adatbázis épp elég ahhoz,hogy az adót kiszabják,ha épp ez lenne a céljuk.
No igen, de mi van leírva egy oltási könyvbe?
fajta,nem,életkor,szül.dát.,előző oltások
még fénykésem sincs.
Nem lehet rábizonyítani hogy egy kutya ez a alapján a tiéd, mert lehet mondhatni hogy a másik elveszett, ezt meg most fogadtam be annak a helyére mert annyira hasonlít rá, vagy annak a kölyke.
Míg a chippel elég alaposan belehet azonosítani a kutyát, és a hozzá tartozó embert.
Ha valaki kirakja a kutyáját, és a továbbiakban nem tart rá igényt, akkor tény, hogy a kutya menhelyre kerül, ellenben a gazdát felelősségre lehet vonni, ugyanis a kutyát kirakni nem éppen megengedett az állatvédelmi törvény szerint.
És én személy szerint az ebadóval is egyetértenék. Jó lenne valahogy beleverni a fejekbe, hogy a kutya nem egy olyan dolog, amit kicseszek a kertbe és eléteszem a maradékot. Akinek erre kell, az ne tartson kutyát.
És sajnos a magyar embereknek a pénztárcájára lehet csak hatni, az eszére, meg a szívére nem. Azzal próbálkoztunk sokáig, az eredményt meg lehet tekinteni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!