Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szóltok ehhez a microchipe...

Mit szóltok ehhez a microchipes megjelöléshez? Te beültettetted már a kutyádnak, vagy be fogod?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 19:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
90%
Az előző kommentedre meg: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Szerinted a kutyát sétáltatni valami nagyvárosi sznobéria? Atyavilág, komolyan behalok milyen emberek vannak...
2013. jan. 3. 20:49
 22/62 anonim ***** válasza:
90%

Jobb helyeken vidéki kis falvakban is sétáltatják a kutyákat. Persze elenyésző, de szerencsére egyre többeknek fontos a kutyusuk mentális egészsége.

Gyerekkoromban elveszett a kutyusunk, több hónap elteltével ugyan, de visszakerült hozzánk. Ez viszont csak egy szerencsés véletlenen múlott. Ha lett volna benne microchip, talán még aznap megkerül.

Mint ahogy másfél éve találtunk egy kutyust, másnap az állatorvosnál a chip alapján fel tudtuk venni a gazdival a kapcsolatot, aki még aznap jött is a kedvencéért.

Két kutyámmal jövő hétre kaptam időpontot a dokihoz. Megkapják a kötelezőt és mellette az azonosítót is. A kölyök már chippelve került hozzám.

Nagyon jó dolognak tartom, ha nem 3,5 ezer, hanem több, kötelező vagy nem, berakatnám nekik.

2013. jan. 3. 20:53
 23/62 anonim ***** válasza:
88%

Kicsiny faluban élek.Mindkét kutyánk chipes.

Először,mikor Pestről ideköltöztünk,mindenki megszólt meg kiröhögött azért,hogy a kutyákat naponta sétáltatjuk,kijárunk velük a pusztára.

Most már egyre többen sétáltatják a kutyáikat,főleg fiatalok.

2013. jan. 3. 20:55
 24/62 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, végképp nem értem, hogy mi a fenéért tartasz állatot, ha a minimális igényeit sem vagy hajlandó kielégíteni! Örömmel tölt el, hogy elhanyagolhatod, hogy szenvedni, unatkozni látod?
2013. jan. 3. 21:19
 25/62 anonim ***** válasza:
86%

Mert az a kutya is bármikor megléphet véletlen, balesetet okoz, ha pl: jön hozzátok vendég és véletlen nyitva hagyja a kaput, lehet a te kutyád ekkor sem menne ki, de nem minden kutya ilyen.

Az én cuki kis városi kutyám: staffordshire terrier azt hiszem hozzá nem jönnek oda az emberek, hogy jaj, de cuki-muki vagy:) (pedig az:D)

Kertes házban élünk és a kert is elég nagy és jó lenne neki, de ki kell őt kivinni, hogy ismerkedjen a környezetével, lásson más kutyákat és ez nem majmolás, hanem csupán egy kis figyelem.

A téma maga jó, de a hozzá állásod már kezd egy kicsit átmenni az emberek piszkálásába, hogy ki mit miért tesz vajon.

2013. jan. 3. 21:44
 26/62 anonim ***** válasza:
88%

Azt írtad, hogy az a bajod, többek közt, ha a kutya az utcán van, rátok küldhetik a rendőrt.

Nincs ezzel semmi baj. Kutya éppannyira nem való utcára, mint a 2 éves gyerek. Ugyanannyira védtelen.

5 kutyám van, 4 már chipezett és vidéken, az alföldi rokonok közt is nagy téma a chipezés. Persze fel vannak háborodva. Azon nincsenek felháborodva, hogy a kutyájuk egy lánc végén tölti az életét és hogy a kidőlt-bedőlt kutyaház nemhogy téliesítve nincs, de még a szél is átfúj rajta.

2013. jan. 3. 21:47
 27/62 A kérdező kommentje:

"A téma maga jó, de a hozzá állásod már kezd egy kicsit átmenni az emberek piszkálásába, hogy ki mit miért tesz vajon."

Én nem piszkálgatok senkit, eleve néhány válaszoló írt már rögtön ilyen pökhenndi stílusban, meg hogy hisztizek... Semmi hisztizés nem volt a kérdésben, csak egyesek belevizionálnak minden mást. Én speciel erről a chipes dologról is még csak most hallottam, pedig már lassan hat éves a kutyám. Írtam, hogy én nem értek egyet ezzel a törvénnyel. Olyan ez, mint amikor a sok hülye elment az ilyen kamubetegségek, mint a H1N1 ellen beoltatni magát, aztán meg pont emiatt meghaltak.

2013. jan. 3. 21:56
 28/62 anonim ***** válasza:
88%

Nálad divat nálunk ezt hívják kutya szeretetnek:)

Nem értem tényleg, hogy miért zavar téged ez a chipes kötelezettség. A veszettség elleni oltásra is lehetne így reagálni, mert ugyebár a láncra vert illetve bezárt kutya nem igen érintkezik senkivel, de azt elfogadod te is, hogy egy szükséges jó, mert ebbe nőttél fel, a gyerekeidnek már ez egy elfogadott megszokott dolog lesz, hogy chipet kell tetetni a kutyájába.:)

2013. jan. 3. 22:00
 29/62 ratata ***** válasza:
86%
értsed már meg , hogy ebben a balkáni állattartási kultúrájó országban másfél millió gazdátlan kutya van.sok gyökér kidobálja őket rengeteg kárt okoznak,sokat elütnek vagy embereket támadnak meg stb ez ellen csak chippezéssel lehet fellépni mert így nem tudják letagadni a dolgot
2013. jan. 3. 22:04
 30/62 anonim ***** válasza:
88%

De jó, még egy sötét barom, aki képtelen túllátni a saját egoizmusán. Az ilyennel nem lehet vitatkozni. Képtelen még azt is felfogni, hogy a kutyának alapvető szükséglete a séta, az idegen környezet, ingerek megismerése.

A gyerekedet sem tartod bezárva éveken keresztül egyetlen szobába! Neki is szüksége van új ingerekre, arra, hogy tudjon másokkal kommunikálni, le tudja vezetni a feszültségeit, energiáit. A kutya szociális képességeit tekintve egy 3-4 éves gyerek szintjén van! Csak ha olvasnál némi tudományos irodalmat ebben a témában! (Persze nem fogsz, mert túl lusta és tunya vagy hozzá, a kellő intelligencia sincs meg és persze elvakít a szűklátókörűséged is.) És igen, ez már, ahogy a kutyáidat tartod kimeríti az állatkínzás fogalmát, még ha jogilag nem is ismerik el.

2013. jan. 3. 22:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!