Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szóltok ehhez a microchipe...

Mit szóltok ehhez a microchipes megjelöléshez? Te beültettetted már a kutyádnak, vagy be fogod?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 19:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
91%

""Szerinted a kutyát sétáltatni valami nagyvárosi sznobéria?"

Többnyire igen. Divat. Nyilván nem azokra céloztam, akik panelban laknak és néha kiviszik az utcára sétáltatni."

Tényleg? Nem véletlenül alapvető igénye a kutyának, hogy a gazdájával együtt működjön, dolgozzon, feladatot végrehajtson?

Elárulnám, hogy csak az utóbbi 1-200 évben vált ilyen sötétté a kutyatartás.

Korábban ugye pásztorkutyák pásztorkodtak, a vadászkutyák vadásztak (mindkettő ugye egyfajta séta is) a kísérőkutyák kísértek, és igen, a nyájörző kutyák otthon őrizték a portát addig.

A jó kutya pedig megbecsült drága kincs volt!

Nem volt divat kicseszni az udvarba mozgásérzékelőnek, aztán ha megbetegedik agyonlőni.

Bár hozzáteszem, hogy többre tartom azt aki, ha beteg a kutyája és nem tud rajta segíteni inkább megöli, minhogy itt vinnyogjon, hogy nincs pénze állatorvosra és nézi, hogy a kutya szenved. Aki agyonlövi, az legalább felméri a cselekedetei súlyát. A vinnyogó meg még el is hiszi, hogy ő csak jót akart. Hagyjuk is, kár veled vitatkozni, mert minden kommentedből süt, hogy vagy alapból utálod a kutyákat, és feleslegesnek tartasz minden velük való foglalkozást, vagy egyszerűen túlságosan sötét és elfuserált neveltetést kaptál ahhoz, hogy mi itt bármiről meg tudjunk győzni.

2013. jan. 3. 22:59
 32/62 anonim ***** válasza:
90%

"És még annyit, hogy azért mert mások valamit csinálnak, én nem fogok beállni a sorba, hogy aztán később kiderüljön, hogy az égvilágon semmi értelme nem volt."

Mondjuk éppenséggel annyi értelme van, hogy ha orvoshoz akarod vinni a kutyát, akkor ellenőrizni fogják a chipet, és jelentik a helyi főállatorvosnak, aki elrendeli a chipelést és megbüntet. Magyarul ha el akarod sunyulni a chip kérdést, akkor nem mehetsz állatorvoshoz. De gondolom az állatorvoshoz járást, meg a kutyák kötelező és kombinált oltását is nagy városi sznobériának tartod, tehát nem számít.

2013. jan. 3. 23:39
 33/62 anonim ***** válasza:
17%

Nah aki megcsipeltetné magát az sem normális, vagy csak engem rázott ki a hideg a Különvélemény c. film alatt egy jó párszor amikor akárhova ment Tom Krúz, mindenhol regisztrálták és felismerték?

Akkor még hajlandó lennék megbékélni evvel a dologgal ha tudnám hogy nem arra megy ki hogy adót szedjenek be utána.

Jah és csak jelzem hogy ez nem fogja a tartási kultúrát javítani, mert akinek csak egy kis sejtése van hogy hogyan zajlik az élet vidéken az tudja hogy őket ez a dolog nem fogja megváltoztatni, csak ellenszenvet kelt.

A szaporító gyártja a kölyköt, a felelőtlen megveszi, a doki meg nemfog a csippen lovagolni, mert nem ér annyit neki hogy elveszítsen egy klienst, mert majd megy olyanhoz akit ez nem érdekel, és fog is találni...

Tehát elsősorban az emberek fejében kéne rendet tenni.

Ez is olyan mint a dugódíj, hiába dübörög ez EU hogy vezessék be, tudja a Tarlós is hogy szemétség lenne mert még csak alternatívád sincs kikerülni a fővárost, mert egy tetves körgyűrűt sem tudtak idáig megépíteni.

Akkor meg mégis milyen alapon akarnak újabb pénzt lehúzni az emberről, amikor ez nem rajta múlik, nah ez a csipp is pontosan ugyan ez.

Szerintem a kérdezőnek is ez a baja, az mondjuk más kérdés hogy a sétával kapcsolatban téved, mert ha a kutya meglátja a kezemben a pórázt akkor táncol össze vissza örömében meg majd elszáll úgy riszál, szóval valamit szerethet benne.

2013. jan. 4. 01:09
 34/62 anonim ***** válasza:
39%

Nekem az egyik kutyámban majdnem 11 éve van chip a másikba 8 éve! De az országos kötelező chipezésnek, semmi értelmét nem látom. Kóbor kutyák ezután is lesznek. Mariska néni bodrija leellik a kutyaólban és kirakja őket az erdőben, és hány ilyen lesz meg van is...

Aki akarja chipeztesse be, nekem is mindegyik chipezve van ennek ellenére nem értek vele egyet. Igaz most már a tk-höz jár de ezelőtt 8 évvel nem járt mégis tettem beléjük a tetoválás mellett !

2013. jan. 4. 08:39
 35/62 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, én teljesen más oldalról nézem a chip fontosságát! Nem arról az oldalról, hogy ha elszökik a kutyám, ha balesetet okoz stb.! Én arról az oldalról tartom legnagyobb fontosságát, hogy visszaszorulna előbb utóbb a kidobott kutyák száma és csak az tartana valóban kutyát, aki normálisan bánik vele ! De erre vajmi kevés esély van ilyen törvények mellett sajnos ! Állatrendőrségre meg ugye nincs pénz, mert minden más baromság fontosabb ebben az országban !!!
2013. jan. 4. 09:04
 36/62 anonim ***** válasza:
88%
01:09-es! Akár hiszed, akár nem, NINCS szükség chipre az emberekben ahhoz, h tudják ki merre jár. Erre tökéletesen elég a mobil. De ha nagyon konteós vagy, akkor képzeld el a kémműholdakat. Gondolom láttál már Google Earth-ös képet. Valami hihetetlen minőség, szinte látni az autók rendszámát. Na akkor képzeld el, hogy egy kémműhold mire képes. Még a bugyidban lévő vonalkódot is probléma nélkül leolvassa.
2013. jan. 4. 10:11
 37/62 anonim ***** válasza:
13%
Ez a csipp az adóhatóság kémje :)
2013. jan. 4. 21:43
 38/62 anonim ***** válasza:
0%
Azoknak akik azt hiszik,hogy ha elkóborol a kutya,könnyebben megtalálják:A chipet a müszer max.kb 10 cm-röl tudja leolvasni.Ne tápláljanak hiu reményeket.A megtalált kutyát azonositani inkább alkalmas.
2013. jan. 10. 06:55
 39/62 anonim ***** válasza:
100%
És okostóni, ha valaki talál egy kutyát chip nélkül, akkor honnan tudja, h kié? Sehonnan. Ha facebookon meg mindenhol megosztja, akkor meg vagy eljut a gazdihoz is, vagy nem. HA van benne chip, akkor meg leolvassa, doki ránéz és a gazdinál már csörög is a telefon.
2013. jan. 10. 08:13
 40/62 anonim ***** válasza:
100%

Azért számomra szomorú, hogy sokan azért tartják a chipet fontosnak, hogy a saját kutyájuk ha eltűnik akkor ezzel könnyen visszakerül hozzá ! Én azokra a kutyákra gondolok elsősorban, akik nagyon nagyon NAGYON ROSSZ KEZEKBE kerültek !!!!.... tudom, hogy az út hosszú, de bízom benne, hogy minimális lesz idővel a kidobott, megkínzott állatok száma !

Erre az elkóborlásra én azt mondom, hogy tartsa mindenki úgy a kutyáját, hogy a lehető legkevesebb esély legyen rá, hogy elszökik a kutyus !

Lehet lepontozni, de én nem ebben látom legnagyobb szükségességét a chipnek !

2013. jan. 10. 08:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!